print logo

BIG BIO Nordhavn

 

Mellem siloerne på Hamborg Plads i Århusgadekvarteret i Nordhavn ligger luksusbiografen BIG BIO Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed. 

Tag med på besøg i den første biograf i Danmark, der målrettet satser på en række klimavenlige initiativer.

Vi slutter selvfølgelig besøget af med at se en film. Vi skal se danske storfilm ”Retfærdighedens Ryttere”.

Deltagerliste
Reportage
 

Luk fuld beskrivelse

BIG BIO Nordhavn slog dørene op i december 2019 og tilhører den absolutte luksusklasse af biografer. Alle sale er udstyret med luksus-reclinere – elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned – samt verdens bedste biograflyd, Dolby Atmos. Men biografens gæster kommer ikke kun til at sidde og høre godt. De skal også have en god personlig oplevelse, når de besøger biografen. Derfor har ejerne bag biografen valgt at sætte klima, menneskelig omtanke og rummelighed i højsædet.

Selve bygningen, som udover biografen også huser butik, café og restaurant, er opført af materialer, som er fri for uønsket kemi, er langtidsholdbare og som i vidt omfang kan skilles ad og genbruges, når bygningen en dag skal bruges til noget andet, renoveres eller helt rives ned. Bygningen bliver landets første biograf der bliver certificeret til DGNB Guld for flexbygninger.
Biografkomplekset er et resultat af den udlejningsstrategi for Nordhavn, som er udviklet af By & Havn og NREP. Teamet bag bygningen består af bygherre: By & Havn og Nrep, Arkitekt: Arkitema Architects, Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører samt Totalentreprenør: Vestergaard Nielsen.

Bæredygtighed i højsæde
Indenfor i biografen har folkene bag BIG BIO for alvor taget bæredygtighedsudfordringen til sig. Henrik og Louise Obel, der ejer BIG BIO-kæden med biografer i Holstebro, Herlev og nu Nordhavn, har arbejdet sammen med indretningsarkitekten Morten Hedegaard og bæredygtighedseksperten Marie Engberg for at leve op til de skrappe krav, der er til bygningen. Al emballage er således komposterbar, og parret lover, at ud af de 36 ton affald, biografen årligt genererer, er det omkring 95 procent, der kan komposteres.

For at sætte fokus på biografens affaldssortering, har BIG BIO allieret sig med filminstruktør, satiriker, tegner og klimaforkæmper Anders Morgenthaler, som har skabt en sjov lille tegnefilm, der informativt fortæller og illustrerer, hvordan biografens gæster skal hjælpe med affaldssortering.

Biografens opholdsrum og foyer er indrettet med beton, aluminium og FSC-certificeret douglasgran. Malingen er vandbaseret og spartelmassen specialudviklet. Alle glas i baren er genbrugsglas, og kaffekopperne er fremstillet i en proces, der hærder overfladen uden glasur. Efter at filmfremvisning blev digital, skaber selve den proces ingen forurening, og varmeregnskabet går op med både solpaneler, grøn strøm og naturgas til opholdszonens pejs.

Menneskelig omtanke og rummelighed i højsædet.
En bæredygtig bygning er for ejerne af BIG BIO også en rummelig bygning i den forstand, at den kan meget mere end kun at vise film. På den øverste etage i biografen er der fx et mødelokale, som gratis kan bookes i dagtimerne af bl.a. studiegrupper, mødregrupper og arbejdsgrupper. Desuden er der etableret borde med stik, så det også er muligt at sætte sig med sin laptop.

Med rummeligheden i fokus kommer toiletterne i BIG BIO til at være kønsneutrale. Og som en sjov toilet-feature har biografen indgået et samarbejde med skuespiller, instruktør og entertainer Hella Joof, der har indtalt en speak til toiletterne om, hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden, når vi benytter os af ”mennesketoiletterne”, som hun kalder dem.

Tag med på besøg og hør mere om visionerne for BIG BIO Nordhavn. Vi slutter selvfølgelig besøget af med at se en film. Vi skal se danske storfilm ”Retfærdighedens Ryttere”, med bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Lars Brygmann, Nicolas Bro, Roland Møller mfl. på skuespillerlisten. Læs mere om filmen her her.

Vedr. corona

 • Opdatering 28/10: Vi kan naturligvis ikke gennemføre besøget med rundvisning som først planlagt, men skifter i stedet til et konference-lignende setup med oplæg i salen efterfulgt af filmvisning.
 • ​Vi tager forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona.
 • Vi medbringer håndsprit og mundbind.
 • Vi holder behørig afstand.
 • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg.


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dkProgram

 • 16:30 Velkommen v/ Byens Netværk og BIG BIO Nordhavn
 • 16:40 Om selve bygningen v/ Dorthe Keis, partner, arkitekt MAA og forretningsområdechef i Arkitema
 • 17:10 Om Big Bio Nordhavn v/ ejere Henrik og Louise Obel samt biografchef Farukh Olskær Saghir
 • 17:30 Pause - det er muligt at købe lidt at spise i caféen. Maden skal enten spises i salen eller siddende i mindre grupper ved borde i foyeren eller på 1. salen.
 • 18:00 Vi ser ”Retfærdighedens Ryttere”.
 • 20:00 Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

10/11 2020 16:30 - 20:00

Adresse

BIG BIO Nordhavn, Hamborg Plads 6
2150 Nordhavn

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes på Hamborg Plads foran biografen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

10/11 2020 16:30 - 20:00

Adresse

BIG BIO Nordhavn, Hamborg Plads 6
2150 Nordhavn

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes på Hamborg Plads foran biografen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathildes: 23450221

footer image byens netværk