print logo

Bryggergården i Kastrup – restaurering af fortidens byggekunst


Få et kig ind i 275 års industrihistorie på Bryggergården i Kastrup, når vi besøger det historiske og fredede bygningsværk sammen med Byggeselskab Mogens de Linde, der er i gang med at restaurere bygningerne med respekt for deres oprindelige optegnelser til en ny æra som unikke lejemål for erhverv.

Deltagerliste (opdateret 08.07)

Luk fuld beskrivelse

Som en kontrast til Den Blå Planet og Ferrings domicil ligger Bryggergården med sine smukke gamle gule bygninger ved Kastrup Gl. Havn.

Dens historie går tilbage til 1747, da den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling, fik kongeligt privilegium på at bryde kalk på Saltholm. Han valgte i første omgang at få kalken bragt ind til kalkbrænderiet på Christianshavn, men i 1749 anlagde han et kalkbrænderi og en havn ved Kastrup Knæ. Det blev i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Samlet kaldes disse Kastrup Værk.

Gennem årene kom der nye virksomheder til Kastrup Værk f.eks. et bryggeri fra 1838, der har givet anledning til det mere lokalkendte navn Bryggergården. Kastrup Værk blev fredet i 1971.

Det oprindelige fabrikskompleks, en ca. 125 meter lang bygning med to portbygninger og gårdanlæg benyttes bl.a. til beboelse, mens en del andre bygninger mod syd er forsvundet og andre bygget til i 1800-tallet. I dag er det kun de oprindelige bygninger der står tilbage.

Bryggergården er i dag ejet af Byggeselskab Mogens de Linde, der har en passion for enestående, ældre ejendomme, der fortæller en historie om vores identitet og kulturarv. Bryggergården bliver derfor også restaureret med respekt for dens oprindelige optegnelser. Med sine godt 5.000 m2 kan bygningernes fremtidige anvendelse blive til kreative værksteder, restauration, wellness, showroom samt øvrigt erhverv og kontor.

Sammen med Byggeselskab Mogens de Linde får vi et kig ind i nogle af de bygninger, der er i gang med at blive restaureret og ser (forventeligt) også et af de istandsatte og indflyttede kontorlejemål.  

Læs mere om Byggeselskab Mogens de Linde

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko, hjelm og vest) for at deltage.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion v/ Lisa de Linde, Byggeselskab Mogens de Linde
  • 16:50 Rundvisning i dele af bygningerne v/ Projektleder Kevin Pedersen og Teknisk chef Lasse Lings, Byggeselskab Mogens de Linde
  • 17:00 Forfriskning og netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

22/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Bryggergården 14
2770 Kastrup

Deltagerantal

30

Mødested

Ved Restaurant Kystens Perle

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

22/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Bryggergården 14
2770 Kastrup

Deltagerantal

30

Mødested

Ved Restaurant Kystens Perle

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk