print logo

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har stafetten?

Navn
Jens Nyhus

Virksomhed
Carlsberg Byen P/S

Titel
Administrerende direktør

Hvad optager dig for øjeblikket? 
”Siden 2005, hvor jeg lavede Danmarks første OPP-projekt, har jeg været optaget af at udnytte det potentiale, der er for at forandre byggebranchen i forhold til den måde, der samarbejdes på i hele byggeriet værdikæde. Jeg har siden været meget optaget af at optimere værdikæden til gavn for alle byggeriets parter ikke mindst i forhold til den opnåede kvalitet og økonomi i projekterne og dermed for slutkunderne.”

Hvordan har dit arbejde betydning for byens eller branchens udvikling? 
”Som Danmarks største private udvikler har jeg mulighed for at sætte retning på, hvordan samarbejdet foregår mest optimalt i værdikæden. Dette sker i alle projekter i Carlsberg Byen, hvor vi har mange aktører inde over, hvilket giver mig en forhåbning om, at de ting, vi gør rigtigt i Carlsberg Byen, vil brede sig til andre projekter.

I et godt gennemført byggeri fastlægges 95% af alle beslutninger inden spaden sættes i jorden, og dermed er det kommende byggeris skæbne fastlagt. Det kræver mod, beslutningskompetence og simple beslutningsveje, men derved kan vi undgå mange af de fejl, der fører til de katastrofeprojekter, man desværre stadig alt for ofte ser. Som privat bygherre har vi vist vejen, og nu skal vi bare have alle med.”

Hvilket sted holder du mest af i din by?
”Jeg er så privilegeret at have min daglige gang blandt nogle af de smukkeste bygninger, vi har i København, nemlig de mange fredede bygninger, der findes i Carlsberg Byen. Hvis jeg skal pege på et enkelt sted, bliver det Elefantporten i Carlsberg Byen, fordi den rummer både det arkitektoniske, det historiske, det velkendte og symboliserer en industriel succeshistorie, som alle danskere har et forhold til. Og så mener jeg jo, at den smukke J. C. Jacobsens Have, ligeledes i Carlsberg Byen, med sin ro og udformning er en af byens mest velbevarede hemmeligheder.”

Hvilken by gik din seneste rejse til – og hvad gjorde særligt indtryk på dig?
”Når jeg rejser på storbyferie, er det for mig en måde at samle inspiration på. Min sidste tur gik til Berlin, hvor jeg nok engang blev imponeret af den store mangfoldighed, kreativitet og liv, byen rummer. Her bygges ligeledes på livet løs, nye områder opstår og instederne flytter løbende. Byen er for mig et udtryk for mit eget mantra, nemlig at man kan bygge alle steder, men at kunsten er at få livet til at blomstre mellem bygningerne. Det er udfordringen.”

 

bonusrunden

 

Per Engsø Larsen, Direktør i Byggeri Danmark, ZÜBLIN A/S har sendt stafetten til dig med spørgsmålet: ”Er dagligdagen som udvikler meget anderledes end dagligdagen som entreprenør?”

”Den helt store forskel er nok, at jeg som bygherre i højere grad har mulighed for at udleve mine idéer til at forbedre samarbejdet i værdikæden specielt i de indledende faser. Husk på, at produktiviteten i byggebranchen ikke kan fremmes på byggepladsen i nær lige så høj grad som i planlægningsfasen, hvor os i de hvide skjorter ofte sidder og lægger forhindringer i vejen for en god byggeproces. Denne proces har jeg som bygherre en langt større mulighed for at forbedre til alles fordel, end jeg havde som entreprenør.”

Hvem sender du stafetten videre til?
"Poul Schülein fra Arkitema Architects"

Og hvilket bonusspørgsmål vil du gerne stille?
"Hvilke udfordringer og muligheder ser du i udviklingen af Københavns industrielle bygningsmasse i transformationen til moderne anvendelse?"

Følg med her på siden for at se Poul Schüleins svar...

Læs indlæg fra tidligere stafetholdere (den seneste er øverst):

Per Engsø Larsen, Direktør i Byggeri Danmark, ZÜBLIN A/S her
Rolf Andersson, Byggedirektør i KAB her
Henriette Dybdal Cajar, Indehaver af CAJAR Rådgivning her
Søren Tegen Pedersen, Plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune her
Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme her
Gitte Andersen, direktør i SIGNAL her
Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark her
Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling, Københavns Kommune her
Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet her
Katja Viltoft, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter her
Jørgen Glenthøj, Borgmester i Frederiksberg Kommune her
Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune her
Inger Støjberg, Udlændinge-, Integrations- og Boligminister her
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, her
Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i Freja Ejendomme, her
Rita Justesen, Chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn, her
Pia Nielsen, Direktør i Boligselskabet fsb, her
Tina Saaby - Stadsarkitekt i København, her
Stig Mikkelsen - Mikkelsen Arkitekter, her

 

Derfor er vi medlem

"Vi synes, det er det bedst fungerende netværk inden for byggebranchen i København. Byens Netværk appellerer bredt til både rådgivere og udførende, og vi oplever, at medlemmerne er utroligt åbne for at netværke." NRE Denmark A/S

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk