Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


3. august 2022

Så er nyhedsbrevet tilbage efter ferien og linet op med nye og kommende arrangementer, som vi glæder os til at se jer til.  

Frederiksberg Hospital lukker med udgangen af 2026, og det giver mulighed for at skabe et helt nyt kvarter, som emmer af den mere end 100 år gamle historie. Hvad skal der ske, når hospitalet rykker ud? Hvad skal et helt nyt bykvarter give til Frederiksberg, og hvordan kan de mange bevaringsværdige bygninger, træer og haver bruges i en ny sammenhæng? Vi får svarene, når vi mødes med Frederiksberg Kommunes By-, kultur- og miljødirektør Ulrik Winge og stadsarkitekt Claus Sivager på hospitalsgrunden og hører om visionerne for Frederiksberg Hospital - nyt bykvarter

Du kan også komme med, når vi besøger besøger Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning, der er flyttet ind i Telehuset på Borups Allé, som er blevet ombygget og indrettet til aktivitetsbaserede og moderne arbejdspladser efter at have været knudepunkt for telekommunikation gennem årtier. Vi får en omvisning i bygningen og hører lidt om dens historie og ikke mindst processen med omdannelsen og indretningen med fokus på alt fra akustik til wayfinding 

Glæd dig også til efteråret, hvor Copenhagen Architecture Festival (CAFx) løber af stablen fra den 6.-16. oktober under titlen 'Stedsans' og sætter fokus på, hvordan vi sanser, oplever og forstår steder. Og hvordan arkitektur og byplanlægning er med til at skabe dem. Under festivalen besøger vi en række mennesker og steder, der vil gøre os klogere på, hvilken betydning ”stedsans” kan have for udviklingen af vores by og byggeri. Hvornår bliver et sted meningsfuldt? Hvad gør det sjælfuldt og behageligt? Hvad giver et sted dets karakter? Bliv klogere, når vi i den kommende tid blænder op for vores stedsans-aktiviteter og læs mere om festivalen og temaet her

I Månedens profil kan du læse om DAI, der med en ny ejerkreds og et nyt forretningsben med fokus på projektudvikling har styrket virksomhedens kompetenceområder, som en af landets førende rådgivervirksomheder indenfor den almene boligsektor. 

Vi kan også byde stort velkommen til et nyt medlem, nemlig entreprenørvirksomheden Arne Pedersen A/S.

Vi håber at se jer - og andre nye medlemmer - til vores intromøde den 18. august, hvor I kan møde sekretariatet og kollegaer i branchen og høre mere om, hvad et medlemskab af Byens Netværk kan give. Er du allerede medlem - eller overvejer du at blive det - er du selvfølgelig også meget velkommen til at deltage. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

DAI har med en ny ejerkreds og et nyt forretningsben med fokus på projektudvikling styrket sine eksisterende kompetenceområder, som en af landets førende rådgivervirksomheder indenfor den almene boligsektor. Med de allerede stærke relationer i det almene boligmarked, kan vi hjælpe vores kunder med at se potentialet og udvikle projekterne i samarbejde med private aktører. Den nye projektudviklingsafdeling supporteres af DAIs rådgiverteams bestående af ingeniører, arkitekter, brandrådgivere og bygherrerådgivere. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Byggestop i den almene boligsektor – er der en løsning på vej nu? 

Boligudspillet fra 2021 skal etablere 22.000 almene boliger og tredoble nybyggeriet i den almene sektor. Men hvordan indfrier vi det mål i lyset af den aktuelle opbremsning i almene boligprojekter? Lovpakken fra 9. juni kan være (en del af) løsningen, men hvilke andre modeller er der at trække på - og er det nok? Og hvorfor er udfordringen overhovedet så vigtig? Byens Klumme er skrevet af Henrik Meden, advokat i Poul Schmith/Kammeradvokaten.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Ny indretning af Telehuset på Borups Allé​, 16. august
Hvordan indretter man utidssvarende kontormiljøer og rene teknik-etager til nye aktivitetsbaserede arbejdspladser? Vi besøger Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, der er flyttet ind i TDC's 'Telefonhus' på Borups Allé.


