print logo
Byens netværk

Byens Podcast

Lyt til podcasts fra Byens Netværk. Brug din foretrukne podcast app og søg på 'Byens Podcast'. ​

Ny til podcast? Læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.

 

Byen for alle? 

Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt klager fra mange byens beboere, der savner nattero. Byens Podcast har vendt bylivets for- og bagsider med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester. For hvordan kan vi planlægge os til en bedre balance og et bedre samspil, så der er plads til alle?

Udgivet den 17. september 2020

Læs mere og lyt her

 

Kampen om byrummet 

Sommeren igennem har tiltagende klager om støj og ukontrollerede fester i byens gader fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekten, byudviklingschef og en byplanlægger.

Udgivet den 14. september 2020

Læs mere og lyt her
 

Leverer klimapartnerskabet varen? 

Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger og har talt med Andreas Weidinger fra Dansk Byggeri, Morten Birkved fra Syddansk Universitet, Signe Sand fra Den Grønne Studenterbevægelse og Morten Homann fra Boligkontoret Århus.

Udgivet den 15. maj 2020

Læs mere og lyt her


Fra coronakrise til grøn genstart #2

Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Det undersøger Byens Podcast i miniserien ”Fra Coronakrise til grøn genstart”. I denne udgave har vi talt med boligminister Kaare Dybvad Bek, Anders Lendager, direktør i Lendager Group, Mette Qvist, direktør i Green Building Council og Martha Kathrine Sørensen, sektionsleder på Teknologisk Institut. 

Udgivet den 5. maj 2020

Læs mere og lyt her
 


Fra coronakrise til grøn genstart #1

Skal byggebranchen gå fra sort til grøn er det afgørende, at kommunerne går forrest og stiller skrappere grønne krav. Det siger Københavns overborgmester Frank Jensen i et aktuelt interview til Byens Podcast. Du kan desuden høre bud på konkrete grønne visioner fra direktør i Realdania Jesper Nygård, programleder i CONCITO, Anna Esbjørn og direktør i Kilden & Hindby, Rune Kilden. 

Udgivet den 27. april 2020

Læs mere og lyt her

 

Corona i Byggebranchen #4: Vejen videre

Fremgang og solide ordrebøger i den danske byggebranche er på kort tid blevet afløst af en grundlæggende usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, og hvor økonomien går hen. Byens Podcast taget på rundtur i en presset men også forhåbningsfuld branche, der også kommer med små forsigtige bud på en nytænkning af såvel arkitektur som ventilationsteknik i en tid post corona.

Udgivet den 3. april 2020

Læs mere og lyt her

 

Corona i Byggebranchen #3: Kan offentlige investeringer holde hjulene i gang?

I Byens Podcast: Corona i Byggebranchen #3 undersøger vi, hvordan offentlige investeringer kan være med til at holde liv i byggebranchen under coronakrisen. Vi taler med flere af branchens parter og spørger bl.a., hvor hurtigt det vil virke at frigive nye midler – og hvilke andre håndtag man kan skrue på under coronakrisen? Hør bl.a. Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og Natalia Rogaczewska, afdelingschef i BL - Danmarks Almene Boliger.

Udgivet den 31. marts 2020

Læs mere og lyt her

 

Corona i byggebranchen #2: Hvordan hjælper vi hinanden igennem krisen? 

Byens Podcast: Corona i Byggebranchen #2 er rykket ud i skurvognene til de udførende parter på landets byggepladser. Vi taler desuden med de rådgivende arkitekter og ingeniører, der i mange tilfælde er sendt på tvunget hjemmearbejde. For hvordan tackler vi det rundt omkring i de forskellige led i byggebranchen, og hvordan hjælper vi bedst muligt hinanden igennem - og om på den anden side af - coronakrisen?

Udgivet 20. marts 2020

Læs mere og lyt her


Corona i byggebranchen #1: Har Corona sendt byggebranchen til tælling? 

Byens Podcast: Corona i Byggebranchen #1 tager et kig på den aktuelle situation med en rundspørge blandt blandt byggeriets parter. Hør blandt andre Torben Liborius, Dansk Byggeri, Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder, Niels Thygesen, Gladsaxe Kommune og Christian Molt Wengel, Molt Wengel Advokater: Hvordan holder vi hjulene i gang, når vores muligheder for fysisk tilstedeværelse er så begrænsede?

Udgivet 20. marts 2020

Læs mere og lyt her
 

Året der gik i byggebranchen 2019

Klimakrav, konsolideringer, strategiske partnerskaber og bæredygtig byudvikling – det er blot nogle af emnerne i dette nytårspodcast, hvor en række nøglepersoner giver deres besyv med om vigtige begivenheder i 2019 og om, hvad der kommer til at fylde i det nye år. Svarene kommer fra alle hjørner af byggeriet – fra markedet for digitale værktøjer til udøvende rådgivere og aktører på byggerierne. Optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur på Carlsberg den 10. januar 2020.

Udgivet 16. januar 2020

Læs mere og lyt her

 

Op og ned på branchens partnerskaber

Strategiske Partnerskaber vinder stadigt større indpas i dansk byggeri, men hvad betyder de for branchen - og er der noget, vi kan lære af den nye samarbejdsmodel? Byens Podcast stiller skarpt på det strategiske partnerskab som samarbejdsmodel og undersøger, hvad der er op og ned, godt og skidt, når man arbejder inden for rammerne af den nye samarbejdskonstruktion.

Udgivet 23. maj 2019

Læs mere og lyt her

 

Året der gik i byggebranchen 2018

Fusioner, konsolideringer, opsving med for- og bagsider, ghettopakke og kvadratmeterpriser på uholdbar himmelflugt. Det er nogle af nøgleordene i denne podcast, hvor repræsentanter fra hele byggeriets værdikæde med afsæt i 2018 ser frem mod 2019. Vores spørgsmål lyder: Hvad kendetegnede året, der gik, og hvad kommer 2019 til at byde på. Optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur i Pladeværkstedet den 4. januar 2019.

Udgivet 11. januar 2019

Læs mere og lyt her

 

Er Lynetteholmen et Kinderæg for Københavns byudvikling?

Byens Podcast er aktuel med en ny udsendelse, der tager fat i den aktuelle debat om Lynetteholmen, som for nylig blev afholdt med 130 deltagere i Byens Saloner.

Udgivet 6. december 2018

Læs mere og lyt her

 

Kan man certificere sig til smuk arkitektur?

Kan man certificere sig til smuk arkitektur? I denne udsendelse kan du høre en spændende kreds af aktuelle gæster debattere, hvad den nye DGNB Diamant-ordning, som er indført af Green Building Council, kan betyde for dansk byggeri.

Udgivet 18. oktober 2018

Læs mere og lyt her

 

FN's Verdensmål i byggebranchen

FN's 17 Verdensmål for bæredygtighed sætter en markant og ambitiøs udviklingsdagsorden, som er afgørende for den måde, byggebranchen agerer på. For at nå verdensmålene i 2030 er det nødvendigt, at den samlede byggebranche - på tværs af de enkelte faggrene - finder frem til, hvor vi bedst kan bidrage og gøre en forskel. Men hvordan gør vi så det? 

Udgivet 4. september 2018

Læs mere og lyt her

 

Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen

Et stort antal danske arkitektvirksomheder er i årets første måneder blevet opkøbt af rådgivningsfirmaer fra ind- og udland. Hvad er de strategiske bevæggrunde for sammenlægningerne - og hvordan holder man fast i sin arkitekt-DNA, når man bliver én blandt mange fagligheder i et rådgivningssupermarked?

Udgivet 16. april 2018

Læs mere og lyt her

 

Byens Podcast på Mipim 2018

Optaget direkte på ejendomskonferencen MIPIM i Cannes.

Temaet for denne udgave er: Hvordan håndterer vi urbaniseringen? med optagelser og uddybende interviews fra Byernes Stafet, som Byens Netværk afholdt i Cannes tirsdag den 13. marts 2018. 

Udgivet 23. marts 2018

Læs mere og lyt her

 

Har arkitektkonkurrencen en fremtid?

Sine indlysende værdier og potentialer til trods, er arkitektkonkurrencen ikke uden udfordringer. Såvel bygherrer som rådgivere melder om, at der i dag bruges uforholdsmæssigt mange ressourcer på processen - og spørgsmålet er, om arkitektkonkurrencen er moden til at gå helt eller delvist på pension til fordel for andre former for udbud? Det var temaet for debatten mellem bygherrer, rådgivere og arkitekter i Byens Saloner den 25. januar 2018 og efterfølgende i denne udgave af Byens Podcast. 

Udgivet 9. februar 2018

Læs mere og lyt her

 

Året der gik i byggebranchen 2017

Hvad skal der stå om byggebranchen, når 2017 skal nedfældes for eftertiden i historiebøgerne? Hvad bliver de største tendenser i 2018? Det er temaet for denne podcast, hvor repræsentanter for byggeriets værdikæde diskuterer opsvingets for- og bagdele, rekruttering, grønne dagsordener, nye samarbejdsformer og hvad der ellers tegner branchen i disse år. Optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur i VEGA. 

Udgivet 11. januar 2018

Læs mere og lyt her

 

Byens Podcast går i luften - Byens Netværksdag 2017

Byggebranchen påvirkes i disse år af globalisering, digitalisering og grønne dagsordner, som ændrer de traditionelle rammer og måder at samarbejde på – i hele byggeriets værdikæde. Vi ser for øjeblikket en række bud på nye samarbejdsformer i byggeriet, hvor standardkontrakten udfordres, og hvor der gives plads til nytænkning og innovation.

Udgivet 24. november 2017

Læs mere og lyt her

 

 

Tilmelding til nyhedsbrev

Bliv Medlem

Meld din virksomhed ind i Byens Netværk - et fagligt netværk for hele byggebranchen. Få et personligt, fagligt og socialt netværk, vær med til at påvirke byudviklingen og branchen, lær nyt og få ny inspiration, deltag i arrangementer og studieture og profiler din virksomhed.

  • Byens Netværk
    v/ Direktør
    Henriette Sofie Larsen

  • Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30, Indgang A4
  • 1220 København K

Søe-Jensen & Co. september 2020

footer image byens netværk