Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


5. juli 2018

Danmark er trukket i sommertøjet, og om lidt holder vi også lidt ferie. Inden vi gør det, har vi gjort en stribe arrangementer klar til jer.

Efter sommerferien kan du komme med på arrangement om grønne fællesskaber og udviklingen af en grøn by. Hvordan skaber vi nye grønne byrum, som overrasker og indbyder til ophold og udeliv? Hvordan får man grønne fællesskaber til at blomstre i fx boligselskaber? Og hvordan kan terrorsikringen af vores byrum gøres pænere og skabe nye funktioner? Alt det kan du blive klogere på, når TagTomat inviterer indenfor i deres showroom på Nørrebro.

Senere i august inviterer vi til debatskabende og lærerigt arrangement i FN-byen om FNs Verdensmål. Sammen med Professor og Ph.d., Steen Hildebrandt, og Kommunikationschef i UNDP's Nordiske Kontor, Mette Fjalland, vil vi diskutere, hvilke muligheder verdensmålene giver for udvikling og innovation i byggebranchen.

Har du lagt mærke til, at vi har fået et helt nyt pejlemærke i byen? Til september kan du komme med på byggepladsbesøg i Nordbro, hvis slanke tårn skyder 100 meter i vejret og føjer en ny silhuet til byens skyline. Den nye bygning på Nørrebro er snart klar med nye boliger til byens unge.

Og endelig kan du hoppe på netværksbussen, når vi tager på endagstur til Vejle for at se nærmere på nogle af byens nye arkitektoniske tilføjelser: Fjordenhus, Bølgen i Vejle, Fem Søstre og ikke mindst det nye prisvindende Psykiatrisygehus. Vi besøger projekterne, der er med til at markere Vejles plads på det arkitektoniske verdenskort. Bemærk at turen har et begrænset antal pladser.

Månedens profil i juli er Grennessminde. Udover at være et bo- arbejds- og uddannelsessted for unge med særlige behov, er Grennessminde en socialøkonomisk virksomhed med rigtig meget på hjerte - bliv klogere på det hele i deres profil. Skal din virksomhed være næste måneds profil, har vi ledige profiler fra september måned. Du kan læse mere om vilkårene her.

Til inspiration til jeres sommerferie har Arrangementsudvalget igen i år lavet en inspirationsliste med anbefalinger til oplevelsesværdige besøg og aktiviteter i sommerlandet - læs den her.

Og sidst men bestemt ikke mindst: Velkommen i netværket til KRONE VINDUER A/S. Vi glæder os til at hilse på jer på vores arrangementer.


Med venlig hilsen,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Grennessminde er et bo- arbejds- og uddannelsessted for unge med særlige behov, men også en socialøkonomisk virksomhed og fond, som bl.a. leverer økologiske frokostordninger, driver et økologisk gartneri og bageri samt smede- og tømrervirksomhed. I april slog de dørene op for Copenhagen Dome - Kraftcenter for Socialøkonomi - og i juni underskrev de en samarbejdsaftale med verdens næststørste kommune, Kommuneqarfik Semersooq i Grønland.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra september 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Rikke Sønder Larsen, partner og stifter i EcoVillage, er ny stafetmodtager og svarer bl.a. på, hvilken inspiration til nytænkende boligformer, branchen kan hente i de nuværende livsstilsstrømninger. Klik ind og læs hendes svar.


Kommende arrangementer

Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


Grønne Fællesskaber med TagTomat, 21. august
Hvordan gør vi vores byer grønnere og skaber mangfoldige fællesskaber? Vi besøger TagTomat for sammen at blive klogere på, hvordan man designer, udvikler og bygger løsninger, som gør byen grønnere.


Verdensmål i FN-Byen, 29. august

Tag med til debatarrangement i FN-byen, hvor vi sammen med Professor og Ph.d., Steen Hildebrandt, og Kommunikationschef i UNDP's Nordiske Kontor, Mette Fjalland, skal diskutere, hvilke muligheder verdensmålene giver for udvikling og innovation i byggebranchen.


De Gamles By og Klarahus, 4. september
Tag med til De Gamles By i hjertet af Nørrebro - et historisk område med plejehjem, børneinstitutioner og sundhedstilbud. Kvarteret er i rivende udvikling, og fremstår som en rolig oase midt i det ellers mangfoldige Nørrebro.


Nordbro - ungdomsboliger i højden, 13. september
Nørrebro får nu sit helt eget tårn – Nordbro, der rager op over byen i 100 meters højde og tilbyder boliger til byens unge. Tag med op i tårnet og oplev det spændende byggeri, der bliver både pejlemærke og vartegn for den pulserende udvikling på ydre Nørrebro.


Arkitekturikoner og stjerneskud i Vejle, 19. september
Vejle har vokseværk - og det ene arkitekturikon efter det andet rejser sig i byen. Tag med på vores endagstur, hvor vi ser nærmere på fire af Vejles nye tilføjelser: Fjordenhus, Bølgen i Vejle, Fem Søstre og ikke mindst det nye prisvindende Psykiatrisygehus.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2018
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år gået sammen om at lave en liste over steder, du skal besøge denne sommer, hvor du kan opleve arkitektur, byrum og dansk kulturarv i særklasse.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Erhvervsdelegation til Pretoria i Sydafrika, 1. - 3. oktober 2018
I forbindelse med at Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard besøger Pretoria i Sydafrika, inviteres danske virksomheder med fokus på bl.a. grøn energi og klimavenligt byggeri til at deltage i en erhvervsdelegation.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link