Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. juli

Byen vågner med tre spændende arrangementer i september, hvor vi over morgenkaffen får inspiration og fagligt indblik i et aktuelt emne eller sted. 

Vi lægger ud med et besøg til HUBNORDIC med KLP Ejendomme med fokus på, hvordan vi bygger, indretter og udvikler flerbruger-arbejdssteder. Vores arbejdssted skal nemlig ikke blot bidrage til, at vi kan yde vores bedste  – men til at vi kan være den bedste udgave af os selv. Det skaber nye forventninger til det (arbejds)sted, vi er omgivet af. HUBNORDIC i Ørestad er skabt ud fra, at både virksomheder og medarbejdere kan virke og trives i fællesskab. Vi oplever det liv, som fylder kontorejendommen og møder KLP Ejendomme Danmark til en samtale om de visioner, strategier og forudsætninger, der ligger bag tilblivelsen af det dynamiske sted. 

Dagen efter besøger vi BARK Rådgivning for at blive klogere på de mange potentialer, der er, når vi renoverer vores eksisterende bygningsarv - og hvorfor vi skal lade fortiden forme fremtiden. Vi skal høre om, hvordan BARK arbejder strategisk med at kvalificere renoveringer, transformationer og udvikling af bl.a. kulturbyggerier, byer og landdistrikter. Og så skal vi høre cases og pointer fra bogen "Inspirerende renoveringer", der formidler tilgange, greb og erfaringer fra en lang række eksperter og renoveringer, der har blik for både moderne behov, ressourceforbruget og de mennesker, den historie og det miljø, som bygningen er en del af. 

Og endelig er der en morgenfrisk online talk om Vandkulturhuset på Papirøen med Kengo Kuma and Associates og Petersen Tegl, der præsenterer os for idéer, visioner og kreative processer bag det spektakulære byggeri, som fremtidigt vil give bylivet i København en helt ny og unik oplevelsesdestination.

Indtil da kan du lytte til to dugfriske podcasts optaget på UIA Verdenskongressen, der har været afholdt i København i denne uge. Her var Byens Netværk at finde på Rebuilding Pavilion, der har sat fokus på bæredygtig genopbygning af samfund berørt af konflikter eller naturkatastrofer. Byens Podcast var forbi pavillonen til en snak med nogle af de mange aktører, der har stået bag pavillonen og dens vigtige budskaber. Du finder de to podcasts her.       

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

Dansk Arkitektur Center - DAC er for alle der er interesserede i arkitekturens verden: voksne og børn, lokale og turister, arkitekturnørder og nysgerrige nybegyndere. Gennem udstillinger, ture, events, læring, netværk og digitale formater skaber DAC oplevelser og forståelse af, hvordan arkitektur og design skaber rammerne for vores liv. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Velkommen til verden!
10.000 arkitekturinteresserede samlet i København.

I starten af juli slår vi dørene op for UIA World Congress of Architects. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’ og handler om at bruge arkitektur og byggeri som redskab til at opnå en bæredygtig, inkluderende fremtid. For alle. Det er et meget ambitiøst mål, der kun lykkes, hvis byggeriets aktører diskuterer, deler og udvikler nye strategier og løsninger sammen. Det er UIA World Congress of Architects platform for. Og vi skal udnytte den unikke chance for at dele og for at tage imod. Læs Byens Klumme af Natalie Mossin og Ingeborg Hau.  


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Niels Fribo, Udviklingsdirektør i Danica Pension, Ejendomme, har fået overdraget Byens Stafet fra Freja Ejendomme med et spørgsmål omkring indfrielsen af de bæredygtigheds- og klimamål, Danica Ejendomme har sat for bl.a. biodiversitet og emissionsfrie byggepladser. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


BoligVækstedet – sunde boliger for mennesker og planet, 16. august
Hvordan kan man bygge boliger med superlavt CO2-aftryk og indeklima i topklasse? Vi besøger BoligVærkstedet for at se og høre om en ny tilgang til at bygge boliger, der er sunde for både mennesker og planeten.


Udvikling og borgerinddragelse på Frederiksberg Hospital, 21. august
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Hør om udviklingsplanen og hvordan processen er oplevet set fra kommunens, de deltagende rådgiveres og borgernes perspektiv. 

 


Transformering af Den Røde By i Nordhavn​, 29. august
Tre gamle fabriksbygninger i Nordhavn er under transformering fra industri til blandet erhverv. Vi besøger Den Røde By og hører om projektet, der både skal forny og bevare stedets identitet. Og hvor der samtidig arbejdes med afprøvning af nye materialer.


Byen vågner: HUBNORDIC med KLP Ejendomme, 4. september
Hvordan bygger, indretter og udvikler vi arbejdssteder til flerbrugere? HUBNORDIC i Ørestad er skabt ud fra, at både virksomheder og medarbejdere kan virke og trives i fællesskab. Vi oplever det liv, som fylder kontorejendommen og hører om de visioner, strategier og forudsætninger for tilblivelsen. 


Byen vågner: Når fortiden former fremtiden, 5. september
Vi besøger BARK Rådgivning for at blive klogere på de mange potentialer, der er, når vi renoverer vores eksisterende bygningsarv - med udgangspunkt i hvordan BARK arbejder strategisk med at kvalificere renoveringer, transformationer og udvikling af bl.a. kulturbyggerier, byer og landdistrikter.  


Byen Vågner: Vandkulturhuset på Papirøen med Kengo Kuma and Associates og Petersen Tegl – online talk, 11. september
I nær fremtid kan vi bade i stjerne-arkitektur i Københavns Havn, når Vandkulturhuset står færdigt på Papirøen. Hør Kengo Kuma and Associates og Petersens Tegl i en online talk om visionerne for det spektakulære byggeri. 


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra Byens Netværk

Det kan du opleve under UIA-kongressen
UIA World Congress of Architects finder sted den 2.-6. juli. Vi har lavet et par nedslag i det omfattende program, som inspiration til videre udforskning i alt det spændende, der foregår i København netop nu. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link