print logo

Save the date: Studietur til Utrecht og Antwerpen

Tag med på årets studietur, der går til byerne Utrecht og Antwerpen fra den 2.-5. oktober. Sæt kryds i kalenderen allerede nu - nærmere program og info følger. 

Luk fuld beskrivelse

I 2010 vedtog byen Utrecht den universelle standard for menneskerettigheder for at sikre en høj livskvalitet for alle indbyggere. På dette års studietur skal blive klogere på, hvad det betyder for en by at sætte fokus på menneskerettigheder og lade det løbe som en fælles rød tråd gennem al udvikling - herunder byggeriet, arkitekturen og byens rum. Derudover er Utrecht centrum for Hollands største universitetscampus, hvor byens relativt unge puls liv fletter sig med de rekreative tilbud langs kanalerne og den historiske bymidte.

Fra Utrecht tager vi toget videre til Antwerpen, der er en af verdens vigtigste havnebyer. Byen byder på talrige eksempler på transformation af tidligere industribyggeri, værftshaller og bygningskulturarv (måske en reference for jer, der skal arbejde med Refshaleøen de kommende år), ligesom vi skal dykke ned i t’ Groen Kwartier, der på et tidligere militærhospital forener smuk kulturarv med udviklingen af et nyt boligområde (måske med reference for jer, der skal arbejde med den store transformation af Frederiksberg Hospital).

Ud over et nøglefokus på klimatilpasning, transformation, social og miljømæssig bæredygtighed samt biodiversitet i byerne, står det selvfølgelig også højt på to-do-listen at opleve byens liv på en fælles spadseretur ned gennem det jødiske diamantkvarter, hvor forskellige religioner og folkeslag bor side om side.

Kom med, når Byens Netværk besøger Utrecht og Antwerpen på årets studietur, der løber af stablen fra 2-5. oktober. Vi flyver direkte både fra København og Billund til Amsterdam t/r og tager med tog videre til Utrecht og Antwerpen og retur igen til Amsterdam.

Med på studieturen er Henriette og Lisbet. 

Nærmere program og information følger. 

Tilmelding åbner (forventeligt) i uge 9


Foto nr. 1 er fra transformationsprojektet Wisselspoor i Utrecht: Sebastian van Damme
Praktisk information

Dato og tid

02/10 2024 00:00 - 05/10 2024 00:00

Adresse


Deltagerantal

40

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

02/10 2024 00:00 - 05/10 2024 00:00

Adresse


Deltagerantal

40

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, mobil: 23344601

footer image byens netværk