print logo
Byens netværk

Brand og byggematerialer - Besøg hos DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut


Foto: DBIs brandlaboratorium

Fotoreportage

Der er stigende efterspørgsel efter nye materialer i byggebranchen. Det giver udfordringer ift. brand og sikkerhed. Kom med på besøg hos DBI og hør om risikovurdering af nye materialer og om DBIs arbejde med at teste byggematerialer og byggekoncepters brandsikkerhed.

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut - arbejder for at skabe optimale sikringsforhold inden for både brand og sikring. Hvert år tester og certificerer DBI over 500 forskellige nye byggematerialer og byggekoncepter for deres brandsikkerhed.

Risikovurdering af nye materialer
Både i byggebranchen og i ’det blå Danmark’ har man et stigende behov for at introducere nye materialer og konstruktioner, der kan bidrage til at skabe nye bæredygtige, energieffektive og kosteffektive løsninger. De nye løsninger giver imidlertid udfordringer ift. krav om brandsikkerhed.

DBI har derfor igangsat projektet, MAT - Risikovurdering af nye materialer. Projektet har til formål at udvikle en enkel og effektiv metode til at introducere nye materialer i byggeriet og den maritime sektor, uden at gå på kompromis med brandsikkerheden.

Med projektet arbejder DBI på at gøre introduktionen af nye materialer på markedet enklere og valget af materialer i projekteringsfasen lettere, samt at gøre det muligt at sammenligne materialers egenskaber.

Konceptets fundament er en materialedatabase med oversigt over materialers specifikationer, klassifikationer og brandmæssige egenskaber, som kan være med til at gøre dagligdagen lettere for konstruktører, ingeniører og arkitekter i relation til deres arbejde med ”brand”.

På arrangementet kan du høre mere om projektet og så skal vi på rundvisning i DBIs brandlaboratorium.
 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk og DBI
 • 15:15
  Om DBI og om udfordringer ved nye materialer v/?
 • 15:40
  Om DBIs forskningsprojekt, MAT - risikovurdering af nye materialer v/?
 • 16:00
  Rundvisning i DBIs brandlaboratorium
 • 17:00
  Spørgsmål og netværk
 • 17:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/08 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Jernholmen 12
2650 Hvidovre

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

21/08 2014 15:00 - 17:30

Adresse

Jernholmen 12
2650 Hvidovre

Kontakt


footer image byens netværk