print logo
Byens netværk

Arken - Kunstens Ø og HundertwasserFotoreportage

Tag med til ARKEN - kunstmuseet, der ligger som en stor skulptur ud til Køge Bugt. Nu er landskabet omkring museet blevet nydefineret, så museet kommer til at ligge på KUNSTENS Ø. Besøget vil også byde på en rundvisning i udstillingen Hundertwasser - Kunstner og økoaktivist.

Det har siden ARKENs indvielse i 1996 været et stort ønske at skabe en bedre harmoni mellem museets karakteristiske maritime arkitektur og det omkringliggende landskab. I foråret 2012 donerede A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal et betydeligt beløb til at nytænke omgivelserne omkring kunstmuseet ARKEN. Med den fornemme donation bliver det nu muligt at skabe et smukt og kvalificeret samspil mellem museet og den omkringliggende natur. Det er arkitekt- og planlægningsfirmaet Møller og Grønborg i samarbejde med Schul Landskabsarkitekter, der med et forslag med fokus på ”overgangenes landskab” har tegnet ARKENs nye omgivelser.

Overgangenes landskab
Projektet arbejder med overgange. Overgange fra natur til kultur, fra det vilde til det raffinerede, fra det fysiske til det åndelige. Broer, laguner, skov, klitter og varierende beplantning kommer til at udgøre de primære elementer i det, der bliver en vekslende og uformel scenografi omkring ARKEN. Der skal tyndes ud i det tætte krat mod havsiden, så der skabes en god, permanent udsigt bl.a. fra ARKENs café. Parkeringsarealerne bliver placeret uden for øen, mens museets forplads er på selve øen. En ankomstbro skal føre de besøgende over til museet. Broen skal anbringes skævt på ARKENs hovedakse, så indgangen opleves som en dynamisk og dramatisk overgang fra natur til kultur.

Hundertwasser
På arrangementet får vi desuden en rundvisning i udstillingen Hundertwasser - Kunstner og økoaktivist. Den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) havde en mission med sin kunst. Udstillingen viser hans højst aktuelle holdninger til økologi og bæredygtig arkitektur i samspil med hans farverige malerier, grafik, design samt aktivistiske livsstil.


Hundertwasser Haus © 2014 Hundertwasser Archive, Wien. Foto Gerhard Deutsch
 Program

 • 15:00
  Vi mødes i foyeren
 • 15:15
  Velkommen v/Byens Netværk
 • 15:30
  Introduktion til Arken og Kunstens Ø v/ Anette Hansen, Arken og Johannes Vindum, Møller og Grønborg
 • 16:00
  Omvisning i Hundertwasser-udstillingen
 • 17:00
  Forfriskninger i caféen
 • 17:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/05 2014 15:00 - 17:30

Adresse

ARKEN Skovvej 100
2635 Ishøj

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

14/05 2014 15:00 - 17:30

Adresse

ARKEN Skovvej 100
2635 Ishøj

Kontakt


footer image byens netværk