print logo

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har stafetten?

Navn
Per Engsø Larsen

Virksomhed
ZÜBLIN A/S

Titel
Direktør, Byggeri Danmark

Hvad optager dig for øjeblikket? 
”ZÜBLIN A/S er en spændende virksomhed i stor udvikling. Vi er en forholdsvis ny spiller på det danske marked, men alene det seneste år har vi færdiggjort to særdeles spændende projekter, Axel Towers og BLOX, og overdraget dem til bygherrerne ATP og Realdania. Samtidig har vores anlægsenhed afleveret Nordhavnstunnellen til Københavns Kommune og arbejder på at færdiggøre metroudvidelsen til Nordhavn.

Jeg oplever, at der er stor interesse for at samarbejde med ZÜBLIN, og vores internationale profil giver nye input i den danske byggebranche. Eksempelvis med ZÜBLINs teamconcept, der er en samarbejdsmodel, der bygger på tidlig involvering. Jeg vil rigtig gerne være med til at udvikle branchen, og jeg er overbevidst om, at tidlig involvering er den rigtige måde at samarbejde på.

En anden ting, der optager mig er digitalisering. Hele branchen taler om BIM og VDC og en af de spændende udfordringer er at implementere de digitale modeller i hele byggeprocessen og i den efterfølgende drift. I ZÜBLIN arbejder vi målrettet med BIM og har netop indviet vores nye BIM-lab i København, hvor vi med digitale værktøjer kan udvikle og optimere vores projekter allerede i planlægningsfasen.

Netop teamconcept og BIM danner udgangspunkt for flere af vores kommende store projekter. Vi har opstartet design af to 80 meter tårne i Carlserg Byen, og forventer at op starte yderligere to projekter i Nordhavn senere på året. Alle projekterne er baseret på teamconcept, og jeg ser meget frem til at følge og deltage i projekterne.”

Hvordan har dit arbejde betydning for byens eller branchens udvikling? 
”Axel Towers bliver kaldt et landemærke for København og BLOX bliver et kraftcenter for dansk design og arkitektur. Jeg er stolt over, at være med til at sætte præg på byen – både i form af det arkitektoniske, men også i udviklingen af byens infrastruktur, og når vi i de kommende år vil se byen vokse i højden. Der venter en spændende tid, hvor vi vil se, hvilket land, der fremadrettet får Nordens højeste bygning. Her forventer jeg, at vi i ZÜBLIN med vores internationale erfaring med højhusbyggeri vil komme til at spille en stor rolle.

Digitalisering, samarbejdsmodeller og bæredygtighed er emner, der ikke bare fylder meget i den danske branche, men også internationalt. Her oplever jeg, at dét at være en del af en af Europas største teknologikoncernen i bygge- og anlægsbranchen har stor betydning. Der ligger stor finansiel og innovativ muskelkraft i vores koncern, hvor økonomisk og miljømæssig bæredygtighed er en naturlig del af dét at drive forretning, hvilket eksempelvis ses i koncernens årsrapporter. Vi biddrager desuden med innovativ teknisk viden fra mere end 1.700 specialister i vores internationale tekniske division og kompetencecenter. Her udveksles den nyeste viden fra ZÜBLINs projekter over hele verden i netværk på tværs af koncernen – og det er noget, der kommer vores danske projekter og den danske byggebranche til gode.”

Hvilket sted holder du mest af i din by?
”København er en skøn by, som jeg bruger sammen med familie og venner. Jeg holder især af at cykle rundt – specielt om sommeren – og på de varme dage er der badetøj i tasken. København er fyldt med oaser, og et af de rolige steder at få en is er stadig Bibliotekshaven.”

Hvilken by gik din seneste rejse til – og hvad gjorde særligt indtryk på dig?
”Et par dage før nytår besluttede min hustru og jeg, at det ville være godt med lidt sol og varme – 12 timer senere havde vi checket ind på et hotel i Malaga, og vi havde et pragtfuldt nytår. Den digitale udvikling har revolutioneret rejsebranchen. Det kan vi stadig blive bedre til i vores branche.”

 

bonusrunden

 

Rolf Andersson, Byggedirektør i KAB, har overdraget stafetten til dig med spørgsmålet: ”Overophedningen af den danske byggesektor er en realitet. Hvorledes kan bygherrer bedst sikre, at også udenlandske leverandører finder det attraktivt, at byde på danske opgaver? Bruger Züblin sin internationale forankring til at sikre sig gode underleverandører fra udlandet?”

”Det danske marked adskiller ved at være baseret på den danske arbejdsmarkedsmodel.  Det kan give udfordringer for udenlandske leverandører, der vil ind på markedet. For os er det en naturlig del af vores forretning at trække på vores internationale netværk af leverandører og som bygherre er det noget af det, man får adgang til, når man samarbejder med ZÜBLIN. ”

Hvem sender du stafetten videre til?
"Jens Nyhus, adm. direktør, CEO i Carlsberg Byen."

Og hvilket bonusspørgsmål vil du gerne stille?
"Er dagligdagen som udvikler meget anderledes end dagligdagen som entreprenør?"

Følg med her på siden for at se Jens Nyhus svar...

Læs indlæg fra tidligere stafetholdere (den seneste er øverst):

Rolf Andersson, Byggedirektør i KAB her
Henriette Dybdal Cajar, Indehaver af CAJAR Rådgivning her
Søren Tegen Pedersen, Plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune her
Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme her
Gitte Andersen, direktør i SIGNAL her
Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark her
Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling, Københavns Kommune her
Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet her
Katja Viltoft, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter her
Jørgen Glenthøj, Borgmester i Frederiksberg Kommune her
Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune her
Inger Støjberg, Udlændinge-, Integrations- og Boligminister her
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, her
Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i Freja Ejendomme, her
Rita Justesen, Chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn, her
Pia Nielsen, Direktør i Boligselskabet fsb, her
Tina Saaby - Stadsarkitekt i København, her
Stig Mikkelsen - Mikkelsen Arkitekter, her

 

Derfor er vi medlem

"Vi synes, det er det bedst fungerende netværk inden for byggebranchen i København. Byens Netværk appellerer bredt til både rådgivere og udførende, og vi oplever, at medlemmerne er utroligt åbne for at netværke." NRE Denmark A/S

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk