Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


25. maj

Om en uge og 11 dage frem løber Copenhagen Architecture Festival (CAFx) af stablen - denne gang med temaet ‘Livsform’ som omdrejningspunkt og med over 100 events, der kredser om de økonomiske, kulturelle og klimaetiske sammenhænge, som præger byen og dens arkitektur. Med i programmet er også Byens Netværk med to arragementer:

Den 7. juni tager vi sammen med Simon Kjær Hansen, forfatter til bogen ”Et forsvar for storbyen”, og Peter Aalbæk Jensen, der bl.a. er initiativtager og drivkraft i udviklingen af en ny bæredygtig bydel; Herfølge Bjergby, på jagt efter, hvor og hvordan fremtidens bæredygtige livsform leves, gødes og trives. Er det på landet eller i byen? (Hvorfor) ligger nøglen til en mere bæredygtig fremtid i storbyen? Og hvad kan vi overhovedet betegne som en bæredygtig livsform? Vær med, når vi mødes i Øens Have på Refshaleøen og bliver klogere på, om Den bæredygtige livsform leves i storbyen - ikke på landet.

Den 9. juni er vi blandt de allerførste til at se tre pavilloner på Søren Kierkegaards Plads, som fremviser klimavenligt boligbyggeri med ressourceforbrug i respekt for planetens planetære grænser. Pavillonerne er vinderforslagene fra konkurrencen “Next Generation Architecture” udskrevet af Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet og hvert deres bud på, hvordan vi kan tænke fremtidens boligbyggeri. Og hvordan fremtidige krav til boformer og materialer samtidig kan åbne for nye boligkvaliteter. Vi møder de tre vinderteams til en samtale om klimavenligt boligbyggeri i Next generation - nye boformer og nye materialer.

Husk også, at vi den 8. juni bliver klogere på borgerinddragelse og inddragelsesmetoder, når vi mødes med Frederiksberg Kommune og Grandville og hører om Borgerne med på udviklingen af Frederiksberg Hospital. Byens borgere har nemlig været en konsekvent del af processen, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter, men hvorfor er det vigtigt, og hvordan har det påvirket den endelige udviklingsplan?

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til ​NJORD Law Firm, som nyt medlem. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

PS: Der er ganske få pladser tilbage på konferencen Byggebranchen ser grønt i næste uge, hvis du skal nå at tilmelde dig.

 

 

Månedens profil

Stykka baner vejen for bæredygtigt interiør med markant forlænget levetid. Produktsortimentet er baseret på en cirkulær designramme og knyttet til en online database, hvilket betyder, at alle enkeltdele kan udskiftes, genfremstilles og recirkuleres. Dette ud fra en mission om at bremse den store mængde materiale, der går til spilde i byggebranchen ved at anvende teknologi og gentænke den måde, der bygges på. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Design, Decimaler og Dogmer – skal vi have alle med?

Vi har travlt med at nå i mål med at nedbringe CO2 emissionerne, især i vores sektor, hvor der typisk går år fra første tanke og streg til det færdige resultat. Spørgsmålet er om vi har brug for både design, decimaler og dogmer for at indfri byggeriets kæmpe potentiale for at nedbringe CO2 emissioner? Læs Byens Klumme af Lone Feifer, Direktør for bæredygtigt byggeri, VELUX Gruppen.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Christina Jørgensen, CEO i Freja Ejendomme A/S, har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål fra Nordstern omkring arbejdet med den eksisterende boligmasse ift. bæredygtighed. Læs Freja Ejendommes svar på det og stafettens andre spørgsmål i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Generalforsamling i Byens Netværk, 25. maj
Vi holder generalforsamling hos Odds and Ends i Nordhavn. Efter den ordinære generalforsamling er der mulighed for at deltage i 'After Work' programmet på konferencen På Byens Vegne med samtalesalon, performance og social dining. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


På bylivs-opdagelse med BRIQ under 3daysofdesign​, 7. juni
Hvordan skabes gode bylivsoplevelser og historiefortællinger i byudviklingsprojekter? Få en introduktion til udstillingen ”The Living City” og de spektakulære rum omkring den i Mineralvandsfabrikken og tag med på byvandring i Carlsberg Byens "usete landskab". 


Den bæredygtige livsform leves i storbyen - ikke på landet, 7. juni
Hør Peter Aalbæk og Simon Kjær Hansen i en samtale om, hvor og hvordan de oplever, at fremtidens bæredygtige livsform leves, gødes og trives. På landet eller i byen?


Borgerne med på udviklingen af Frederiksberg Hospital, 8. juni
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Bliv klogere på processen for borgerinddragelse og inddragelsesmetoder, når vi mødes med Frederiksberg Kommune og rådgiverne fra Grandville.  

 


Next generation - nye boformer og nye materialer, 9. juni
Hvordan kan vi tænke fremtidens boligbyggeri, så vi ikke bruger flere ressourcer, end kloden kan bære? Og hvordan kan fremtidige krav til boformer og materialer åbne for nye boligkvaliteter? Tre pavilloner og vinderteams viser vejen frem.


Folkemødet: Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 16. juni
Mød os til en både faglig og humørfyldt debat på Folkemødet i Allinge, når vi sammen med Sara Bro og et byggefagligt panel tager livtag med nogle af de mest påtrængende dilemmaer inden for byggeriet og byudviklingen. 


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni - udsolgt
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 19. juni - ny dato
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link