Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


1. marts 2018

Nye udgaver af byggeriets aftalevilkår - AB18 og ABR18er sendt til høring, og efter 26 år med de samme regler som standard er en række betydelige ændringer for samarbejdet i byggeriet nu på vej. Vil du være på forkant med de nye regler, inden de træder i kraft den 1. januar 2019, så tag med til vores ”forpremiere” i Cinemateket, hvor to af branchens advokater viser vej gennem nyskabelser og mulige konsekvenser ved det nye AB.


Vi har fulgt byggeriet af BLOX gennem diverse byggepladsbesøg de sidste par år. Nu står den markante bygning på havnefronten færdig, og Dansk Arkitektur Center flytter ind lige om lidt. Vi har fået lov til at kigge indenfor i den færdige bygning inden den oficielle åbning i maj. Kom med på besøg, når Dansk Arkitektur Center viser rundt i deres nye omgivelser.

Senere i april kan du komme med på besøg i et andet unikt byggeri. For første gang i mange år opføres en ny almen højskole i Danmark fra grunden. Højskolen skal ligge i Roskilde-bydelen Musicon, og skolens værdier bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Tag med os og se byggeriet af Roskilde Festival Højskole og hør om det spændende projekt.

Månedens profil i marts er ZESO Architects. Tegnestuen, som er aktuel med en større renovering af Københavnske Baron Boltens Gård, mener ikke, at opkøb og konsolidering er det eneste svar på kunders ønske om et forbedret samarbejde i byggebranchen. Derfor har ZESO for nyligt etableret ZESO ALLIANCE, som er en nytænkende forretningsstruktur med markedsførende og specialiserede virksomheder knyttet sammen i et forpligtende samarbejde.

Sidste nye medlem i Byens Netværk er ingeniørrådgiverne i Skanding. Vi glæder os til at hilse på jer på vores arrangementer.

Med venlig hilsen,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

ZESO Architects er aktuelle med en større renovering af Baron Boltens Gård. Desuden har tegnestuen for nyligt etableret ZESO ALLIANCE - en nytænkende forretningsstruktur med markedsførende og specialiserede virksomheder knyttet sammen i et forpligtende samarbejde.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra april 2018 og frem.


Byens Klumme

En fælles vej frem
Med tidens naturkatastrofer og sønderlemmende krige kan det ind imellem være vanskeligt at se, at vi er på vej mod en mere bæredygtig fremtid. Lene Hjorth, Afdelingsdirektør for Koncern CSR i Jyske Bank er aktuel med en ny klumme, hvor hun peger på FN's verdensmål som en mulig fælles vej frem.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Per Engsø Larsen, Direktør i ZÜBLIN, Byggeri Danmark, er seneste stafetholder. Læs Pers bidrag, hør hvad der optager ham for øjeblikket og få hans bud på, hvordan bygherre bedst sikrer, at også udenlandske leverandører finder det attraktivt, at byde på danske opgaver.


Kommende arrangementer

Skyttehusene - en del af det nye Bellakvarter, 7. marts 
Bellakvarter er en ny bydel i Ørestad, som bygges på Bella Centers gamle parkeringsarealer. Her opfører fsb aktuelt 237 almene boliger spredt ud blandt ejer-, og private lejeboliger. Tag med på besøg i den første af fsb’s 4 karréer, inden beboerne flytter ind.


Mipim - Byens Saloner: Borgmesterstafet, 13. marts

Byens Saloner rykker til Cannes og spørger de nye og genvalgte danske borgmestre: ”Hvad er visionerne for din by? Kom med til Borgmesterstafet på Mipim 2018. 


www.byens-netvaerk.dk

Danmark, mit fædreland – i teatret med Byens Netværk, 14. marts - venteliste
Hvem er vi egentlig på Nørrebro, i Svendborg og Hjørring? Tag med Byens Netværk i teatret og oplev Teatergrads forestilling ”Danmark, mit fædreland” på Biblioteket på Rentemestervej.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2018, 14. marts

Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe.


Mipim Netværkspicnic på Île Saint-Honorat 2018, 16. marts

Igen i år kan du tage med på netværkspicnic på den smukke ø, Île Saint-Honorat, og nyde et par timers idyllisk ro og uformel MIPIM-evaluering sammen med dit netværk.


Forpremiere på det nye AB-system, 3. april

Byggeriets Aftalevilkår (AB-systemet) er til revision, og der er lagt op til markante fornyelser. Vil du være på forkant med de nye regler, inden de træder i kraft, så tag med til vores ”forpremiere” i Cinemateket, hvor to af branchens dygtige advokater viser vej gennem nyskabelser og mulige konsekvenser ved det nye AB.


Byggepladsbesøg i Falkoner Centret, 4. april
Lige nu er der gang i en omfattende renovering. Når byggeriet er færdigt i 2019, er det planen, at hotellet skal rumme 334 værelser, restaurant, cafe, konference samt entertainment og være en langt mere integreret del af det Frederiksbergske bybillede end tidligere.


BLOX Sneak Peek, 12. april
Kom med bag facaden og se det færdige BLOX på den københavnske havnefront i et eksklusivt sneak peek, inden bygningen åbner til maj. 


Roskilde Festival Højskole, 17. april

I Roskilde-bydelen Musicon opføres for første gang i 48 år en ny almen højskole i Danmark fra grunden – en højskole hvis værdier bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Tag med på besøg og hør om det spændende projekt.


Folkemøde 2018, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Denne gang krydrer vi turen med fællesspisning i BL's Dome.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

No stress i byggebranchen - morgenkaffemøde om MINDStrain, 7. februar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Har arkitektkonkurrencen en fremtid?
Hør seneste udsendelse, der fortsætter diskussionen fra Byens Saloner: Har arkitektkonkurrencen en fremtid? Hør blandt andre Uffe Bay-Smidt, Kant Arkitekter, Jan Christiansen, Freja Ejendomme, Mette Mogensen, Domea.dk, Rasmus Jessing, Bygningsstyrelsen og Preben Dahl, Danske Arkitektvirksomheder.  


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast til nytårskur: Året der gik i byggebranchen
Byens Podcast var på pletten ved årets nytårskur i VEGA, hvor aktuelle gæster fra byggeriets værdikæde lod sig interviewe om det seneste års udvikling - med opsving, nye samarbejdsformer, grønne dagsordener, og hvad der ellers tegner branchen i disse år.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Seminar om Træ i fremtidens byggeri, 22. marts
Gennem de seneste år er interessen for træ som et arkitektonisk byggemateriale steget betydeligt, og samtidig har den industrielle udvikling været stor. Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger inviterer til seminar om Træ i fremtidens byggeri torsdag den 22. marts 2018.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation til konference: Fremtidens arbejdskraft - det begynder med et fritidsjob, 10. april
Fritidsjob virker – det er en effektiv måde at bryde den negative sociale arv på. Derfor inviterer Den A.P. Møllerske Støttefond og Fritidsakademiet aktører på området til at bidrage til at styrke indsatsen for at få flere unge i fritidsjob.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link