Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


7. oktober 2020

Kridt skoene og kom ud og oplev arkitektoniske overraskelser på byvandringer i Aarhus og København.

Aarhus Ø udvikler sig i disse år med stor hast. Sammen med Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Aarhus Kommune, og Rune Kilden, byudvikler i Kilden Hindby, tager vi på byvandring i den nye bydel og hører om de mange nye projekter og udviklingsplaner, herunder de nye byggefelter på Indre Ø, der netop er blevet sendt i udbud.

I København skal vi på jagt efter hemmelige steder, når vi tager på byvandring med arkitekt Marie-Louise Høstbo, der er forfatter til bogen Hemmelige steder – Arkitektens guide til særlige bygningsværker i og omkring København. På turen tager Marie-Louise os med rundt i byen til en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker fra den danske arkitekturhistorie, som er værd at kaste et ekstra blik på. 

Vandring kommer helt sikkert også på programmet, når vi til foråret tager på studietur til Færøerne. Her kommer vi til at opleve fantastiske vidder, rå uspoleret natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Turen finder sted fra 20.- 24. april 2021. Overvej allerede nu om du skal med. Du kan læse mere om turen på fredag, hvor vi også åbner for tilmelding - hold øje med nyhedsbrevet! 


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Søe-Jensen & Co. har siden 1862 produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger og leverer i dag dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner med fokus på godt håndværk og høj kvalitet. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Ro- og Kajakklubben på Islands Brygge, 19. oktober
På Islands Brygge ved den nye Havnevig er Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS ved at få opført et nyt fælles klubhus i træ, som stilmæssigt lægger sig mellem det nybyggede boligbyggeri og det gamle Nokken.


Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden fra Kilden Hindby giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring Aarhus Ø, 4. november
Aarhus Ø udvikler sig i disse år med stor hast. Kom med på byvandring i den nye bydel Aarhus Ø og hør om de mange nye projekter og udviklingsplaner.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


Afholdte arrangementer

Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

BO-VEST inviterer til byvandring i Albertslund Syd, 8. oktober
Tag med på besøg i Albertslund Syd, og oplev området og boligerne indefra. Hør om de oprindelige visioner for bydelen og om Masterplanen, der har fremtidssikret området.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Anupama Kundoo talk & filmvisning d. 10. oktober
I samarbejde med Copenhagen Architecture Festival inviterer Louisiana til filmvisning med den indiske arkitekt Anupama Kundoo, der er aktuel med udstillingen Taking Time på Louisiana.


www.byens-netvaerk.dk

Få bæredygtighedsledelse på CV'et
Interessen for bæredygtigt byggeri bare stiger og stiger og dermed også vigtigheden af bæredygtighedsledelse. Lige nu har Green Building Council ledige pladser på en uddannelse, hvor du kan dygtiggøre dig i bæredygtighedsledelse. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link