print logo

Renovering af Østerport Station


Tag med når vi besøger Østerport Station og hører om renoveringen og moderniseringen af den fredede og ikoniske stationsbygning fra 1896, der nu står som et tidssvarende trafikknudepunkt.  

Deltagerliste (opdateret 27.11.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

København er fuld af gamle og ikoniske bygninger, der vidner om en både moderne og historisk storby og om en tid, hvor detaljerigdommen i arkitekturen var stor.

En af disse bygninger er den totalfredede Østerport Station fra 1896, der med sit karakteristiske lille tårn troner midt på Oslo Plads.

Vi ser den ”nye” Østerport Station sammen med Sweco, der har været totalrådgiver på projektet og medvirket til, at stationsbygningen kan stå mange år endnu og være et dagligt trafikalt knudepunkt for tusindvis af passagerer.

Opgaven på den gamle stationsbygning har været en totalrenovering både ind- og udvendigt med fokus på at stationen tilbageføres til det oprindelige udseende i det omfang, det var muligt.

Det betyder, at der indvendigt er sket en genetablering af de originale dobbelthøje sidehvælv og en reetablering af de oprindelige rumhøjder. Belysningsdesignet understøtter wayfinding, og de eksisterende lysekroner er renoveret med energisparende LED lyskilder.

Ligeledes er stationens belysning blevet opgraderet med et tidssvarende lysdesign, der accentuerer arkitekturen, skaber overblik og flow gennem bygningen og sidst men ikke mindst skaber en velkommende og tryg atmosfære.

Udvendigt er bindingsværket renoveret, og stationsbygningen har fået nyt tag. Derudover har metroen betydet, at de to stationer er blevet sammenkoblet med en metrotrappe.


FAKTA

Bygherre: DSB Ejendomme

Hovedentreprenør: Aarsleff Rail A/S

Totalrådgiver: Sweco Danmark A/S

Underrådgiver: KHR Arkitekter


Fotokreditering: Mads Frederik

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Oplæg og rundvisning v/ projektdirektør Steffen Moe, projektarkitekt Carsten Bornhøft og lysdesigner Christina Augustesen, alle fra Sweco
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

27/11 2019 15:30 - 17:00

Adresse

Oslo Plads 8
2100 København Ø

Deltagerantal

30

Mødested

Østerport Station

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

27/11 2019 15:30 - 17:00

Adresse

Oslo Plads 8
2100 København Ø

Deltagerantal

30

Mødested

Østerport Station

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk