Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


17. august

I et af Oslos store byudviklingsområder langs fjorden har Vandkunsten tegnet et nyt boligkvarter i Bispevika syd for Operakvarteret, der står som en kontrast til de bagvedliggende høje bebyggelser. Her markeres overgangen mellem skærgård og storby i et tæt, lavt byggeri med kig til vand og med plads til rekration og liv mellem husene. Projektet er på programmet for vores studietur til Oslo, hvor vi bl.a. også skal høre om et af de største største norske byggeprojekter nogensinde - og en vigtig samfundsopgave på bagkant af den terrorbombe der ramte Oslo i 2011 - nemlig det nye Regeringskvarter, som skal danne ramme for nye arbejdspladser og give byen et nyt byrum. 

Er du nysgerrig på Oslos udvikling, så er det allersidste udkald for tilmelding til studieturen, hvor vi har 1-2 ledige pladser. 

Herhjemme har vi et genbesøg til universitetsfirkanten i kalenderen. Københavns Universitet er et af de ældste universiteter i Nordeuropa og blev grundlagt i Universitetsfirkanten ved Frue Plads, hvor en lang række af de historiske bygninger stadig benyttes. Vi har været så heldige at få mulighed for at få en rundvisning og kig ind bag de historiske mure, hvor vi skal høre om den nutidige udvikling og indretning af universitetet. Bemærk, at der er meget begrænsede pladser, og at der kun kan deltage én person pr. medlemsvirksomhed. 

Vi kan også byde velkommen til to nye medlemmer: interiørdesignerne Design Circus ApS samt arkitektvirksomheden Alex Poulsen Arkitekter A/S. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer.

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

EjendomDanmark er ejendomsbranchens samlende organisation, og vores medlemmer tæller blandt andet ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Vi er landsdækkende og repræsenterer både storby og provins. Med vores stærke netværk på den politiske scene sørger vi for, at branchens synspunkter bliver hørt – ikke mindst i ministerierne og på Christiansborg. Læs mere i Månedens profil.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Niels Fribo, Udviklingsdirektør i Danica Pension, Ejendomme, har fået overdraget Byens Stafet fra Freja Ejendomme med et spørgsmål omkring indfrielsen af de bæredygtigheds- og klimamål, Danica Ejendomme har sat for bl.a. biodiversitet og emissionsfrie byggepladser. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Udvikling og borgerinddragelse på Frederiksberg Hospital, 21. august - venteliste
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Hør om udviklingsplanen og hvordan processen er oplevet set fra kommunens, de deltagende rådgiveres og borgernes perspektiv. 

 


Byen vågner: Digital innovation i byggeriet - online talk, 28. august
Kan digital innovation rykke byggeriet i en mere bæredygtig retning? Online talk med ABC Rådgivende Ingeniører og C.F. Møller Architects om, hvordan digital innovation og validerede data kan optimere arbejdsgange og kortlægge konsekvenserne af de valg vi træffer, når vi bygger.


Transformering af Den Røde By i Nordhavn​, 29. august - venteliste
Tre gamle fabriksbygninger i Nordhavn er under transformering fra industri til blandet erhverv. Vi besøger Den Røde By og hører om projektet, der både skal forny og bevare stedets identitet. Og hvor der samtidig arbejdes med afprøvning af nye materialer.


Byen vågner: HUBNORDIC med KLP Ejendomme, 4. september
Hvordan bygger, indretter og udvikler vi arbejdssteder til flerbrugere? HUBNORDIC i Ørestad er skabt ud fra, at både virksomheder og medarbejdere kan virke og trives i fællesskab. Vi oplever det liv, som fylder kontorejendommen og hører om de visioner, strategier og forudsætninger for tilblivelsen. 


Byen vågner: Når fortiden former fremtiden, 5. september
Der er mange potentialer, når vi renoverer vores eksisterende bygningsarv. Hør hvordan BARK Rådgivning arbejder strategisk med at kvalificere renoveringer, transformationer og udvikling af bl.a. kulturbyggerier, byer og landdistrikter.  


Videreudvikling af Refshaleøen​, 5. september
Hvordan holder man liv i et kreativt og kulturelt miljø, mens man bygger en ny tæt bydel rundt om det? Bliv klogere på det visions- og idéarbejde, som skal videreudvikle Refshaleøen og sikre, at kvaliteter og potentialer aktiveres i den kommende byudvikling.


Universitetsfirkanten, 7. september
Kom på rundvisning i Universitetsfirkanten og hør om den historiske og nutidige udvikling af Københavns Universitet.


Byen Vågner: Vandkulturhuset på Papirøen med Kengo Kuma and Associates og Petersen Tegl – online talk, 11. september - AFLYST
 


Karens Minde Aksen, 13. september - få pladser
I Sydhavnen er et område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret i et samlet projekt. Vi besøger Karens Minde Aksen, der er udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt.


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 14. september
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor metroen er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man fra start tænker kunsten ind i den underjordiske arkitektur.


TRÆ - Danmarks højeste træhus​, 21. september
Tag med, når vi tager på byggepladsbesøg i Aarhus og sammen med Lendager og Kilden & Hindby bliver klogere på det innovative byggeri TRÆ, hvor intentionen er at gentænke hele byggeprocessen og rykke grænserne for, hvordan vi bygger i dag.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Udstillingsåbning: 100 indspark til Refshaleøen og 1 samlet vision, 24. august
Deltag i åbningen af udstillingen af forårets mange ”indspark til Refshaleøen” og mød den bearbejdede vision for videreudviklingen af området, som de har bidraget til. Samtidig med præsentationen af de mange forslag og input fra københavnere, fageksperter og andre interesserede vil grundejerne give en kort introduktion til den kommende idékonkurrence for Refshaleøen, som står på skuldrene af idéprocessens første del. Læs mere her.

 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link