print logo

Nyt kunstværk får indre København til at blomstre – bogstavelig talt

Udgivet d. 13. oktober 2022

Nyt kunstværk får indre København til at blomstre – bogstavelig talt

Stort renoveringsprojekt i indre København står færdigt. Som led i projektet har kendt kunstner fået lov til at lave et værk til glæde for alle københavnere og besøgende i byen.

I hjertet af København ligger et lille åndehul, der hedder Bernikowgården, men de seneste år har det ikke været lige så tilgængeligt som normalt. Bygningerne, der omgiver det, har nemlig været under renovering. Det er KIRKBI, der står bag projektet, og lige fra starten har det været med øje på, hvordan man kan give noget tilbage til byen og dens indbyggere. Det fortæller Global Head of Real Estate i KIRKBI, Steen Pedersen.

”Det har været helt afgørende for os, at bygningen blev fornyet med respekt for det originale og smukke håndværk, som udgør Bernikowgården. Men det er også vigtigt for os, at byen udvikler sig, og at vi giver noget tilbage til hele København. Derfor har vi givet en kunstner lov til at udsmykke gården med et meget flot værk til gavn for alle i byen.”

Valget faldt på den anerkendte kunstner Veronica Hodges, der har fået lov til at skabe en permanent kunstinstallation med sine unikke og kendte papirblomster. Med sin papirkunst har hun tidligere skabt en blomsterhave på Amalienborg, udsmykket Marmorkirken og museet Arken med kirsebærblomster og svævende gopler, og fyldt H. C. Andersen-museet i Odense med en sværm af papirs-svaler.

”Jeg er utrolig glad for at have fået den her mulighed for at udstille kunst i det offentlige rum, som alle kan komme og nyde – uden at skulle betale for det. Noget, som jeg virkelig synes, der mangler i København,” fortæller Veronica Hodges.

Et værk om livet

Kunstværket hedder ”Floratransforma”, og skal forstille en mandellund bestående af 12.000 papirblomster. Det kommer til at svæve i loftet i Bernikowgården som en permanent kunstinstallation til glæde for alle besøgende.

”I værket efterlyser jeg afblomstringen, det skal ikke bare være fine blomster. Det, der visner, er også smukt og en lige så stor del af livet. Floratransforma handler derfor om, at noget blomstrer, mens andet afblomstrer”, siger Veronica Hodges og tilføjer, at værket er inspireret af Bernikowgården, hvor de smukke, historiske bygninger er blevet sat i stand i håbet om, at endnu flere besøgende vil lægge vejen forbi og nyde kunsten, butikkerne og en kop kaffe i det nye rammer.

Foruden Bernikowgården er bygningerne i nærliggende Pistolstræde og på City Torv også blevet renoveret. I Pistolstræde har kunstner Mads Gamdrup lavet flotte glasinstallationer på væggene, mens der på City Torv er lavet en passage til Pistolstræde og installeret et insekthotel til gavn for både mennesker og insekter.

Læs mere om Veronica Hodges her

footer image byens netværk