Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


14. juni

Hvordan kan man bygge boliger med superlavt CO2-aftryk og indeklima i topklasse? Tag med, når vi sammen med Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen besøger BoligVærkstedet og hører om en ny tilgang til at bygge boliger, der er sunde for både mennesker og planeten. BoligVærkstedet er de første prototyper på konceptet Living Places Copenhagen, som viser, hvordan vi kan bygge med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard og er baseret på fem principper om, at boliger skal være sunde, enkle, skalerbare, til at betale og kunne deles over tid. BoligVærkstedet er bygget i en udstillingsmodel i 1:1 i Jernbanebyen og består af syv pavilloner, hvoraf to er fuldskalaboliger. 

I Byens Stafet er Niels Fribo, udviklingsdirektør i Danica Pension, Ejendomme (også) optaget af, hvordan vi kan ændre vores byggerier, så de har et lavere CO2-aftryk og udvikle holdbare og attraktive ejendomme, som er gode at opholde sig i. Og så svarer han på, hvordan det går med indfrielsen af de bæredygtigheds- og klimamål, som Danica Ejendomme har sat for biodiversitet, byliv og emissionsfrie byggepladser.

Læs også referat, bestyrelsesberetning og arrangementsberetning fra generalforsamlingen. Her kan du bl.a. se, hvem der blev valgt til bestyrelsen og resultater fra vores medlemsundersøgelse. 

Er du på Folkemødet, så husk at du på fredag kan møde os til debatten Byggeriets dilemmaer med Sara Bro kl. 14 ved BL's Dome, hvor vi tager livtag med nogle af de mest påtrængende dilemmaer inden for byggeriet og byudviklingen med et tværfagligt panel, der skal svare på spørgsmål fra Sara Bros brevkasse foran et altid veloplagt publikum.

Og kunne du tænke dig at være blandt publikum, så har vi fået 1 ledig plads på vores dagstur til Folkemødet fredag. Skriv til Henriette på hsl@byensnetvaerk.dk, hvis du vil med.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

Brovang Skilte & Design er specialister i at skabe og skræddersy skilteløsninger til alt lige fra byggeprojekter, offentlige institutioner, begivenheder, organisationer m.fl. Vi arbejder på tværs af mange forskellige brancher, fra små til store virksomheder og er vant til at håndtere alle størrelser opgaver. Vores løsninger omfatter en bred vifte af produkter såsom udendørs skiltning, indendørs skiltning, facadeskiltning, folieskiltning, boligskilte m.m. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Velkommen til verden!
10.000 arkitekturinteresserede samlet i København.

I starten af juli slår vi dørene op for UIA World Congress of Architects. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’ og handler om at bruge arkitektur og byggeri som redskab til at opnå en bæredygtig, inkluderende fremtid. For alle. Det er et meget ambitiøst mål, der kun lykkes, hvis byggeriets aktører diskuterer, deler og udvikler nye strategier og løsninger sammen. Det er UIA World Congress of Architects platform for. Og vi skal udnytte den unikke chance for at dele og for at tage imod. Læs Byens Klumme af Natalie Mossin og Ingeborg Hau.  


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Niels Fribo, Udviklingsdirektør i Danica Pension, Ejendomme, har fået overdraget Byens Stafet fra Freja Ejendomme med et spørgsmål omkring indfrielsen af de bæredygtigheds- og klimamål, Danica Ejendomme har sat for bl.a. biodiversitet og emissionsfrie byggepladser. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Folkemødet: Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 16. juni
Mød os til en både faglig og humørfyldt debat på Folkemødet i Allinge, når vi sammen med Sara Bro og et byggefagligt panel tager livtag med nogle af de mest påtrængende dilemmaer inden for byggeriet og byudviklingen. 


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni - udsolgt
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 19. juni
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Byen vågner: Vandkulturhuset på Papirøen med Kengo Kuma and Associates og Petersen Tegl – online talk, 26. juni
I nær fremtid kan vi bade i stjerne-arkitektur i Københavns Havn, når Vandkulturhuset står færdigt på Papirøen. Hør Kengo Kuma and Associates og Petersens Tegl i en online talk om visionerne for det spektakulære byggeri. 


Restaurering af Børsen - nyt kobbertag, 26. juni
En restaurering af Børsens tag og facade skal føre bygningen tilbage til sit originale udtryk. Vi får en introduktion til det omfattende restaureringsprojekt og kommer med op på byggepladsen på taget og ser, hvordan kobberet skifter farve fra grønt til gyldent.


BoligVækstedet – sunde boliger for mennesker og planet, 16. august
Hvordan kan man bygge boliger med superlavt CO2-aftryk og indeklima i topklasse? Vi besøger BoligVærkstedet for at se og høre om en ny tilgang til at bygge boliger, der er sunde for både mennesker og planeten.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link