print logo

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har stafetten?

Navn
Karen Mosbech

Virksomhed
Freja ejendomme A/S

Titel
Administrerende direktør

Hvad optager dig for øjeblikket? 
”Ejendomsmarkedet er meget livligt for tiden, så her i Freja er vi meget optaget af at gennemføre så mange og så gode handler som muligt. Det går forholdsvis let i hovedstadsområdet, men det kan være en udfordring for os at få solgt ejendomme udenfor de store byer, der er markedet mere vigende.
Derudover er jeg optaget af, at fastholde vores dygtige medarbejdere, det er helt tydeligt, at de positive takter i økonomien betyder, at vi går en tid i møde, hvor man skal være en attraktiv arbejdsplads. Det mener jeg Freja er, men det er en løbende udvikling, det kan ikke nytte noget, man læner sig tilbage og holder op med at udvikle sin forretning.
De virksomheder, der klarer sig godt, er dem, der tilpasser sig markedet konstant, også i tider hvor det går strygende. Det er jeg meget opmærksom på.”

Hvordan har dit arbejde betydning for byens eller branchens udvikling? 
”I Freja udvikler vi store områder i byer. Vi har konstant flere lokalplaner i høring, det betyder utroligt meget for udviklingen af byerne, hvordan man arbejder med arealerne. Hvor tæt og højt skal det være? Hvilken anvendelse passer til arealerne osv.
Jeg synes, København mangler en ”stadsbyplanlægger”. Der mangler en overordnet visionær byplan, der har fokus på, hvor livet skal være, og hvordan byen skal udvikle sig strategisk på længere sigt. 
Derudover sælger vi meget markante ejendomme i bybilledet og arbejder meget med udviklingsmulighederne i de enkelte ejendomme, f.eks. transformationen til boliger.”

Hvilket sted holder du mest af i din by?
”Der er mange dejlige steder i byen, jeg nyder forskellige steder på forskellige tidspunkter. Det er ligesom hver sommer har sin plads. Freja ligger lige ved Værnedamsvej, der kan man altid finde en god plads på en cafe. Jeg er også ret begejstret for at cykle, der er mange inspirerende ruter. Jeg kan godt lide superkilen, det er godt set at etablere den.”

Hvilken by gik din seneste rejse til – og hvad gjorde særligt indtryk på dig?
”Ohrid i Makedonien. Det er en meget charmerende by, hvor befolkningen er helt utroligt imødekommende. Jeg kan i det hele taget anbefale en tur til Makedonien.”
 

bonusrunden

 

Gitte Andersen, direktør i SIGNAL, har overdraget stafetten til dig med spørgsmålet:
Udover at Freja Ejendomme sørger for, at den danske stat får rigtig mange penge i kassen via Frejas ejendomsudvikling & salg, har du så nogle perspektiver på, hvad du tror bliver de vigtigste fokusområder for jer fremover? Og om nye konkurrenceparametre ser dagens lys?


Karens svar:
”Jeg synes, det er en stor udfordring at se, hvordan digitaliseringen kommer til at påvirke ejendomsmarkedet og -branchen. Jeg tænker ikke kun på måden, vi arbejder på, det kan jeg godt overskue, men hvordan ændres måden, vi kommer til at tænke i ejendomsbranchen sig på – det er svært at se. Det går virkelig stærkt med forandringerne generelt. Jeg tror meget på, at de der kan følge med og får øje på forandringerne hurtigt, og kommer dem i møde ved hurtigt at skifte retningen i forretningen, er dem, der overlever bedst. Det bliver et konkurrenceparameter.
Derudover er de virksomheder, der kan skabe de bedste relationer, både med kunder, interessenter, ejere og andre, de der er åbne overfor omverdenen er nok dem, der klarer sig bedst i konkurrencen i fremtiden.”

Hvem sender du stafetten videre til?
”Søren Tegen Pedersen, Plandirektør i Københavns Kommune”

Og hvilket bonusspørgsmål vil du gerne stille?
”Jeg synes, København er i en rigtig spændende udvikling, det er en dejlig by, men jeg har også lige sagt, at jeg mener der mangler en professionel ”stadsbyplanlægger”. Jeg kunne godt tænke mig at spørge Søren om, hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den?
Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?”Følg med her på siden for at se Søren Tegen Pedersens svar...

Læs indlæg fra tidligere stafetholdere (den seneste er øverst):

Gitte Andersen, direktør i SIGNAL her
Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark her
Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling, Københavns Kommune her
Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet her
Katja Viltoft, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter her
Jørgen Glenthøj, Borgmester i Frederiksberg Kommune her
Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune her
Inger Støjberg, Udlændinge-, Integrations- og Boligminister her
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, her
Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i Freja Ejendomme, her
Rita Justesen, Chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn, her
Pia Nielsen, Direktør i Boligselskabet fsb, her
Tina Saaby - Stadsarkitekt i København, her
Stig Mikkelsen - Mikkelsen Arkitekter, her

 

Derfor er vi medlem

"Vi er medlem af Byens Netværk på grund af netværkets tværfaglige sammensætning, som gør det til et både bredt og relevant forum med god variation i arrangementer og dagsordener." Gottlieb Paludan Architects

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk