Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


15. september

Mens der kan synes længe til foråret og næste års internationale ejendomsmesse Mipim, så er forberedelserne godt i gang. Vanen tro deltager Byens Netværk på Mipim med flere netværks- og debatarrangementer, som vi glæder os til at møde mange af vores medlemmer og samarbejdspartnere til. Og allerede nu kan vi hjælpe jer med at finde logi i Cannes. Enten i en lejlighed med plads til flere eller på "vores" netværkshotel, Hotel Chanteclair. Vil du høre mere om mulighederne, så kontakt Louise og hør nærmere. 

Er din virksomhed nyt medlem i Byens Netværk - eller overvejer I at blive det? Eller er du ansat i en virksomhed, der allerede er medlemmer, men ved du ikke helt, hvad et medlemskab af foreningen betyder for dig? Så kom til intromøde og bliv klogere på, hvad vi tilbyder af muligheder for at deltage i vores mange arrangementer og aktiviteter og indgå i en tværfaglig dialog og videndeling med branchen.

Glæd dig f.eks. til en ny omgang Byens Saloner i serien om landets stadsarkitekter den 8. november. Denne gang med de nye stadsarkitekter i hhv. Rødovre og Gladsaxe, Solveig Bergmann Nielsen og Dennis Larsen, der bl.a. skal diskutere bæredygtig byudvikling og arkitekturpolitik med afsæt i, hvordan de hver især vil bruge deres erfaringer på den front i deres nye rolle. Arrangementet kommer online inden længe, så hold som altid øje med nyhedsbrevet og kalenderen. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Alex Poulsen Arkitekter er specialiseret i rådgivning omkring - og planlægning af - komplekse bygninger, anlæg og miljøer med høj kompleksitet inden for logistik, hvor sikkerhed på alle niveauer har højeste prioritet - herunder fængsler, arrester, psykiatri, retsbygninger, lufthavne o. lign. Tegnestuen blev grundlagt i 1944 og har siden været rådgiver for en lang række offentlige og private institutioner og løser projekter inden for nybyggeri, transformation og renoveringer i Danmark og internationalt. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Det tveæggede bæredygtighedssværd
Mens EU-taksonomien skærper kravene til dokumentation og certificeringer, er der kronede dage hos revisionsselskaber og virksomheder, der udsteder EPD’er eller foretager tredjeparts-verificering af LCA-data. Alt imens arbejdes der hårdt hos rådgivningsvirksomheder og materialeproducenter – og det hele sker i et hidtil uset tempo, hvor begge ender af fødekæden har yderst svært at følge med. Læs Byens Klumme af Christian Wittrup, Chief Commercial Officer, A:GAIN. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Tscherning, Adm. direktør og ejerleder i Tscherning A/S har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål om virksomhedens ambitioner for den grønne agenda og om genbrug og upcycling i byggeriet. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


TRÆ - Danmarks højeste træhus​, 21. september - få pladser
Tag med, når vi tager på byggepladsbesøg i Aarhus og sammen med Lendager og Kilden & Hindby bliver klogere på det innovative byggeri TRÆ, hvor intentionen er at gentænke hele byggeprocessen og rykke grænserne for, hvordan vi bygger i dag.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Byens Saloner: Det skønne i det uskønne​, 10. oktober
Der er brug for nytænkning, hvis vi skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Byens Saloner i Aarhus om det skønne i det uskønne. 

 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Intromøde i Byens Netværk, 14. november
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 23. november - få pladser
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor den københavnske metro er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man tænker kunsten ind i underjordisk arkitektur allerede fra begyndelsen af projektet. 

 


Nyheder fra medlemmerne

FRI Branchetopmøde 2023, 11. oktober
FRI inviterer til Branchetopmøde i Aarhus og sætter fokus på tre af de usikkerheder, der vil præge branchen og samfundet i de kommende år: den økonomiske situation; samfundssikkerhed og kritisk infrastruktur og kunstig intelligens. Hvad betyder det for rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Læs mere her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns Bygningspræmiering gennem 120 år​, 2. oktober
I 120 år har Københavns Kommune præmieret byens bedste arkitekturprojekter. Kom og diskutér, hvordan smag og kriterier for god arkitektur har ændret sig over tid. Vær med til at spekulere over, hvorfor ikoniske projekter som Grundtvigskirken, Nationalbanken og Havnebadet aldrig er blevet præmieret. Og oplev, når vi løfter sløret for årets kandidater. Copenhagen Architecture Festival fejrer Arkitekturens Dag og lanceringen af årets bygningspræmiering med en kavalkade gennem bygningspræmieringens forgrenede historie. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link