Østre Landsret​, 17. august
Østre Landsret er flyttet til en ny moderne og bæredygtig bygning i Nordhavn opført som et OPP-projekt. Vi ser Østre Landsret i sin nye arkitektoniske ramme og hører om behovet for en ny retsbygning og de opgaver, som Landsretten udfører.    


Intromøde - velkommen i Byens Netværk​, 18. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Nordre Fælled i Ørestad Syd: Cirkulær naturpark, 23. august
På Nordre Fælled er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt. Bliv klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud, og hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 


Byen vågner: Lysets betydning for vores sundhed, 24. august
Bliv klogere på lysets betydning for vores indeklima og sundhed, når vi starter dagen med viden, principper og værktøjer til design af belysning i fremtidens byggerier i rammerne af Copenhagen Contemporary og udstillingen Light & Space. 


Æbeløen i Aarhus’ historiske øgadekvarter​, 1. september
Det prisbelønnede boligprojekt Æbeløen er en moderne nyfortolkning af de velkendte huse i det historiske Øgade-kvarter i Aarhus som på én gang respekterer midtbyens arkitektoniske traditioner og tilbyder moderne boliger af høj kvalitet. 


Frederiksberg Hospital - nyt bykvarter​, 14. september
Når Frederiksberg Hospital lukker i 2026, skal området udvikles til et nyt bykvarter, der bygger på stedets historie og bevaringsværdige bygninger. Vi mødes med Frederiksberg Kommune på hospitalsgrunden og hører om visionerne.  

 


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 28. september
Tag med, når vi besøger og hører om udvikling af en ny bydel i Herfølge Vest sammen med initiativtagerne Peter Aalbæk Jensen og Lise Palm. Den nye bydel skal baseres på bæredygtige principper og bestå af forskellige boligtyper og -størrelser til en bred og alsidig beboersammensætning, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi slutter af med at spise sammen i forsamlingshuset LilleSyd. 


Byens Podcast

Byens Podcast: Kan kontorfolk og hjemløse dele bydel?
Hvad sker der med det sociale, når kapitalen rykker ind? Byens Podcast har spurgt en række af Sydhavnskvarterets aktører om, hvad de gør for at sikre bydelens sociale bæredygtighed. Lyt med her.


Byens Podcast: Med Byens Netværk på Folkemødet '22
Vær med på en lytter til årets Folkemøde, hvor Byens Netværk havde fyldt en bus med nye og garvede folkemødegængere. Vi sendte vores podcast-journalist Lasse Soll Sunde med på turen for at opleve Folkemødet set med byggeriets briller. Lyt med her.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Vejen ud af alment byggestop?
Stigende priser på træ, tegl, energi, cement og transport udfordrer byggeriet – og det har særligt ramt realiseringen af nye almene boliger og får store konsekvenser. Byens Podcast følger i sporet på, hvad det betyder, at så mange boligprojekter er sat i stå, og hvad der politisk kan gøres ved det. Lyt med her.


Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Netværk anbefaler: Steder du kan opleve i sommerferien
Vores arrangementsudvalg og sekretariatet giver igen i år et bud på spændende steder, du kan besøge på egen hånd hen over sommeren. Der er lidt for enhver smag - kendte og mindre kendte attraktioner - så lad dig inspirere til en tur ud i det blå og vær nysgerrig på, hvad du passerer på din vej gennem sommerlandet.


Nyheder fra medlemmerne

Mød Danmarks nye arkitekter - Afgangsudstilling og rundvisning, 15. august
Er du interesseret i fremtidens nye talenter inden for dansk arkitektur, så har du muligheden for at få præsenteret udvalgte projekter fra de nye arkitekter på Det Kongelige Akademi, der inviterer til et eksklusivt arrangement i dette års afgangsudstilling. 


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Verdensmålsudstillingen 2030 Now
2030 NOW er en udstilling, der fortæller om FN’s 17 Verdensmål – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid - formidlet gennem kunst, fotografi, grafik og ord. Udstillingen kan opleves i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link