Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


11. oktober 2018

Nye visioner for Københavns udvikling blev i fredags gjort konkrete med nyheden fra Statsministeriet og Københavns Kommune om etableringen en stor ny ø ud for København. Lynetteholmen har siden været på alles læber, og Byens Saloner holder sig ikke tilbage med at kaste lys på de vidtrækkende planer. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 19. november kl. 16:30 til en meget aktuel paneldebat om Københavns fremtidige udvidelse. Vi ses på Lynetten!

Det er et velkendt faktum, at byggeriet - og den høje byggeaktivitet vi ser i disse år - trækker tunge veksler på miljøet. To aktuelle projekter i Ørestad viser imidlertid, hvordan nye og innovative byggemetoder kan reducere miljøbelastningen og dermed vende udviklingen. Tag med Byens Netværk, Lendager Architects og Arkitektgruppen til Ørestad og se eksempler på to upcyclede byggerier Ressourcerækkerne og Upcycle Studios.
 

"Kan man certificere sig til smuk arkitektur?" - er titlen på Byens Netværks kommende podcast, som vi optog her til morgen med en spændende kreds af aktuelle gæster i studiet. Hør hvem der bidrog til debatten, når vi slipper Byens Podcast løs i en lyttepost nær dig. Byens Podcast laves i samarbejde med Byggeriets Pressebureau og udkommer sammen med nyhedsbrevet i næste uge. 

Sidst men ikke mindst er vi godt i gang med forberedelserne til den store Housewarming, når vi om kort tid rykker teltpælene op og flytter til Fæstningens Materialgård, hvor vi bliver en del af BLOXHUB. Kom med og fest med os fredag den 23. november, hvor vi fylder gården med orange paraplyer, drinks, swingende jazz og skønne mennesker. Vi glæder os til at se dig!

 


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Hi-Con er specialister i at fremstille skræddersyede altaner, trapper og facader i højstyrkebeton til renovering og nybyg. Hovedkontoret er placeret 20 km nord for Aalborg. Hi-Con brandet omfatter også kontorer i Holland, Norge, Sverige og Finland.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra oktober 2018 og frem.


Byens Klumme

Alt er forbundet

Steen Hildebrandt, Ph.d., professor m.m. er aktuel med et nyt klummeindlæg om hvordan den danske byggebranche kan omstille sig, tage handling og udvise globalt lederskab i forhold til FN's Verdensmål. Læs klummen her


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Christian Høgsbro, adm. direktør i Boligforeningen AAB, er ny stafetmodtager og svarer bl.a. på spørgsmålet om, hvordan vi sikrer en balanceret byvækst i København, hvor der er plads til mangfoldighed. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

Ressourcerækkerne og Upcycle Studios, 7. november

Tag med, når vi besøger to af tidens mest innovative eksempler på, hvordan moderne familieboliger, byggeaffald og bæredygtig livsstil går op i en højere enhed. 


Fotosafari i Nordhavn, 4. oktober og 11. oktober 
Hvad kendetegner det gode arkitekturfoto – og hvad skal der til for at det fanger? Tag med Byens Netværk og arkitekturfotograf Thorbjørn Hansen på fotosafari i Nordhavn og oplev, hvordan du med enkle virkemidler kan lære at tage gode - eller endnu bedre - billeder af arkitektur.


www.byens-netvaerk.dk

Transformation af Efterslægten, 24. oktober
Tankerne om et alment dannende uddannelsessystem var idéen bag Efterslægten - en skole, der har rundet de 230 år og som for nyligt har gennemgået en større renovering. Vi besøger skolen for at se transformationen og høre om historien.


Drømmeskibet – Familiearrangement på Museet for Søfart, 28. oktober
Drømmeskibet er navnet på M/S Museet for Søfarts nye store maritime legeunivers, der byder på rum for sanser og bevægelse i søfartens verden. Tag familien under armen og kom med på Byens Netværks særlige familiearrangement søndag den 28. oktober.


Vilhelm Lauritzen Terminalen, 12. november​ - venteliste
Kom med indenfor i Vilhelm Lauritzens gamle terminal i Københavns Lufthavn, når vi besøger den ikoniske bygning, der blev opført i 1939 og var lufthavnens første terminal. Hør også om de seneste udvidelser af lufthavnen samt om videre udvikling.


No stress i byggebranchen II - morgenkaffemøde om MINDStrain, 16. november

Vi gentager succeen og inviterer endnu engang til no stress-morgenkaffemøde sammen med Stig Sølvhøj, som fortæller, hvordan metoden MINDStrain kan forebygge stress.


Housewarming, 23. november 2018

Byens Netværk flytter til BLOXHUB i Fæstningens Materialgård - og dét skal fejres! Kom med til vores festlige Housewarming den 23. november, hvor vi fylder gårdhaven med musik, drinks, orange paraplyer og alle jer skønne mennesker i netværket.


Afholdte arrangementer

 

Velkommen i Byens Netværk - intromøde, 18. september
 Fotoreportage

 


 

Arkitekturikoner og stjerneskud i Vejle, 19. september
 Fotoreportage

 


Boltens Gård, 26. september
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: FN's Verdensmål i Byggebranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på, hvordan FN’s Verdensmål giver mulighed for udvikling og innovation i byggebranchen. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link