Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. juli

I Københavns Sydhavn er et langstrakt område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret i et samlet projekt: Karens Minde Aksen, der er et sammenhængende forløb af park, gader og byrum, som strækker sig over 600 meter. Projektet har afstedkommet markante forbedringer i landskabs- og byrummet i form af regnvandshåndtering, biodiversitet, belysning, mobilitet, adgangsforhold, stiforløb m.m. Vi besøger Karens Minde Aksen med Schønherr og WSP og hører om projektet, der er udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt. Arkitekturredaktør på Politiken Karsten Ifversen har i øvrigt givet byrummet 6 hjerter i sin anmeldelse. 

Og så kan du komme på et helt unikt besøg på den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen, der er del af udvidelsen af M4-linjen, der åbner i 2024. Her skal vi sammen med Metroselskabet høre om kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer, da kunst for første gang en integreret del af de nye stationers design. På den underjordiske station Mozarts Plads oplever vi, hvordan et kunstværk er ved at tage form sammen med de øvrige paneler på stationsboksens indvendige vægge. Og så skal vi også høre, hvorfor den københavnske metro er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man tænker kunsten ind i den underjordiske arkitektur allerede fra projektets start.

De næste to uger holder nyhedsbrevet sommerferie, men vi glæder os til genhør og ikke mindst gensyn i august. 

God sommer! 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

Dansk Arkitektur Center - DAC er for alle der er interesserede i arkitekturens verden: voksne og børn, lokale og turister, arkitekturnørder og nysgerrige nybegyndere. Gennem udstillinger, ture, events, læring, netværk og digitale formater skaber DAC oplevelser og forståelse af, hvordan arkitektur og design skaber rammerne for vores liv. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Velkommen til verden!
10.000 arkitekturinteresserede samlet i København.

I starten af juli slår vi dørene op for UIA World Congress of Architects. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’ og handler om at bruge arkitektur og byggeri som redskab til at opnå en bæredygtig, inkluderende fremtid. For alle. Det er et meget ambitiøst mål, der kun lykkes, hvis byggeriets aktører diskuterer, deler og udvikler nye strategier og løsninger sammen. Det er UIA World Congress of Architects platform for. Og vi skal udnytte den unikke chance for at dele og for at tage imod. Læs Byens Klumme af Natalie Mossin og Ingeborg Hau.  


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Niels Fribo, Udviklingsdirektør i Danica Pension, Ejendomme, har fået overdraget Byens Stafet fra Freja Ejendomme med et spørgsmål omkring indfrielsen af de bæredygtigheds- og klimamål, Danica Ejendomme har sat for bl.a. biodiversitet og emissionsfrie byggepladser. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


BoligVækstedet – sunde boliger for mennesker og planet, 16. august
Hvordan kan man bygge boliger med superlavt CO2-aftryk og indeklima i topklasse? Vi besøger BoligVærkstedet for at se og høre om en ny tilgang til at bygge boliger, der er sunde for både mennesker og planeten.


Udvikling og borgerinddragelse på Frederiksberg Hospital, 21. august
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Hør om udviklingsplanen og hvordan processen er oplevet set fra kommunens, de deltagende rådgiveres og borgernes perspektiv. 

 


Transformering af Den Røde By i Nordhavn​, 29. august
Tre gamle fabriksbygninger i Nordhavn er under transformering fra industri til blandet erhverv. Vi besøger Den Røde By og hører om projektet, der både skal forny og bevare stedets identitet. Og hvor der samtidig arbejdes med afprøvning af nye materialer.


Byen vågner: HUBNORDIC med KLP Ejendomme, 4. september
Hvordan bygger, indretter og udvikler vi arbejdssteder til flerbrugere? HUBNORDIC i Ørestad er skabt ud fra, at både virksomheder og medarbejdere kan virke og trives i fællesskab. Vi oplever det liv, som fylder kontorejendommen og hører om de visioner, strategier og forudsætninger for tilblivelsen. 


Byen vågner: Når fortiden former fremtiden, 5. september
Vi besøger BARK Rådgivning for at blive klogere på de mange potentialer, der er, når vi renoverer vores eksisterende bygningsarv - med udgangspunkt i hvordan BARK arbejder strategisk med at kvalificere renoveringer, transformationer og udvikling af bl.a. kulturbyggerier, byer og landdistrikter.  


Byen Vågner: Vandkulturhuset på Papirøen med Kengo Kuma and Associates og Petersen Tegl – online talk, 11. september
I nær fremtid kan vi bade i stjerne-arkitektur i Københavns Havn, når Vandkulturhuset står færdigt på Papirøen. Hør Kengo Kuma and Associates og Petersens Tegl i en online talk om visionerne for det spektakulære byggeri. 


Karens Minde Aksen, 13. september
I Sydhavnen er et område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret i et samlet projekt. Vi besøger Karens Minde Aksen, der er udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt.


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 14. september
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor metroen er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man fra start tænker kunsten ind i den underjordiske arkitektur.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link