print logo

KU.BE – nyt kultur- og bevægelseshus

 

Kom med når Byens Netværk besøger KU.BE på Frederiksberg – et 3800m2 nyt mødested for byens borgere med nyskabende arkitektur, og rammer der udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse.

Deltagerliste
Fotoreportage

I september 2016 får Frederiksberg sit nye levende kulturelle centrum. KU.BE hedder det nye mødested for byens borgere. En legeplads for børn, unge, ældre, familier og singler som kombinerer fysisk, intellektuel og kunstnerisk udfoldelse. I KU.BE’s rammer på knap 3.800 m2 i 4 etager spiller kultur og bevægelse sammen.

Frederiksberg Kommune og Realdania er gået sammen om at realisere et kultur- og bevægelseshus i den nye bydel ved Flintholm Station på Frederiksberg. Det næsten 4.400 kvadratmeter store hus bliver delt op i forskellige aktivitetszoner med plads til både sport og leg, kunstoplevelser og fordybelse.

Mangfoldighed og sundhed er kodeord for det nye kultur- og bevægelseshus. Ved at samle sundhed, bevægelse og kultur skal huset tiltrække alle uanset alder og social baggrund og inspirere til en aktiv og sund livsstil. Kultur- og bevægelseshuset skal også nå ud til dem, som normalt ikke bruger byens idrætstilbud, og det bliver indrettet, så det kan rumme idræt, som ikke nødvendigvis er organiseret i foreninger. Det er også tanken, at huset skal danne rammen om eksperimenterende nutidskunst og anderledes kulturaktiviteter, som traditionelle gallerier og udstillingsrum kan have svært ved at rumme.

Bæredygtighed er et centralt element i kultur- og bevægelseshuset. Der bliver eksperimenteret med lavenergiløsninger i byggeriet, projekteringen bliver miljørigtig, og husets energiforbrug bliver begrænset mest muligt. Samtidig bliver bæredygtighed tænkt ind i husets udformning og aktiviteter, så brugerne af huset bliver gjort bevidste om bæredygtighed og energiforbrug.

Kultur- og bevægelseshuset understøtter udviklingen i Flintholm, der i disse år er under forvandling fra et lidt overset sted i byen til et mangfoldigt og levende bykvarter. Det er tanken at huset skal tilføre Flintholmområdet en attraktion.

KU.BE er tegnet af det danske arkitektfirma ADEPT og det hollandske arkitektfirma MVRDV. Byggeriet er finansieret af Frederiksberg Kommune, RealDania og Lokale og Anlægsfonden.

Se mere om projektet på:

Frederiksbergs Kommunes hjemmeside
Realdanias hjemmeside
Adepts hjemmeside

Eller følg projektet på facebook

OBS: Da det er et byggepladsbesøg skal du selv medbringe sikkerhedssko og hjelm.
Program

 • 16:00 - 16.10
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10 - 16:45
  Om KU.BE v/Christian Rottbøll, Leder & projektudvikler KU.BE samt Jesper Skjoldborg, Projektansvarlig ADEPT
 • 16:45 - 17:30
  Rundvisning på pladsen
 • 17:30 - 18:00
  Netværk og forfriskning i Den Gule Villa, Dirch Passers allé 2
 • 18:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

06/04 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Dirch Passer allé 2
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Den Gule Villa

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

06/04 2016 16:00 - 18:00

Adresse

Dirch Passer allé 2
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Den Gule Villa

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk