Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


10. marts 2022 

Hvad sker der egentlig, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Det kan du læse mere om i en 
spritny udgave af Byens Klumme, hvor Madeleine Kate McGowan, kunstner og projektansvarlig for Stedets Væsen i NXT, slår til lyd for en anderledes tilgang til projektudvikling, hvor renoveringsprojekter af bygninger og bydele gøres mere klimaambitiøse ved simpelthen at lytte til "stedets væsen". 

Er du interesseret i den bæredygtige dagsorden, så er der lige nu flere arrangementer på den front i kalenderen:

På Tobaksvejen i Gladsaxe har den gamle Gladsaxe Skole lagt grund og ikke mindst byggematerialer til opførelsen af verdens første cirkulære børnehus; Svanen. Vi tager på byggepladsbesøg med bygherre og entreprenør og hører om opførelsen af Svanen - cirkulært børnehus, der ud over at være et cirkulært byggeri også er svanemærket og bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og et godt indeklima.

Vi gentager også vores Værkstedsbesøg - Upcycling i Nordhavn, hvor vi besøger startup-virksomheden A:GAIN i deres kontor og showroom i Nordhavn. Her skal vi høre om A:GAINs rejse fra spinout af Lendager Group til i dag at stå som selvstændig leverandør af upcyclede byggematerialer og produkter til det professionelle byggesegment. Så var du ikke med sidst, så er muligheden der nu igen. 

I Aarhus kan du høre PensionDanmark og CASA fortælle om udviklingsplanerne og de høje ambitioner for den nye bydel Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel. Engang var området kendt for træ, byggematerialer og industri, men nu er trælastgrunden under omdannelse til et nyt bæredygtigt byområde med blandede boliger og erhverv. 

Du kan også få et boost ny viden sammen med morgenkaffen, når vi holder online-arrangementet Byen vågner: Cirkulær økonomi - hvad, hvorfor og hvordan? Her får vi bl.a. svar på, hvad cirkulær økonomi er og betyder for udviklingen af fremtidens byggebranche - og om man kan være bæredygtig uden at være cirkulær? Til at svare på det har vi inviteret Ditte Lysgaard Vind fra The Circular Way og Martin Hedevang Andersen fra ORCA til at dele erfaringer og cases med os.

Og så er der et særligt tilbud til medlemmer af Byens Netværk fra Louisiana, der tilbyder fri entré til museet i forbindelse med pladsreservation til Louisiana Lecture om Peter Cook den 30. marts. Læs mere her og se, hvordan du tilmelder dig.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

Månedens profil

I ORCA — Realisation of Circular Landscape Architecture er cirkularitet, kombineret med et omfattende kendskab til landskabsarkitektur, bymiljøer, biodiversitet og social innovation, kernen i alt, hvad vi foretager os. Vores mål er at blive frontløbere inden for cirkulær landskabsarkitektur og genbrug af materialer gennem innovation, implementering og videndeling. Læs mere i Månedens Profil her.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Inger Haarup Borchmann, partner i Grandville. Læs bl.a. hvad hun mener driver god byudvikling, og hvad der optager hende og Grandville i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 16. marts
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Vi inviterer nuværende og kommende medlemsvirksomheder til morgenkaffe og croissanter.


Fælles Mipim Event: Global Danish Solutions, 16. marts
Hvordan ser den grønne omstilling ud fra et dansk perspektiv – og hvor langt er byggebranchen med at udvikle viden og løsninger, der kan gøre en forskel på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Rundtur i Palais des Festivals, 16. marts
Er du ny på Mipim og/eller vil du gerne med på en inspirations- og netværkstur rundt til de nordiske stande i Palais des Festivals og blive klogere på bygge- og ejendomsbranchen i vores nobolande? 


Mipim Sunset Lounge, 16. marts
Byens Netværk, Byggesocietetet, SEANICS og VELUX runder dag 2 på Mipim af med at invitere branchen til et par hyggelige netværkstimer på en af croisettens strandcafeer.


Mipim Maëma Plage: Byudvikling med merværdi, 17. marts
Hvordan skaber vi bæredygtig merværdi i byudviklingen? Og hvilke greb kan byggeriet trække på, så vores byer bliver sunde, resiliente og klimasikre? Vi tager fat om de centrale emner med den samlede danske branche på Mipim.


ONLINE: Cirkulær økonomi - hvad, hvorfor og hvordan?, 21. marts
Få et morgen-boost inspiration og faglige input, når vi bliver klogere på cirkulær økonomi og dets betydning for udviklingen af fremtidens byggebranche. Oplæg og cases ved The Circular Way og ORCA. 


Bikubenfonden - nyt community i byen, 23. marts
I nær fremtid får Bikubenfonden adresse på Thoravej 29 i Nordvest. Sammen med projektteamet besøger vi den rå industribygning og får et dybere indblik i projektet og de processer, der skal tegne tilblivelsen af Bikubenfondens nye hovedkontor og community. 


A Space Saga - mød rumarkitekterne i udstillingen​, 29. marts
Oplev udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man skaber arkitektur udviklet til at få mennesket ud i rummet. 


Forårskur København 2022​, 1. april
Vi går mod lysere tider og glæder os til at samle og spire hele branchen, når vi for første gang i vores historie inviterer til kur i foråret. Vores forårskur finder sted i et af byens nye grønne byrum, BaneGaarden, hvor der er både jordnært og højt til himlen.


Ordrupgaard med Snøhetta, 6. april
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


www.byens-netvaerk.dk

Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel​, 20. april
Engang var området kendt for træ, byggematerialer og industri. Nu er trælastgrunden ved Daugbjergvej i Aarhus under omdannelse. Kom med og hør om udviklingsplanerne og de høje bæredygtige ambitioner for den nye bydel.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn (II), 27. april
A:GAIN er leverandør af upcyclede byggematerialer og -produkter. Vi besøger virksomheden i deres kontor og showroom i Nordhavn og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling og hører om konkrete produkter og projekter.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Værkstedsbesøg hos A:GAIN - Upcycling i Nordhavn​
 Fotoreportage


Copenhagen Light Festival 2022
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Morgenevent om bæredygtig renovering, 30. marts
Hvorfor starter bæredygtig renovering med en vedligeholdelsesplan? Og hvordan kan digitalisering bidrage til flere bæredygtige renoveringsprojekter? Kom med når Peter Jahn & Partnere inviterer til morgenevent. Læs mere her.


Green Building Council Denmark afholder LCA grundkursus, 3.-11. maj
Kurset henvender sig til alle, der ikke tidligere har beskæftiget sig med LCA (LIfe Cycle Assessment) og ønsker en grundlæggende forståelse for emnet og praktisk anvendelse i byggeriet.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Louisiana Lecture: PETER COOK, 30. marts
Arkitekt David Garcia, tidligere PhD studerende hos Peter Cook på Bartlett School of Architecture, giver et indblik i den omfattende betydning, Cook har haft i sit mangeårige virke som arkitekt. Medlemmer af Byens Netværk får fri entré til museet i forbindelse med pladsreservation til denne Lecture.
Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Prisoverrækkelse af Den Danske Lyspris 2021, 24. marts 
Vær med, når vinderen af Den Danske Lyspris 2021 kåres ved et festligt arrangement den 24. marts 2022 i Kuglegården på Holmen i København. Fem spændende projekter kæmper om prisen, hver med deres unikke særpræg.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link