print logo

Vejlands Kvarteret


Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik er taget. Den kommende bebyggelse på Amager er nemlig en del af naturområdet fælleden, og denne placering er der mange holdninger til. Samtidig er projektets udformning og bæredygtige ideologi så visionær, at masterplanen netop har vundet en fornem international pris.

Deltagerliste
Fotoreportage
 

Luk fuld beskrivelse

De fleste husker det omdiskuterede Amager Fælled Kvarter, der skulle opføres af By & Havn som led i finansieringen af byens store metroudvidelse. Med opdagelsen af flere sjældne arter på byggefeltet måtte planerne skrinlægges og man søgte - og fandt snart - en anden placering.

Vejlands Kvarteret
Vejlands Kvarteret bliver Københavns nye bydel på Amager og byder blandt andet på boliger bygget hovedsageligt i træ og genbrugsmaterialer – og grønne områder, der forbinder det nye kvarter med den omkringliggende natur. Københavns Kommunes lokalplan for området forventes vedtaget i starten af 2021 – med byggestart kort derefter.

Med Henning Larsen som arkitekter og MOE som underrådgivere udstikker den nye masterplan en model for bæredygtig levevis, der ”afbalancerer menneskelige prioriteter med et stærkt engagement i de naturlige omgivelser”.

Boligbebyggelsen med plads til cirka 5.000 beboere bliver således et nyt og tidssvarende bykvarter, der både skal fremme den lokale biodiversitet og imødekomme kravene fra den voksende by. Biltrafikken i kvarteret skal begrænses mest muligt, og der skal plantes arter, som allerede vokser på Amager Fælled, og som kan trække fugle og insekter med ind i kvarteret.

Bag projektet er By & Havn og PensionDanmark i et fælles projektselskab – og teamet bag den prisvindende masterplan er Henning Larsen med ingeniørfirmaet MOE som underrådgiver.

Visualiseringer: Henning Larsen 


Vi begynder arrangementet med oplæg i Danhostel Copenhagen Amagers lokaler. Senere vil der være rundvisning på byggefeltet v. projektets parter.


Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Vejlands Kvarteret - visionen om en bæredygtig ny by v. Rita Justesen, By & Havn og Martin Thue Jacobsen, PensionDanmark
  • 15:30 Bæredygtig arkitektur med fokus på natur og fællesskaber v. projektleder Michael Tillegreen Dagø, Henning Larsen
  • 15:50 Byggeri med biodiversitet v. Hans Ohrt og Pernille Snedker Egegaard, MOE
  • 16:00 Rundvisning på byggefeltet v. projektets parter
  • 16:30 Netværk med tid til spørgsmål og debat
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

01/10 2020 15:00 - 17:00

Adresse

Vejlands Alle 200
2300 København S

Deltagerantal

30

Mødested

Første del af arrangementet foregår indenfor hos Danhostel Copenhagen Amager. Vi mødes ved receptionen.

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

01/10 2020 15:00 - 17:00

Adresse

Vejlands Alle 200
2300 København S

Deltagerantal

30

Mødested

Første del af arrangementet foregår indenfor hos Danhostel Copenhagen Amager. Vi mødes ved receptionen.

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk