print logo

Ny idrætsby i Aarhus


Det rekreative område Kongelunden i Aarhus skal have en moderne og sammenhængende idrætsby med nye og opdaterede fysiske rammer for idrætten. Vi tager i Kongelunden og hører om vinderforslaget til et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus og får en status på processen for det nye fodboldstadion.

 

Luk fuld beskrivelse

Kongelunden er det største sammenhængende storbynære, rekreative område i Danmark. Geografisk dækker Kongelunden et godt 200 hektar stort område fra Tivoli Friheden i nord til Varna og den uendelige bro i syd. Kongelunden rummer flere store idrætsfaciliteter og attraktioner, og idræt og bevægelse er også et pejlemærke i den udviklingsplan, der danner afsæt for Kongelundens fremtidige udvikling.

En vigtig del af Vision Kongelunden er opførelsen af et nyt fodboldstadion for enden af Stadion Allé og midt i skoven tegnet af Zaha Hadid Architects i samarbejde med Sweco Danmark og Tredje Natur. Ifølge den nuværende tidsplan skal det nye stadion stå klar til første kamp midten i 2026.

Derudover skal der bygges et helt nyt atletikanlæg, der samler atletikkens discipliner med løbebane og kastegård samt tilhørende tribunefaciliteter. Det nye anlæg kommer til at erstatte eksisterende faciliteter, hvor der i dag er kastegård og cykelbane. Det nye atletikstadion bliver et åbent anlæg, der både skal tilgodese eliteudøvere og andre aktive atleter, men også inviterer andre ind til bevægelse og sundhed.

Der skal også etableres et nyt Sportens Hus (Team Danmark Center), hvor topatleter og talenter kan træne under topprofessionelle forhold. Det fremtidige Sportens Hus indeholder blandt andet faciliteter for styrketræning, cardio, kampsport, idrætsklinik, atletlounge, en moderne sportshal samt akademiboliger, som skal understøtte et komplet, dagligt træningsmiljø for eliteidrættens udøvere, og som også kan komme foreningslivet til gode. Det nye Sportens Hus bliver bygget sammen med den eksisterende arena.

Det nye atletikstadion og det nye Sportens Hus har været i udbud som totalentreprise med fire prækvalificerede teams, og vinderprojektet forventes offentliggjort i juni. Det er forventningen, at udførelsesperioden begynder ultimo 2024, og begge anlæg skal stå færdige medio 2026.

På arrangementet hører vi om vinderforslaget til det nyt atletikstadion og Sportens Hus og får en status på processen for det nye fodboldstadion, inden vi går en tur i området.

Læs Udviklingsplan for Kongelunden

Læs om de fire prækvalificerede teams


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Kongelunden som idrætsby v/ Lotte Pape, Kommunikationsansvarlig, Kongelundens Sekretariat
  • 16:00 Rundvisning i området
  • 17:00 Netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

27/06 2024 15:00 - 17:30

Adresse

Observatorievejen 2
8000 Aarhus

Deltagerantal

40

Mødested

Væddeløbsbanens restaurant, Møllers Gastronomi

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

27/06 2024 15:00 - 17:30

Adresse

Observatorievejen 2
8000 Aarhus

Deltagerantal

40

Mødested

Væddeløbsbanens restaurant, Møllers Gastronomi

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, telefon: 23344601

footer image byens netværk