Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


3. september 2020

Kalder alle gode folk i det jyske! Så er det nu, I skal gribe chancen for at møde nye netværkskolleger og samtidig blive fagligt inspireret, når vi besøger Maltfabrikken - Folkets Fabrik den 10. september.

Maltfabrikken i Ebeltoft er et nyt kulturelt fyrtårn rejst af lokale ildsjæle på ruinerne af byens gamle maltfabrik, der har undergået en gennemgribende restaurering og ombygning. Tag med og hør om 10 års spændende og ikke ukompliceret vej fra drøm til virkelighed og se, hvordan Maltfabrikken i dag er hjemsted for kunst, kultur og iværksætteri. Vi runder af med en smagsprøve fra Lundbergs Spisehus og det lokale malteri. Oveni hatten kan du køre med os i bus fra Aarhus og undervejs høre mere om projektet og dets samarbejdspartnere. 

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. Læs hvad entreprenøren mener må være næste vigtige skridt, efter at den sociale beskæftigelsesindsats netop er blevet implementeret i DNGB-certificeringsordningen.

Med septembers ankomst blev det også tid til en ny Månedens profil. Denne gang kan du blive klogere på dine netværkskolleger i Søe-Jensen & Co., der siden 1862 har produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger. Det gode håndværk og den høje kvalitet er fulgt med hele vejen til i dag, hvor Søe-Jensen & Co. leverer dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner. Er du blevet nysgerrig på at se de mange flotte produkter, inviterer Søe-Jensen & Co. til reception i deres nye showroom i Amaliegade den 15. oktober. 

Indimellem oplever vi i disse tider, at vi bliver nødt til at aflyse et arrangement ​på grund af omstændigheder forbundet med corona. Det er enormt frustrerende og ærgerligt for både os og ikke mindst jer og de værter, som havde set frem til besøget. Vi gør vores bedste for at programsætte de aflyste arrangementer på et senere tidspunkt. Heldigvis så har vi masser af arrangementer, der bliver til noget :-)

Sidst men ikke mindst skal vi byde et stort velkommen til Friis Andersen Arkitekter A/S og Bygkontrol ApS - de to nyeste medlemmer. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Søe-Jensen & Co. har siden 1862 produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger og leverer i dag dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner med fokus på godt håndværk og høj kvalitet. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september - udsættes
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Studielandsbyen 'Wooden Village'​​, 8. september - venteliste
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om CHP Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, 14. september
Under Bispeengbuen finder man URBAN13, der er et midlertidigt byrum og kulturelt samlingspunkt. Vi hører nærmere om projektet og tager på bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro. 


IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september - venteliste
Tag med på besøg i IrmaByen - Rødovres nye bykvarter - og se bl.a. det ikoniske Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi hører om visionerne for både bydelen og Kaffetårnet.


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september - venteliste
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


Vejlands Kvarteret, 1. oktober
Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik. Der er mange holdninger til projektets placering, men projektet har også netop vundet en pris. Vi får en præsentation af projektet og går en tur i området med projektteamet. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Teater: Time Travel Tours​, 20. august
 Fotoreportage


Generalforsamling 2020, 17. august
 Fotoreportage
 Referat


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, 13. august
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Søger du mere tværfaglig dialog med branchekolleger? Vær med i vores tematiske netværksgrupper
Der er lige nu ledige pladser i vores nye netværksgruppe Byen Kommunikerer og i Bæredygtighed i Byen. Kontakt os, hvis du vil høre mere.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Architects@Work i Forum København
Kom med, når Architects@Work åbner dørene for arkitekternes årlige udstilling af produktinnovation den 9. og 10. september.


ÅBEN - ny kulturfestival på Østerbro og Nordhavn
Den nye festival, der forbinder de to bykvarterer, Østerbro og Nordhavn, åbner med et hav af spændende kulturtilbud. Festivalen finder sted den 11.-13. september 2020. 


www.byens-netvaerk.dk

Bygningsbevaring teori og praksis 2020-21
Center for Bygningsbevaring inviterer til kursusrækken "Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021", der forløber over 13 dage og tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens 45 nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link