print logo

Det kan du opleve under UIA Verdenskongressen

Udgivet d. 29. juni 2023

 

Den 2.-6. juli slås dørene op for UIA World Congress of Architects. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’. Bella Center danner under UIA ramme om et omfattende program af keynote speaks, talks, workshops og masser af dialog. Samtidig er København udnævnt til Arkitekturhovedstad 2023 af UNESCO, der bl.a. fejres med en bred palette af events skabt af samarbejdspartnere under overskriften “Copenhagen in common”. Dvs. at der lige nu foregår et væld af arrangementer af forskellig karakter i hele byen.

Skal du ud at opleve UIA? Programmet er kæmpestort og spændende – Byens Netværk har her lavet et lille udpluk til inspiration

Kongressen åbner officielt mandag den 3.juli kl. 9 i Bella Center med en åbningsceremoni, hvor der vil være taler af bl.a. Jakob Engel-Schmidt, Kulturminister, Natalie Mossin, President of Congress, Audrey Azoulay, Director-General, UNESCO m.fl.

Er du ikke i Bella Center mandag morgen, kan du f.eks. tage til MorgenDAC i Dansk Arkitektur Center og høre Bjarke Ingels og Marion Waller, direktør for Pavillon de l'Arsenal, Paris, i en snak om How to create (or kill) urban life with concepts for urban design. Du kan læse mere om DACs omfattende program under UIA her. Et af hovedpunkterne er DAC's store sommerudstilling, Copenhagen in Common – det vi har til fælles. Udstillingen handler om det, vi har tilfælles – nemlig arkitekturen

Bloxhub på havnefronten har i øvrigt også sammensat et program i anledning af UIA. Der er events både i Bella Center og i Blox. Det kan du se mere om her

I Bella Center kan du møde Byens Netværk, når vi er del af værtsskabet i The Rebuilding Pavilion, der sætter fokus på genopbygning på måder, der beskytter sårbare samfund og gavner både mennesker og planet. Dagene igennem vil der være talks, workshops og udstilling. En af keynote-talerne i Rebuilding Pavillion er Yaseem Lari, Architect and CEO, Heritage Foundation of Pakistan, der vil tale om ”Rehabilitation of climate migrants by maximising the poverty potential”.

Der er et væld af spændende key-note speakere på UIA. Bl.a. kan du opleve Nyasha Harper-Michon, der er ‘Archtivist’, Architect, LinkedIn Top Voice Green, Business Strategist, Educator, Speaker, Writer m.m. Nyasha vil bl.a. tale om Next Gen: Architecture and activism – how to make an impact

Den internationalt anerkendte arkitekt Reiulf Ramstad er også på programmet flere gange. Du kan bl.a. opleve ham tale om Community building – From rural areas to mega cities

Rundt omkring i byen kan du bl.a. opleve mange pavilloner, der er resultater af spændende samarbejder, og som alle relaterer sig til bl.a. FNs Verdensmål. Bl.a. kan du opleve de 3 vinderforslag fra konkurrencen Next Generation Architecture som i pavillonform fremviser klimavenligt boligbyggeri med ressourceforbrug i respekt for planeten.

BoligVærkstedet kan de første prototyper af konceptet Living Places Copenhagen opleves. Projektet viser, hvordan vi fremover kan bygge med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard og et indeklima i topklasse.

Du kan også opleve en Pavillion/udstilling, der fokuserer på arkitektur og tegl. Udstillingen finder du på Petersen Tegls smukke 25 meter lange træskib, bygget i 1931, vil ligge til kaj ved pavillonen på Ofelias Plads.

I øvrigt er rigtig mange medlemmer af Byens Netværk repræsenteret rundt omkring på kongressen og i byen. Send evt. en enkelt linje eller 2 samt et link om jeres projekt til info@byensnetvaerk.dk, så skal vi løbende opdatere.

Læs også Byens Klumme, der omhandler netop UIA. Klummen er skrevet af Natalie Mossin, President of Congress og Ingeborg Hau, Chief Advisor, Architecture and the SDGS​.

Og ellers kan vi bare opfordre til, at man selv orienterer sig i UIAs program - det er stort og mangfoldigt! En god hjælp til at navigere rundt, er UIAs app, hvor man kan sortere efter dato, interesse og lyst.

Vi i Byens Netværk ønsker jer alle god fornøjelse med UIA - vi håber at se rigtig mange af jer i Bella Center!

 

footer image byens netværk