print logo

Livsform: Next generation - nye boformer og nye materialer


Byen vågner på Søren Kirkegaards Plads i København til en samtale om nye materialer, livs- og boformer. 

Hvordan kan vi tænke fremtidens boligbyggeri, så vi ikke bruger flere ressourcer, end kloden kan bære? Og hvordan kan fremtidige krav til boformer og materialer samtidig åbne for nye boligkvaliteter? 

Tre pavilloner på Søren Kirkegaards Plads illustrerer, hvordan klimaaftrykket fra nybyggede boliger kan reduceres med 75 procent. Vi bliver klogere på hvordan, når vi besøger pavillonerne, der er vindere af konkurrencen “Next Generation Architecture” under indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 planet.

Glæd dig til at opleve fremtidens arkitektur i pavillon-udstillingen og møde de tre vinderteams til en samtale om nye visioner for klimavenligt boligbyggeri, boformer og et ressourceforbrug med respekt for planeten.

Deltagerliste (opdateret 08.06)

Luk fuld beskrivelse

I pavillonerne møder vi: 

ReVærk med projektet ’Natur Rækkerne’, der skaber æstetiske og funktionelt overbevisende boliger af ”overskudsmaterialer” med et lavt klimaaftryk og med forståelse for nutidens krav og fremtidens produktionsvilkår.

Rønnow Arkitekter, Leth & Gori samt CINARK med ’En lille bolig i tækkede teglblokke’, der kombinerer teglen med biobaserede materialer til et rationelt byggesystem med mulighed for at indfri krav til isolering, styrke og brand.

Tegnestuen LOKAL og Aaen Engineering med ’Quarter Pie Pavilion’, som er et manifest for, hvordan den planetært rimelige bolig ser ud med såvel fokus på konstruktionen som krav til fremtidens boformer, herunder det personlige forbrug af kvadratmetre.

De tre pavilloner indvies d. 8. juni 2023 og står på Sørens Kierkegaards Plads hele sommeren. De medvirker også i fortællingen om København som Arkitekturhovedstad og værtsby for den internationale verdenskongres for arkitekter, UIA. Hovedstaden bliver dermed et udstillingsvindue, hvor delegerede og besøgende fra hele verden kommer for at få ny inspiration og viden.

Pavillonerne vil udgøre et samlet udstillingsområde bundet sammen af en grøn park af bl.a. upcyclede materialer og en udstilling om klimavenlige byggematerialer og metoder gennem tiden, samt baggrundsinfo om initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet.

Indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 planet, som Realdania og VILLUM FONDEN står bag, er sat i verden med en målsætning om at reducere klimaaftrykket fra nybyggede boliger med 75 procent. Så langt ned kommer vi ikke ved at bygge, som vi plejer. Der er brug for helt nye løsninger, metoder, materialer og tilgange.

Med konkurrencen ”Next Generation Architecture” har den næste generation af arkitekter, ingeniører og designere fået mulighed for at udvikle og udfolde visionære boligkoncepter til en fremtid, hvor alle har råd til en bolig og planetens CO2-grænser på 2,5 kg/m2/p.a. respekteres.

Fotokreditering: 

1: Lokal, 2: BOGL, 3: Leth & Gori, 4: Reværk

 

Livsform
Vi ved, at tiden er inde til nye ideer. Vi ved, at tiden er til nye forbrugsmønstre og begærsformer. 
Vi ved, at ideen om arkitekten som genial formgiver og mesterbygger med universalløsninger står i vejen for en nødvendig genlæsning af vores bygninger som levesteder, 
vores byer som økosystemer og vores arkitekter som facilitatorer og rådgivere. 
Vi må lave nye fortællinger, rammesætninger og spørge, hvad der skal til for at få regenerative adfærdsformer, begærsformer og vidensformer til at gå viralt, 
og hvordan arkitekturen kan konkretisere idealer for en cirkulær økonomi, hvor flere symbiotiske fællesskaber kan trives på tværs af identitets- og artsskel. 

Sådan introducerer Copenhagen Architecture Festival årets festivaltema:'livsform'. 
I fællesskab med festivalen taler Byens Netværk med om og undersøger temaet ”livsform” nærmere. Vi går på opdagelse efter, hvor og hvordan den bæredygtige livsform udformes, leves og trives.  

Copenhagen Architecture Festival d. 1. - 11. juni 2023. Læs mere om festivalen og temaet her 

 Program

  • 08:30 Godmorgen v. Byens Netværk
  • 08:45 Introduktion til 4-1 Planet + Next Generation Architecture v. Michael K. Rasmussen, Projektchef på vegne af VILLUM FONDEN
  • 09:00 Next Generation Architecture: Nye boforner og nye materialer v. vinder teams
  • 10:00 Netværk og opdagelse i pavillonerne
  • 10:30 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Søren Kirkegaards Plads
1221 København

Deltagerantal

40

Mødested

Pavillonerne foran Den Sorte Diamant

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf tlf. 28266304

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Søren Kirkegaards Plads
1221 København

Deltagerantal

40

Mødested

Pavillonerne foran Den Sorte Diamant

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf tlf. 28266304

footer image byens netværk