print logo
Byens netværk

Ikano Bolig

februar 2019
Mere end bare boliger
Hvad er den gode bolig? Og hvordan skaber man rammerne for en hverdag, hvor det sunde liv kan gro? Det forsøger boligudvikleren Ikano Bolig at give svar på.

”En god bolig er et sted, hvor man føler sig hjemme. Det handler ikke kun om beliggenhed, form og indretning. Det handler om det liv, der leves i og omkring boligen. Det handler om dem man bor sammen med, og de naboer, man har,” fortæller René Brandt, adm. direktør i Ikano Bolig.


Fællesskaber og lokalt engagement
Derfor har Ikano Bolig en ambition om mere end ’bare’ at bygge gode og gennemtænkte boliger til en fair pris.

”Vi ønsker at bygge fællesskaber. Men det kommer ikke af sig selv fra første spadestik – uanset, hvor gode de fysiske rammer er. Som udviklere og boligbyggere har vi også en opgave i at hjælpe det lokale fællesskab godt i gang. Gennem bl.a. samskabelse og ved at støtte og vejlede, mens beboerne gradvist kan tage over,” fortæller Cecilie Tarras Madsen, der er fællesskabsudvikler hos Ikano Bolig. Hun fortsætter:

”Vi begynder allerede, inden byggeriet går i gang ved at være til stede og møde naboer og kommende beboere. Og vi vinker ikke farvel, når nøglerne til de færdige huse er overdraget. Vi engagerer os også i lokalområderne, efter at beboerne er flyttet ind, så vi kan være med til at facilitere sociale relationer, da dette er en af forudsætningerne for et godt liv i boligbebyggelserne.”


Kubiksmarte boliger
Rammer for fællesskab og det gode liv kræver nytænkning.

”Vi indretter boligerne enkelt, funktionelt og til bedst mulig gavn for de mennesker, der skal have deres hverdag her. Det kalder vi kubiksmarte boliger, hvor vi ikke bare tænker i optimal udnyttelse af hver eneste kvadratmeter, men hele rummet i boligen. For eksempel tænker vi i højden, når vi planlægger husenes opbevaringsmuligheder,” forklarer René Brandt.


Boliger i Greve og Hillerød
Ikano Boligs første projekter i Danmark er boligbyggerier i Greve og Hillerød. I Greve opfører Ikano Bolig 232 rækkehuse ved Skovbo Allé, og de første vil stå klar til indflytning i slutningen af 2019. I Hillerød opfører Ikano Bolig 39 rækkehuse og 78 lejligheder ved Cirkelbuen i Ullerød Nord. Desuden bliver der udstykket 29 parcelhusgrunde. Boligerne forventes at være indflytningsklare i efteråret 2020.

Kort om Ikano Bolig
Hos Ikano Bolig står vi op hver morgen for at udvikle boliger, der bringer mennesker sammen og giver dem en bedre hverdag. Med IKEA som en del af vores arv falder det os naturligt. Vi bygger gennemtænkt og til en fair pris. Men vi bygger mere end det. Vi bygger med mennesket og fællesskabet i fokus. Ikano Bolig er en del af Ikano-gruppen, som i Danmark også tæller Ikano Bank.


Derfor er vi med i Byens Netværk
Gode boliger og sunde fællesskaber skabes i samspil mellem mange mennesker og aktører. Derfor møder vi kunder, naboer, kommuner og samarbejdspartnere, hvor de er, så vi kan inspirere hinanden og udvikle endnu bedre boligbyggerier. Det kan vi f.eks. i Byens Netværk, og derfor er vi medlem.

Kontakt
René Brandt, administrerende direktør
Rene.brandt@ikanobolig.dk
+45 5154 1155

Læs mere på ikanobolig.dk
Følg os på Instragam og Facebook

 

AFRY november 2022

footer image byens netværk