Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


7. september

Der er gang i Aarhus! Blandt andet er byggeriet af TRÆ - Danmarks højeste træhus godt undervejs i Aarhus' sydhavnskvarter med sine 78 meter i højden. Det kommende kontorhus skal også teste nye metoder til genbrug af bl.a. træ, glas og udtjente vindmøllevinger og rykke grænserne for, hvordan vi bygger i dag. Der er allerede mange tilmeldt vores byggepladsbesøg med Lendager og Kilden & Hindby, så skal du med, så skynd dig at tilmelde dig.

Det går også stærkt med tilmeldingerne til Byens Saloner: Det skønne i det uskønne, hvor vi sammen med Arkitektforeningen Østjylland og Arkitektskolen Aarhus inviterer til debat om behovet for nytænkning, hvis branchen skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Sammen med en række eksperter ser vi på muligheder og løsninger i forhold til at transformere den bygningsmasse, vi holder knap så meget af.

Månedens profil kan du blive klogere på dine nye netværkskolleger i Alex Poulsen Arkitekter, der løser projekter inden for nybyggeri, ombygninger og renoveringer for offentlige og private institutioner og er specialiseret i rådgivning omkring - og planlægning af - komplekse bygninger, anlæg og miljøer, hvor logistik og sikkerhed har højeste prioritet. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

Alex Poulsen Arkitekter er specialiseret i rådgivning omkring - og planlægning af - komplekse bygninger, anlæg og miljøer med høj kompleksitet inden for logistik, hvor sikkerhed på alle niveauer har højeste prioritet - herunder fængsler, arrester, psykiatri, retsbygninger, lufthavne o. lign. Tegnestuen blev grundlagt i 1944 og har siden været rådgiver for en lang række offentlige og private institutioner og løser projekter inden for nybyggeri, transformation og renoveringer i Danmark og internationalt. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Det tveæggede bæredygtighedssværd
Mens EU-taksonomien skærper kravene til dokumentation og certificeringer, er der kronede dage hos revisionsselskaber og virksomheder, der udsteder EPD’er eller foretager tredjeparts-verificering af LCA-data. Alt imens arbejdes der hårdt hos rådgivningsvirksomheder og materialeproducenter – og det hele sker i et hidtil uset tempo, hvor begge ender af fødekæden har yderst svært at følge med. Læs Byens Klumme af Christian Wittrup, Chief Commercial Officer, A:GAIN. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Tscherning, Adm. direktør og ejerleder i Tscherning A/S har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål om virksomhedens ambitioner for den grønne agenda og om genbrug og upcycling i byggeriet. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Universitetsfirkanten, 7. september - venteliste
Kom på rundvisning i de historiske bygninger i Universitetsfirkanten - fra munkekælderen til festsalen - og hør om udviklingen af Københavns Universitet, der er et af de ældste universiteter i Europa.


Karens Minde Aksen, 13. september - venteliste
I Sydhavnen er et område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret i et samlet projekt. Vi besøger Karens Minde Aksen, der er udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt.


TRÆ - Danmarks højeste træhus​, 21. september
Tag med, når vi tager på byggepladsbesøg i Aarhus og sammen med Lendager og Kilden & Hindby bliver klogere på det innovative byggeri TRÆ, hvor intentionen er at gentænke hele byggeprocessen og rykke grænserne for, hvordan vi bygger i dag.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Byens Saloner: Det skønne i det uskønne​, 10. oktober
Der er brug for nytænkning, hvis vi skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Byens Saloner i Aarhus om det skønne i det uskønne. 

 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 23. november 
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor den københavnske metro er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man tænker kunsten ind i underjordisk arkitektur allerede fra begyndelsen af projektet. 

 


Nyheder fra medlemmerne

FRI Branchetopmøde 2023, 11. oktober
FRI inviterer til Branchetopmøde i Aarhus og sætter fokus på tre af de usikkerheder, der vil præge branchen og samfundet i de kommende år: den økonomiske situation; samfundssikkerhed og kritisk infrastruktur og kunstig intelligens. Hvad betyder det for rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link