print logo

What if…? – Københavns Bygningspræmiering gennem 120 år

Udgivet d. 12. september 2023


Byudvikler Jens Kramer Mikkelsen, stadsarkitekt Camilla van Deurs og lektor Morten Birk Jørgensen reflekterer over skiftende tendenser, præferencer og overset arkitektur i bygningspræmieringens sammensatte og stormombruste historie.

Copenhagen Architecture Festival (CAFx) fejrer Arkitekturens Dag og lanceringen af årets bygningspræmiering med en kavalkade gennem bygningspræmieringens forgrenede historie. 

Siden 1903 har Københavns Kommune præmieret bygninger, der i særlig grad har formået at fremme kvaliteten af byens fysiske rammer og arkitektur. Hensigten er at rette opmærksomheden imod særligt vellykkede byggerier for at anerkende indsatsen fra arkitekter og bygherrer, der bidrager til at skabe en god by. 

Kom og diskutér, hvordan smag og kriterier for god arkitektur har ændret sig over tid. Vær med til at spekulere over, hvorfor ikoniske projekter som Grundtvigskirken, Nationalbanken og Havnebadet aldrig er blevet præmieret og oplev når vi løfter sløret for årets kandidater.  

Gæster:

  • Jens Kramer Mikkelsen, Director of Urban Development hos NREP og tidligere overborgmester i København 
  • Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune.
  • Morten Birk Jørgensen, arkitekt, lektor ved Det Kongelige Akademi, medlem af det skandinaviske netværk Jävla Kritiker!

Hvornår: Arkitekturens Dag, mandag den 2. oktober 2023 kl. 17.00 – 19.00

Hvor: Halmtorvet 27, 1700 København V

Læs mere om arrangementet og køb billet her

footer image byens netværk