print logo
Byens netværk

Mød Jacob Holdt - foredrag "om at sige ja"Fotoreportage

”Det er frygtelig farligt kun at være sammen med de samme hele tiden”. Mød fotograf og forfatter, Jacob Holdt, og oplev hans underholdende og provokerende billedforedrag om, hvordan vi integrerer os med dem vi ikke bryder os om eller frygter.

Inspireret af at temaet i Byens Netværk i år er mangfoldighed og at studieturen i år går til New Orleans, USA har vi inviteret Jacob Holdt til at holde foredrag om mangfoldighed, om at sige ja og om Jacobs oplevelser fra bl.a. New Orleans.


Jacob Holdt var vagabond i 70´ernes USA og levede med fattige sorte, mordere, Ku Klux Klan-medlemmer og rige hvide. Han dokumenterede det hele med et kamera og har siden udgivet bogen Amerikanske Billeder og holdt foredrag om sine oplevelser på hundredevis af universiteter i USA og på næsten samtlige gymnasier i Danmark.

“Om at sige ja” tager udgangspunkt i Jacob Holdts eget liv i årene efter, at Amerikanske Billeder blev en verdenssucces og hans forsøg på også at gøre det til en succes for dem, det handlede om, nemlig de udstødte, fattige, marginaliserede osv.

Foredraget handler om, hvordan Jacob Holdt vha. ikke-voldelig kommunikation først integrerede sig med de sorte i USA’s voldelige ghettoer, siden med de mest voldelige elementer i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti, bøsser og lesbiske, hjemløse, flygtninge, nazister og Ku Klux Klan og endog massemordere i USA. Langsomt drejes fokus over på vores hjemlige verden, hvor Jacob viser, hvordan han integrerede sig med både muslimer og DF’ere – humoristisk fortalt med billeder.

I foredraget vises, hvad vi selv får ud af at integrere os med “de andre” – både økonomisk og menneskeligt, og hvordan denne amerikanske integrationsmodel går begge veje, ved at indvandrerne først når de føler sig elskede og inkluderede åbner sig op for vore danske/grundtvigianske værdier og fører dem videre….selv Hizb-ut-Tahrir og islamister.

Glæd jer til et inspirerende, positivt og udfordrende foredrag, som helt sikkert vil rokke ved vores egne fordomme og forhold til vores medmennesker.
 Program

 • 14:30
  Velkommen v/ Byens Netværk Velkommen hos fsb v/ Pia Nielsen
 • 15:00
  Foredrag "om at sige ja" v/ Jacob Holdt
 • 16:30
  Pause
 • 16:45
  Foredrag "om at sige ja" v/ Jacob Holdt
 • 18:00
  Netværk og socialt samvær
 • 18:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

10/09 2014 14:30 - 18:30

Adresse

Rådhuspladsen 59
1550 København V

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

10/09 2014 14:30 - 18:30

Adresse

Rådhuspladsen 59
1550 København V

Kontakt


footer image byens netværk