Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. marts 2017
 

Vi har i Byens Netværk en lang stribe arrangementer, og flere kommer hele tiden til. Vores arrangementer bliver ofte udsolgt, og derfor er det dejligt, at vi har et godt fremmøde og sjældent oplever, at I bliver væk fra et arrangement uden at melde afbud i tide. Det er nemlig god netværksskik og viser respekt for både oplægsholdere, værter og dine kolleger, der kan få glæde af pladsen. Tak for det! 

Apropos arrangementer, så har vi fået mulighed for at genbesøge BLOX - denne gang under jorden, hvor vi skal se, hvordan et fuldautomatisk P-anlæg tager form.

Der har for nylig kørt en artikelserie om udfordringerne i Sydhavnen. Nu kan du tage med os, når vi besøger bydelen og spørger bl.a. Boligselskabet AKB, GivRum og Sydhavn Teater, hvordan butiksliv og sociale arrangementer kan være med til at skabe en positiv udvikling og samle "det nye” og "det gamle” Sydhavnen. Vi slutter af med at se teater i de gamle industribygninger i Sydhavnsgade.

Den nye klumme handler også om Sydhavnen. Kvartalets klummeskribent er Jesper Koefoed-Melson fra GivRum. Sammen med flere andre aktører og en høj grad af beboerinddragelse er han med til at bygge videre på den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen.

Stafetten er ankommet til Campus Service på Københavns Universitet, hvor udviklings- og planchef Hans Halvorsen svarer på Katja Viltofts spørgsmål om, hvordan den nuværende campusudvikling tager højde for en levende udveksling mellem universitetet, by og erhvervsliv. 

Månedens profil er den innovative akustikpladeproducent, Troldtekt, som baserer sin produktion på lokale bæredygtige materialer. Læs mere om den spændende virksomhed fra Videbæk. 

Vi byder velkommen til to nye medlemmer: Ejendomsselskabet Seguro Management og Dansk Drone Inspektion. Vi glæder os til at se jer ved de kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

Troldtekt A/S betragter akustisk komfort og sundt indeklima som centrale elementer i god arkitektur. Virksomheden har siden 1935 produceret akustikplader af naturens egne materialer: Træ og cement. Troldtekt designer, udvikler og fabrikerer pladerne i Danmark – af lokale materialer og under moderne, miljøskånsomme forhold.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra marts 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen i Sydhavnen
"Grænsefladen mellem det nye og det gamle Sydhavn skurrer, men der kan opstå sød musik, hvis der bygges ovenpå den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen. Der er ikke behov for at opfinde nyt for at skabe innovation. Man skal blot lade sig inspirere af det, der har fungeret i generationer og tilføre ressourcer, der giver mulighed for skalering." Læs det nye klummeindlæg om udviklingen af Sydhavnen, skrevet af Jesper Koefoed-Melson, partner i GivRum.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet har modtaget stafetten af Katja Viltoft, partner og kreativ direktør hos JJW Arkitekter med spørgsmålet: I dag kredser campusudvikling ofte om at skabe en levende udveksling mellem universitetet, byen og erhvervslivet. Er det også en strategi for Københavns Universitet? Hvis ja, hvordan bliver dette konkretiseret i nogle af jeres campus-udviklingsprojekter?


Kommende arrangementer

Arkitekturens værksteder på Louisiana: Wang Shu, 8. marts

Tag med på rundvisning i udstillingen om den kinesiske arkitekt, Wang Shu og hans visionære tegnestue, som lader genbrug af materialer og lokal og traditionel kinesisk kultur danne grundlag for deres banebrydende praksis. 


Wasteland i Dansk Arkitektur Center, 14. marts

Gulve af bildæk, lofter af plastikflasker og vægge af skrottet træ. Udstillingen ’Wasteland’ udfordrer vores forhold til affald og inviterer os inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2017, 15. marts - udsolgt

Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe – i år på en ny café.


www.byens-netvaerk.dk
Mipim Netværkspicnic på Île Saint-Honorat, 17. marts
Tag med på netværkspicnic på den smukke ø, Île Saint-Honorat, og nyd et par timers idyllisk ro og uformel MIPIM-evaluering sammen med dit netværk.
 

Det fuldautomatiske P-anlæg under BLOX, 21 marts
Kom og se tilblivelsen af det nye fuldautomatiske p-anlæg i BLOX, hør om teknologien bag anlægget og om kompleksiteten i byggefasen, når vi går under jorden sammen med Realdania By & Byg og Züblin.


Samuels Kirke - fra kirke til ungdomsboliger, 23. marts

Tag med på besøg i den nedlagte Samuels Kirke på Nørrebro, som snart bliver til ungdomsboliger. Hør om transformationen fra kirke til boliger, som bidrager til at løfte behovet for gode og billige ungdomsboliger i hovedstaden.


By, bus og bæredygtighed, 5. april
Hvor findes de gode eksempler på bæredygtigt byggeri? Hop på netværksbussen, når vi sammen med InnoBYG ruller ud og ser fire aktuelle bud i forskellig skala. 


Grænseflader og fællesskaber i Sydhavnen, 26. april

Tag med til Sydhavnen og hør bl.a. Boligselskabet AKB, GivRum og Sydhavn Teaters bud på, hvordan butiksliv og sociale arrangementer kan være med til at skabe en positiv udvikling og samle ”det nye” og ”det gamle” Sydhavnen. Vi slutter vi af med at se teater i de gamle industribygninger i Sydhavnsgade.


Folkemøde 2017, 16. juni
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Socialøkonomi i byggebranchen, 7. februar
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introdutionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores korte introduktionsfilm om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Henriette Cajar, markedsdirektør i Orbicon, fylder 50
Den 26. marts 2017 fylder markedsdirektør i Orbicon, Henriette Cajar, 50 år. Orbicon holder reception for Henriette den 24. marts fra 14 – 16 på Orbicons kontor i Ballerup, hvor venner og bekendte fra branchen er meget velkomne.


Morgenseminar med ALECTIA, 29. marts
Er fremtiden bæredygtig? Kom til morgenseminar i ALECTIA og få et bud på, hvordan vi bedst møder fremtiden, når vi planlægger og bygger vores byer.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link