Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


13. oktober 2020

Byens Saloner er ved at lægge sidste hånd på endnu et aktuelt debatarrangement. Overskriften er nye boformer og -fællesskaber. Vi skal høre oplæg og diskutere forskellige nye bud på kollektive boformer - seniorfællesskaber, generationsfællesskaber og nutidens kollektiver. Ud over en række spændende oplægsholdere har vi inviteret Peter Mygind til at indlede dagen med sin personlige historie om det at bo i bofællesskab. Sæt kryds i kalenderen den 25. november om formiddagen. 

I Aarhus udvikler den nye bydel Aarhus Ø sig i disse år med stor hast. Vi tager på byvandring sammen med Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Aarhus Kommune, og Rune Kilden, byudvikler i Kilden Hindby, for at se og høre om de mange nye projekter og udviklingsplaner - herunder de netop udbudte nye byggefelter på Indre Ø. Du må meget gerne hjælpe os med at dele arrangementet med kolleger og netværk i Aarhus-området.

Byvandringen til de hemmelige steder i København er så populær, at vi allerede har besluttet at gentage turen. Nåede du ikke at få plads på den første byvandring, kan du nu tilmelde dig ekstra-turen, som finder sted den 26. november. 

Mipim er igen-igen udsat - denne gang til juni 2021. Hvis du har booket lejlighed igennem os, så hører du fra os, så snart vi ved mere.

Studieturen i 2021 bliver til gengæld ikke udsat. I sidste uge annoncerede vi vores studietur til Færøerne og var spændte på, om nogen havde mod på at tage med os ud at rejse. Nu er halvdelen af pladserne gået! Vi er superglade.

Denne måneds profil er CREE Denmark, som bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri. CREE Denmark står bl.a. bag planerne om et højhus i træ på Østerbrogade 190, som politikerne i Københavns Kommune nu endelig har givet grønt lys til at gå videre med. Læs mere om byggeriet og om CREE Denmark her.


God efterårsferie
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CREE Denmark bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri, og for hver CREE-bygning udfordrer virksomhedeen sig selv til at minimere bygningens aftryk på klimaet og Jordens ressourcer. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Ro- og Kajakklubben på Islands Brygge, 19. oktober
få pladser

På Islands Brygge er Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS ved at få opført et nyt fælles klubhus i træ, som stilmæssigt lægger sig mellem det nybyggede boligbyggeri og det gamle Nokken.


Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden fra Kilden Hindby giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november - venteliste
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Vejlands Kvarteret, 1. oktober
 Fotoreportage


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link