print logo

Stykka

maj 2023

Stykka er en dansk virksomhed, der baner vejen for bæredygtigt interiør med markant forlænget levetid. Hele produktsortimentet er baseret på en cirkulær designramme og knyttet til en online database, hvilket betyder, at alle enkeltdele kan udskiftes, genfremstilles og recirkuleres. 

Dette ud fra en mission om at bremse den store mængde materiale, der går til spilde i byggebranchen ved at anvende teknologi og gentænke den måde, der bygges på. 

Cirkulært køkkendesign med digital vedligeholdelsesplatform

Under navnet LoopKitchen designer og fremstiller Stykka højkvalitets, langtidsholdbare og cirkulære køkkener af FSC certificeret krydsfiner, hvor hver enkelt komponent nemt kan vedligeholdes og udskiftes.

LoopKitchen er modulært opbygget hvilket gør, at køkkenet er let at samle og adskille. Til hvert køkken følger en digital kopi af produktionstegningerne med en oversigt over alle delkomponenter. I tilfælde af at derbrug for at udskifte eller opgradere (dele af) køkkenet på grund af f.eks. slitage, kan Stykka at tage disse retur til upcycling og genbrug. Det er med til at forlænge produktets levetid og minimere, at naturressourcer går til spilde. Samtidig slipper kunderne for at udskifte køkkenet, hvilket både er ressource-, tids- og pengebesparende. 

Living Places. Foto: Adam Mørk

Stykkas køkkener kan lige nu opleves i projektet BoligVærkstedet, der er den første prototype under konceptet Living Places udviklet af VELUX og en række partnere som et bud på fremtidens sunde, bæredygtige hjem. Her er materialer, design og byggeteknik nøje udvalgt og kortlagt i forhold til CO2-aftryk og viser, hvordan vi fremover kan bygge mere bæredygtige bygninger med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard, og med et indeklima i topklasse.

Se andre eksempler på projekter Stykka har leveret til.

Derfor er vi en del af Byens Netværk

Vi ønsker at dele vores viden og mener, at hvis vi skal nå at forbedre klimakrisen, må vi handle sammen. Som del af Byens Netværk kan vi dele og lære af hinandens succeshistorier, kompetencer og erfaringer.

Læs mere på stykka.com

 

Alex Poulsen Arkitekter september 2023

footer image byens netværk