print logo

Verdensmål i FN-Byen

OBS: Arrangementet er desværre fuldt booket, men det er muligt at komme på venteliste ved at sende en mail til lfi@byensnetvaerk.dk 

 
Byens Netværk inviterer til et debatskabende og lærerigt arrangement i FN-byen, hvor vi med oplæg fra to af områdets mest vidende personer: Professor og Ph.d., Steen Hildebrandt, og Kommunikationschef i UNDP's Nordiske Kontor, Mette Fjalland, skal diskutere, hvilke muligheder verdensmålene giver for udvikling og innovation i byggebranchen.

Deltagerliste (opdateret 29.08.18)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

FN's 17 Verdensmål for Bæredygtighed sætter en markant og ambitiøs udviklingsdagsorden, som er afgørende for den måde, byggebranchen agerer på. For at nå verdensmålene i 2030 er det nødvendigt, at den samlede byggebranche - på tværs af de enkelte faggrene - finder frem til, hvor vi bedst kan bidrage og gøre en forskel. 

På arrangementet vil Mette Fjalland fra UNDP’s Nordiske Kontor introducere os til de overordnede principper bag verdensmålene, og hvorfor det er vigtigt, at hele verden er med. Danmark er allerede kendt for at arbejde tværfagligt og ansvarligt, og meget af det, vi allerede gør, når vi bygger og planlægger vores byer, bidrager som inspiration og løftestang for andre i verden. Det er imidlertid ikke altid, at de bæredygtige værdier får størst vægt, når højkonjunkturstempoet raser, og vi samtidig skal tænke økonomi og bundlinje.

Ifølge professor og Ph.d. Steen Hildebrandt kan de to ting sagtens følges ad, og gør vi den indsats sammen kan vi skabe en ansvarlig forretning for Danmark, der samtidig peger fremad og skaber overskud på globalt plan. En fælles bevidsthed vil med Hildebrandts ord skærpe vores forretning og positive vej til at nå de fælles mål i 2030. For selvom de ambitiøse verdensmål i første omgang kan virke diffuse og besværlige, byder de ikke desto mindre på en fantastisk mulighed for at gå foran og omstille forretningen til en bæredygtig fremtid. 

På arrangementet skal vi diskutere den private sektors muligheder for at udvikle konkrete og innovative forretningsmodeller med udgangspunkt i verdensmålene. Vi indbyder en række danske virksomheder fra forskellige hjørner af byggebranchen til en åben snak om styrker og svagheder - og hvor vi hver især har forretningsmæssigt potentiale og mulighed for at rykke os. Sammen vil vi forsøge at gå den praktiske vej fra pæne ord til handling.


NB: Da vi skal igennem et sikkerhedstjek for at komme ind i FN-Byen, er det nødvendigt, at I medbringer gyldigt billed-ID. Ved tilmelding skal du desuden skrive dit fulde navn.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 Program

  • 15:00 Velkommen til FN-Byen v/ Byens Netværk
  • 15:30 FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling – hvorfor vi alle skal være med. Oplæg ved Mette Fjalland, Communications and Liason Officer i UNDP Nordic.
  • 16:15 Hvorfor er verdensmål vigtige? Fra det globale til det lokale - samt byggebranchens rolle. Oplæg v. professor Steen Hildebrandt
  • 17:00 Spørgsmål og debat
  • 17:15 Fra ord til handling. Hvordan indarbejder vi – i praksis - verdensmålene i hele byggeriets værdikæde?
  • 18:00 Fælles diskussion og opsamling
  • 18:30 Netværk og forfriskning
  • 19:00 Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2018 15:00 - 19:00

Adresse

Marmorvej 51
2100 København Ø

Deltagerantal

80

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen til FN-Byen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2018 15:00 - 19:00

Adresse

Marmorvej 51
2100 København Ø

Deltagerantal

80

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen til FN-Byen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk