print logo
Byens netværk

Musicon – fra betonfabrik til musisk bydel


Foto: Rockmagneten, MVRDV, COBE Arkitekter

Fotoreportage

Musicon er Roskildes kreative bydel, der er under udvikling fra betonfabrik til spændende musisk område.

Roskilde Kommune overtog i 2006 en betonfabrik og siden er der sket store forandringer. Området har taget de første skridt mod en bydel med både erhverv og boliger. Og der er stadig store ambitioner: Rockmuseum, Rabalder-park, højskole, væksthus, innovative virksomheder, kunstnerværksteder, ca-féer, spillesteder og spændende boliger er i støbeskeen.

Udviklingen af Musicon er anderledes end mange andre nye byområder. I stedet for en masterplan som "låser" udviklingen i et bestemt spor på et tidligt tidspunkt, sker udviklingen af Musicon løbende i et tæt samarbejde mellem Roskilde Kommune og kultur- og erhvervsaktører.


Foto: Musicon, luftfoto

Brug af midlertidige aktiviteter er et stærkt værktøj i udviklingen af Musicon. Midlertidige aktiviteter og installationer tiltrækker besøgende til Musicon og illustrerer nye måder at bruge områder og bygninger på. Dermed er de midlertidige aktiviteter med til at ændre synet på Musicon - fra forladt industrigrund til et kreativt, musisk byområde under udvikling.

Der er sket mange spændende ting på Musicon, men at skabe en ny bydel på denne måde er ikke uden udfordringer. Der er løbende brug for kreative og nyskabende løsninger og et tæt samarbejde mellem mange aktører. Efter en fase med midlertidige aktiviteter, er Musicon nu på vej ind i fase 2, hvor store projekter tager form og skal realiseres.

Besøg Musicon og hør Musicon-sekretariatet fortælle om visioner, aktuelle projekter og udfordringer, og mød nogle af bydelens aktører.

Læs mere om Musicon her.

Se reportage fra Byens Netværks besøg hos Musicon i 2009 her
 Program

 • 09:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 09:10
  Præsentation af Musicon v. Trine Tybjerg
 • 09:30
  Rundvisning
 • 10:30
  Netværk og forfriskninger
 • 11:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

21/06 2012 09:00 - 11:00

Adresse

Musicon Rabalderstræde 1
4000 Roskilde

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

21/06 2012 09:00 - 11:00

Adresse

Musicon Rabalderstræde 1
4000 Roskilde

Kontakt


footer image byens netværk