print logo

Byggepladsbesøg på BLOX


Tag med på byggepladsbesøg i det spektakulære byggeri, BLOX, som vil vise nye veje for kontor-, udstillings- og boligbyggeri og være med til at styrke området ved Christians Brygge og forbindelsen mellem by og havn.

Fotoreportage

BLOX er et af tidens markante byggerier og udviklingsprojekter i København. Byggeriet har været i gang siden 2006 – i slutningen af 2017 forlader entreprenørerne BLOX og i foråret 2018 er BLOX klar til indvielse. BLOX, der tidligere hed Bryghusprojektet, opføres af Realdania for at skabe nyt liv på havnefronten og styrke forbindelsen mellem indre by og Københavns havn.

Visionen for BLOX er et multifunktionelt byggeri af exceptionel arkitektonisk kvalitet, som skal styrke kvarteret og forbindelsen mellem by og havn, og vise nye veje for fremtidigt kontor-, udstillings- og boligbyggeri. Samtidig er projektets mål også at anvise nye udvælgelsesprocedurer og samarbejdsformer.

BLOX er tænkt som et bæredygtigt projekt i alle dets aspekter. BLOX definerer bæredygtighed i fire dimensioner: Miljømæssig bæredygtighed (udledning til miljøet), social bæredygtighed, økonomisk bæredygtighed og ressourcemæssig bæredygtighed (forbrug).

Hvorfor hedder det BLOX? Fordi huset rent arkitektonisk er bygget op omkring en række blokke, der er stablet forskudt oven på hinanden, og fordi huset indholdsmæssigt rummer mange forskellige funktioner, der ligesom klodser lægger til og understøtter hinanden.

BLOX er finansieret af Realdania, og det er Realdania By & Byg, der er bygherre. Rem Koolhaas/OMA er arkitekterne bag. Arup og COWI er ingeniører for konstruktioner og teknikfag. Züblin er hovedentreprenør, Lödige leverer det fuldautomatiske p-anlæg, og Metallbau Früh leverer facaderne.

BLOXHUB – innovation i byggeriet
BLOX-bygningen vil også danne ramme for BLOXHUB – et nyt innovations- og væksthub inden for arkitektur, design, byggeri og byudvikling. BLOXHUB er en nonprofit forening, som Realdania har etableret sammen med Københavns Kommune og erhvervs- og vækstministeriet, hvis formål er at bidrage til en bæredygtig, global urbanisering gennem innovation inden for arkitektur, design og byggeri.

Ambitionen med BLOXHUB er at få dansk arkitektur, byggeri, byudvikling og design til at blomstre endnu mere, end det gør i dag. Du kan høre mere om BLOXHUB på arrangementet.

 Program

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10
  Velkommen til BLOX v/ Heidi Meier Bach, Kommunikationsrådgiver på BLOX vil fortælle om idéen med hele BLOX, og Project Manager Simon Kofod-Svendsen vil fortælle om BLOXHUB.
 • 16:40
  Rundvisning på byggepladsen
 • 17:40
  Netværk og forfriskninger i showroomet
 • 18:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

17/11 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Fæstningens Materialgård Bygning A, Frederiksholms Kanal 30
1220 København K

Deltagerantal

25

Mødested

BLOX’ showroom, Fæstningens Materialgård, Bygning A, 2 sal.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

17/11 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Fæstningens Materialgård Bygning A, Frederiksholms Kanal 30
1220 København K

Deltagerantal

25

Mødested

BLOX’ showroom, Fæstningens Materialgård, Bygning A, 2 sal.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk