Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


21. marts

Mange forladte eller funktionstømte industriområder har i de senere år fået et skud ‘byudvikling’ med den konsekvens, at områdernes midlertidige beboere - heriblandt kunstnere, håndværkere og kreative småerhverv - er blevet tvunget til at rykke ud. Men kan de kreative miljøer gå fra at blive drevet væk til at være en driver i byudviklingen? Vi spørger et panel af politikere, aktører og repræsentanter fra de kreatives virkelighed, hvilke muligheder og løsninger der er til stede, hvis vi skal bevare mangfoldigheden i fremtidens byområder. Dialogen tager vi i Byens Saloner: Hvordan kan vi bruge kunsten og de kreative miljøer som drivere i byudviklingen? med et panel bestående af: Line Barfod, teknik & miljøborgmester, Lene Schaumburg, arkitekt og medstifter af Copenhagen Creative Partnership, Andreas Høegh, projektudviklingschef i Roskilde Kommune, Lærke Hein, CEO, Tunnelfabrikken og Kasper Kaum Bonnén, kunstner og kreativ iværksætter.

Du kan også opleve kunst og få en unik oplevelse i Brønshøj Vandtårn, når vi forener det arkitektoniske, det faglige og det sanselige og sætter fokus på fortællingen om vand - vores mest dyrebare ressource. I vandtårnet oplever vi kunstinstallationen "Himmel & Hav" og får sat ord på vandets betydning for at forme, opretholde og påvirke vores liv. Og så kommer vi en tur op gennem bygningen og de ellers ikke offentligt tilgængelige rum, før vi ender oppe på taget, hvor der åbner sig en uovertruffen udsigt. Så kom med, når Byen vågner i Brønshøj Vandtårn mellem himmel og hav

Vand - eller rettere håndteringen af regnvand - er også et af omdrejningspunkterne, når vi besøger Københavns Klimakarré og Fremtidens gårdhave ved Askøgade, der er demonstrationsprojekter for bæredygtig byfornyelse med fokus på energirenovering, klimatilpasning og forbedret boligkvalitet. Vi besøger de to projekter sammen med Københavns Kommune og hører om de valgte løsninger.

Er der en ny bæredygtigheds-elefant i rummet? spørger vi i en en ny episode af Byens Podcast. For hvad sker der, når byggebranchen møder EU og skal i gang med at foretage et af de største samlede ryk i den grønne omstilling? Med det nye regelsæt fra EU har branchen fået et nyt rapporteringsværktøj, der skal sikre, at alle led i værdikæden lever op til Paris-aftalen. Men hvordan omsættes de mange nye systemer og dokumentationskrav, så reglerne ikke bliver "elefanten i rummet" men en del af en ny og forbedret hverdagspraksis?

Vi skal også byde velkommen til fire nye medlemmer; Rotation Indretning, der har speciale i kontorindretning; ZERO engineering, der rådgiver indenfor bæredygtighed, energi, indeklima og commissioning; entreprenørvirksomheden Adamson Byg & Kloakservice samt arkitektvirksomheden BIG - Bjarke Ingels Group  Vi glæder os til at møde jer alle på vores kommende arrangementer.

Med ønsket om en god påske!

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

BOGL er en tegnestue med speciale i landskabsarkitektur og planlægning. Vi arbejder med alt det, der ligger udenom, imellem og ovenpå vores bygninger og byer. Vi transformerer byrum, parker og veje; klimasikrer kyster, håndterer kraftigt regnvand og puster nyt liv i døde bymidter. Med andre ord laver vi konkrete, lokale løsninger på abstrakte, lokale – og til tider globale – udfordringer. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Er kreative bymiljøer nøglen til den bæredygtige by?
Hvis vi skal lykkes med en bæredygtig byudvikling, skal vi gå fra at tænke i solitær ejendomsudvikling til helhedsorienterede byområder. Vi skal gå fra at tænke boligudvikling til byudvikling. Derfor er Copenhagen Creative Partnership sat i søen. Læs Byens Klumme af Mathias Nordby og Lene Schaumburg fra det nye partnerskab for levende og kreative bykvarterer i København.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Den nye bæredygtigheds-elefant i rummet
Dårligere byggefinansiering er bare én af de konsekvenser, der venter én, hvis man ikke lever op til EU-taksonomien. Hvordan omsætter og implementerer vi de mange nye regler, der skal være med til at skabe den store omstilling i byggeriet?. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Regenerativ arkitektur med Liesbeth Reekmans, 3. april
Hvordan kan naturen medvirke til at omdefinere udviklingen af vores byggeri og bylandskaber? Bliver den regenerative tilgang den bæredygtige løsning? Mød den belgiske arkitekt og ekspert i innovation og bæredygtighed, Liesbeth Reekmans.


Nyt musikhus til Sankt Annæ Gymnasium4. april 
Et nyt musikhus står snart færdigt på Sankt Annæ Gymnasium. Vi tager på byggepladsbesøg og ser den nye bygning, der skal give sangskolen nye moderne rammer for den musikalske udfoldelse og talentudvikling.


Operaparken, 11. apri - venteliste
l
København har fået en ny grøn oase midt i havnen. Vi besøger Operaparken og går på opdagelse mellem snoede stier, organisk formede bede, væksthuset, de seks forskellige haver og blandt de over 600 nye træer og hører om designet af parken.


Kronløbsøen​, 16. april
Besøg Kronløbsøen - Danmarks ø nummer 432 - der er skudt op i Nordhavn mellem Århusgadekvarteret og Sundkaj. En ø med et indre grønt hjerte, to byrum i vandkanten og tre broforbindelser. Og en p-kælder, der gør øen bilfri.


FRI & Byens Netværk TALKS: Biodiversitetskrisen - hvad kan vi gøre?​, 24. april
Biodiversitetskrisen giver udfordringer som tab af naturområder, habitater og konkurrence om plads. Men kan byggeriet bidrage til at forhindre eller mindske biodiversitetskrisen samt tabet af habitater?


Trangravshusene på Kuglegården​, 25. april
Kuglegården på Holmen har undergået en omfattende restaurering og nu begybder et nyt kapitel i områdets historie med opførelsen af en ny bygning: Trangravshusene. Vi besøger Kuglegården og tager på byggepladsbesøg på Trangravshusene.


Byens Saloner: Hvordan kan vi bruge kunsten og de kreative miljøer som drivere i byudviklingen?​, 29. april
Mens mange industriområder har fået et skud ‘byudvikling’, er de midlertidige beboere blevet tvunget til at rykke ud. Vi tager debatten om, hvordan vi kan bevare mangfoldigheden i fremtidens byområder. Og hvordan de kreative miljøer kan gå fra at bliver drevet væk til at være en driver i byudvikligen.

 


Renovering af Knud Højgaards Hus på Kultorvet, 30. april
Den karakteristiske funkisbygning på Kultorvet har fået nyt liv efter en gennemgribende renovering og står i dag som et moderne, energioptimeret og fleksibelt flerbrugerhus. Vi ser Knud Højgaards Hus og hører om renoveringsprojektet.


Byens samtalemiddag: FÆLLESSKAB, 2. maj
Vær med til at kickstarte Mipim-ugen med et par hyggelige netværkstimer, når Byens Netværk, Byggesocietetet og virksomhederne Homann Advokater og WSP samler branchen til en fælles velkomst på croisetten i Cannes.


Ny hovedindgang og rundtur i Den Gamle By i Aarhus, 6. maj
Den Gamle By i Aarhus har fået en ny hovedindgang, der åbner området mod midtbyen og med sit nutidige formsprog markerer overgangen fra én tid til en anden. Hør om arkitekturgrebet i den nye bygning og få en tur gennem Den Gamle By med fokus på arbejdet med kulturarv og fornyelse.


Byen vågner: Brønshøj Vandtårn mellem himmel og hav, 6. maj
Vi forener det arkitektoniske, det faglige og det sanselige, når vi besøger Brønshøj Vandtårn og oplever udstillingen "Himmel & Hav" og får sat ord på fortællingen om vand - vores mest dyrebare ressource. Vi får også en tur op gennem bygningen og de ellers ikke offentligt tilgængelige rum.


Klimakarréen og Fremtidens gårdhave ved Askøgade​, 7. maj
Københavns Klimakarré og Fremtidens gårdhave ved Askøgade er demonstrationsprojekter for bæredygtig byfornyelse med fokus på energirenovering, klimatilpasning og forbedret boligkvalitet. Tag med når vi besøger de to projekter og hører om de valgte løsninger.


Fra kommunehospital til ny universitetscampus, 14. maj
Det gamle kommunehospital i Aarhus undergår for øjeblikket en gennemgribende transformation, hvor de oprindelige bygninger bliver omdannet til en ny og levende universitetscampus. Kom med og se, hvordan den kommende universitetsby tager form.


Intromøde i Byens Netværk, 22. maj
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer din virksomhed at blive det? Kom til intromøde og hør om netværkets mange muligheder og mød andre og nye netværkskolleger i branchen.


Generalforsamling i Byens Netværk, 28. maj
Kom til generalforsamling i foreningen Byens Netværk og nyd bagefter eftermiddagen sammen med dine netværkskolleger til netværksbar i vores hyggelige gårdhave i Fæstningens Materialgård. 


Konference: Byggebranchen ser grønt, 30. maj
Hvordan løser vi de udfordringer og dilemmaer, der spænder ben for den bæredygtige udvikling? Få en faglig dag med netværk, videndeling, debatter og dialog, når vi sætter fokus på grøn omstilling på tværs af bygge- og ejendomsbranchen.


Hvordan gen-grønner vi kloden? Samtale med Anders Lendager og Cecilie Rubow på Folkemødet, 13. juni
Hvordan kan naturen medvirke til at (gen)finde løsninger på den grønne udvikling? Og hvordan kan arkitekturen, byggeriet og vores menneskelige adfærd medvirke til det?


1-dagstur til Folkemødet, 14. juni
Oplev Folkemødets stemning, debatter og dialog på 1-dagstur sammen med dit netværk. Vi skal bl.a. høre debatten om 'Byggeriets dilemmaer', og på vejen ser vi også renoveringsprojektet Lærlingenes Hus i Tejn. 

 


Lærlingenes Hus med Dansk Håndværk, 14. juni
Er du på Folkemødet? Så benyt muligheden for at se Lærlingenes Hus i Tejn og hør, hvordan renoveringsprojektet er lykkedes med en ambition om at gøre lærlinge til rollemodeller og med fokus på at koble stolte byggetraditioner og fremtidens krav til bæredygtighed. 


Ny idrætsby i Aarhus, 27. juni
Det rekreative område Kongelunden i Aarhus skal have en moderne og sammenhængende idrætsby med nye og opdaterede rammer for idrætten. Hør om vinderforslaget til et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus og om processen for det nye fodboldstadion.


Studietur til Utrecht og Antwerpen, 2. - 5. oktober
Bliv klogere på byudviklingen i Holland og Belgien, der flere steder er foran - men også ligner - udviklingen i Danmark og lad dig inspirere, når vi ser på ny og transformeret arkitektur, by- og boligområder samt klimatilpasning, sociale boligfællesskaber, biodiversitet, bynatur og meget mere. 


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: BYGNINGSBEVARING - TEORI OG PRAKSIS
Center for Bygningsbevaring i RAADVAD afvikler en ny kursusrække om, hvordan man restaurerer og renoverer ældre bygninger på en både traditionel og bæredygtig måde. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link