Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

1. februar 2018

Mens vi venter på forår, er der grund til at fejre lyset ved Copenhagen Light Festival, der fylder byen med lysinstallationer og værker. I sidste uge åbnende vi for tilmeldingerne til en eksklusiv lysvandring med netværket, og pladserne er revet væk. Vi har nu lagt en EKSTRA lysvandring i kalenderen den 21. februar, så grib chancen og kom med!

Lyset går igen som tema, når vi sidst i februar besøger den gamle glødelampegrund i Herlev. Tag med og se, hvordan et gammelt industrikvarter transformeres til et nyt og attraktivt boligområde med sjove adresser som Tråden, Kolben, Soklen og Fatningen. Elf Development inviterer sammen med Enemærke og Petersen på byggepladsbesøg i Den Grønne Fatning, der med bebyggelser i op til 11 etager bliver Herlevs nye hotspot. Her kan du også møde Boligforeningen 3B, som får leveret 43 almene ungdomsboliger i projektet, og som på arrangementet kommer og fortæller om den delegerede bygherremodel, som der arbejdes under i projektet.

Der er godt gang i boligbyggeriet for øjeblikket - og et andet spændende nyt boligområde er Bellakvarteret i Ørestad, som bygges på Bella Centers gamle parkeringsarealer. Inspirationen til kvarteret er hentet hos den klassiske københavnerkarré, som vi kender fra bl.a. Kartoffelrækkerne og Humleby – men suppleret med det moderne Københavns boligkvalitet og bæredygtighed. I Bellakvarteret er det almene boligselskab fsb ved at opføre Skyttehusene, som består af i alt 237 boliger, fordelt på familieboliger og små, billige boliger. Tag med på besøg i Skyttehusene, inden de første beboere flytter ind.

Der er også godt gang i den her i netværket. Siden sidst har vi fået selskab af en hel flok nye medlemmer, som har grebet opfordringen om at starte året med at melde sig ind i Byens Netværk. Et stort velkommen skal lyde til ugens seks nye medlemmer: Lendager Group, KPF Arkitekter, Strømberg Sahl A/S, KeingartBO-VEST og Hald & Handberg A/S.

Månedens profil i februar er netop et af vores nye medlemmer, nemlig arkitektfirmaet Keingart, som har speciale i at udvikle idrætsbyggeri og aktiverende byrum for fremtiden. Keingart blev stiftet i 2007 af Maria Keinicke og Flemming Overgaard. Keingart skaber rum, der motiverer til aktivitet og vil gerne bidrage til at forandre verden gennem arkitektur, der lokker til leg, læring og fysisk udfoldelse.

Der er også nyt fra Byens Stafet, hvor Per Engsø Larsen, Direktør i ZÜBLIN, Byggeri Danmark, er seneste stafetholder. Læs Pers bidrag og få bl.a. hans bud på, hvordan bygherrer bedst sikrer, at også udenlandske leverandører finder det attraktivt at byde på danske opgaver.

Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Arkitektfirmaet Keingart har speciale i at udvikle idrætsbyggeri og aktiverende byrum, der lokker til leg, læring og fysisk udfoldelse. Keingart blev stiftet i 2007 af Maria Keinicke og Flemming Overgaard.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra april 2018 og frem.


Byens Klumme

En fælles vej frem
Med tidens naturkatastrofer og sønderlemmende krige kan det ind imellem være vanskeligt at se, at vi er på vej mod en mere bæredygtig fremtid. Lene Hjorth, Afdelingsdirektør for Koncern CSR i Jyske Bank er aktuel med en ny klumme, hvor hun peger på FN's verdensmål som en mulig fælles vej frem.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Per Engsø Larsen, Direktør i ZÜBLIN, Byggeri Danmark, er seneste stafetholder. Læs Pers bidrag, hør hvad der optager ham for øjeblikket og få hans bud på, hvordan bygherre bedst sikrer, at også udenlandske leverandører finder det attraktivt, at byde på danske opgaver.


Kommende arrangementer

Mipim Kick-off 2018, 1. februar

Mipim er den årlige internationale ejendomskonference i Cannes. Vi holder et kick-off for dig, der skal med til Mipim 2018 og dig, der er nysgerrig og måske overvejer at tage med næste gang.


No stress i byggebranchen - morgenkaffemøde om MINDStrain, 7. februar
Alle taler om stress i disse år – også i byggebranchen. Tag med til No stress-morgenkaffemøde sammen med Stig Sølvhøj, som fortæller, hvordan metoden MINDStrain kan forebygge stress.


Ekstra tur: Copenhagen Light Festival – lysvandring med Byens Netværk, 21. februar

Vi laver en ekstra lysvandring, så nu får du endnu en mulighed for at opleve byen på en ny måde, når Copenhagen Light Festival i februar fylder København med lysinstallationer og værker.


Copenhagen Light Festival – lysvandring med Byens Netværk, 22. februar - venteliste

Byens Netværk tager på lysvandring i København for at  opleve byen på en ny måde, når Copenhagen Light Festival til februar fylder byen med lysinstallationer og værker. 


Den Grønne Fatning - nye boliger i Herlev, 27. februar
Elf Development inviterer sammen med Enemærke & Petersen på byggepladsbesøg i Den Grønne Fatning. Tag med til Herlev og se de nye boliger på den gamle glødelampegrund.


Skyttehusene - en del af det nye Bellakvarter, 7. marts 
Bellakvarter er en ny bydel i Ørestad, som bygges på Bella Centers gamle parkeringsarealer. Her opfører fsb aktuelt 237 almene boliger spredt ud blandt ejer-, og private lejeboliger. Tag med på besøg i den første af fsb’s 4 karréer, inden beboerne flytter ind.


Mipim - Byens Saloner: Borgmesterstafet, 13. marts

Byens Saloner rykker til Cannes og spørger de nye og genvalgte danske borgmestre: ”Hvad er visionerne for din by? Kom med til Borgmesterstafet på Mipim 2018. 


www.byens-netvaerk.dk

Danmark, mit fædreland – i teatret med Byens Netværk, 14. marts - få pladser
Hvem er vi egentlig på Nørrebro, i Svendborg og Hjørring? Tag med Byens Netværk i teatret og oplev Teatergrads forestilling ”Danmark, mit fædreland” på Biblioteket på Rentemestervej.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2018, 14. marts

Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe.


Mipim Netværkspicnic på Île Saint-Honorat 2018, 16. marts

Igen i år kan du tage med på netværkspicnic på den smukke ø, Île Saint-Honorat, og nyde et par timers idyllisk ro og uformel MIPIM-evaluering sammen med dit netværk.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

Robotteknologi og klassisk håndværk - værkstedsbesøg hos Rubin Stuk & Søn, 18. januar
 Fotoreportage

 


 

VEGA rundvisning, 22. januar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast til nytårskur: Året der gik i byggebranchen
Byens Podcast var på pletten ved årets nytårskur i VEGA, hvor aktuelle gæster fra byggeriets værdikæde lod sig interviewe om det seneste års udvikling - med opsving, nye samarbejdsformer, grønne dagsordener, og hvad der ellers tegner branchen i disse år.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link