Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. oktober 202025-års jubilæum, 60-års fødselsdag og bogreception

2020 har været et år, som vil gå over i historien. Og nu føjer vi endnu et kapitel til – og det er heldigvis et festligt et af slagsen.

2020 markerer nemlig Byens Netværks 25-års jubilæum. Samtidig fylder Henriette Sofie 60 år. Det fejrer vi med festlig og hyggelig reception i Fæstningens Materialgård den 17. november. Så kom og ønsk Henriette og hinanden tillykke, når vi inviterer til jubilæum, fødselsdag og bogreception i byens bedste netværk.

Alle er velkomne - dog kan vi ikke være samlet på én gang. Derfor holder vi tre forskellige fejringer i løbet af dagen, så vi kan sikre god afstand. Det betyder, at deltagelse kræver tilmelding (du vælger selv, om du vil deltage formiddag, tidlig eftermiddag eller sen eftermiddag - pladserne er "først-til-mølle").

I anledning af Byens Netværks 25-års jubilæum har vi fået skrevet en bog om netværkets historie, som vi udgiver på dagen. Se resultatet og hør bogens forfatter Eva Ørum fortælle om det store puslespil, det har været at sammenstykke nogle af de mange vidnesbyrd, som hver især er brikker i fortællingen om vores fælles netværk. Der vil være et eksemplar af bogen til alle deltagere på dagen. 

Tilmeld dig her

Vi glæder os til at fejre dagen sammen med jer!

Festlige hilsner
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CREE Denmark bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri, og for hver CREE-bygning udfordrer virksomhedeen sig selv til at minimere bygningens aftryk på klimaet og Jordens ressourcer. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november 
Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november - venteliste
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


25-års jubilæum / 60-års fødselsdag / bogreception​, 17. november
2020 markerer Byens Netværks 25-års jubilæum. Samtidig fylder direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig og hyggelig reception i Fæstningens Materialgård.


Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november - venteliste
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - få pladser
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Vejlands Kvarteret, 1. oktober
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link