Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. marts 2018

Vi er nu vendt hjem efter en intens uge i netværkets tegn på MIPIM i Cannes, hvor solen - for det meste - skinnede ned over de knap 30.000 aktører fra byggebranchen, der mødtes på internationalt territorium for at udvikle netværk og forretning på tværs af landegrænser og fag.

Byens Netværk stod i år for fire arrangementer, heriblandt ‘Byernes Stafet’, hvor vi havde inviteret borgmestre og kommunale topfolk fra syv af landets kommuner. Vi fik her lejlighed til at hilse på bl.a. Københavns nye Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, som desuden står bag Byens Netværks næste klumme - hold øje med nyhedsbrevet i næste uge! Ud over debatten om byernes udvikling holdt vi vores traditionsrige morgenkaffe-rendezvous, det festlige drinks-before-dinner-party på netværkshotellet og den hyggelige sejltur med netværkspicnic til munkeøen Ile Saint-Honorat. 


Vores arrangementer var mildt sagt meget velbesøgte, og vi glæder os til at følge op på de mange nye kontakter og ideer, der opstod i løbet af ugen. Vi kunne i hvert tilfælde mærke en stor interesse for vores aktiviteter, og vi glæder os til at byde endnu flere af jer velkomne som nye medlemmer i den kommende tid.

Som noget helt nyt lavede vi i år - i samarbejde med byggeriets pressebureau - en podcast fra MIPIM - med franske noter på musikmenuen og et aktuelt tema om urbanisering fra vores debat i Byernes Stafet. Lyt med her eller via din foretrukne podcast-app og del gerne oplevelsen med dit netværk. En fotoreportage fra MIPIM ligger også klar. 


Skal du med næste år, så husk, at vi gerne hjælper med at skaffe logi enten på vores netværkshotel eller i byens lejligheder.
 

Samtidig med at nogle af os var i Cannes, havde Byens Netværk også en teateraften i København med fokus på identitet og tilhørsforhold i forskellige egne af vores lille land. Fotoreportagen fra dette arrangement ligger også klar nu. 

Herfra vil vi blot sige tusind tak for det store engagement, vi mærkede på alle vores arrangementer i sidste uge. Vi knokler på for at gøre endnu flere arrangementer klar til jer. Du skal allerede nu overveje, om du skal med Byens Netværks endagstur til Folkemøde på Bornholm eller snuppe en af de sidste pladser på studieturen til Cape Town.

 

Siden sidst har vi fået selskab af fire nye medlemmer:

Tilsammen udtrykker I på fineste vis netværkets styrke og store mangfoldighed. Vi glæder os til at hilse på jer ved mange af de kommende arrangementer. 


Rigtig god påske
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

ZESO Architects er aktuelle med en større renovering af Baron Boltens Gård. Desuden har tegnestuen for nyligt etableret ZESO ALLIANCE - en nytænkende forretningsstruktur med markedsførende og specialiserede virksomheder knyttet sammen i et forpligtende samarbejde.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra maj 2018 og frem.


Byens Klumme

En fælles vej frem
Med tidens naturkatastrofer og sønderlemmende krige kan det ind imellem være vanskeligt at se, at vi er på vej mod en mere bæredygtig fremtid. Lene Hjorth, Afdelingsdirektør for Koncern CSR i Jyske Bank er aktuel med en ny klumme, hvor hun peger på FN's verdensmål som en mulig fælles vej frem.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Per Engsø Larsen, Direktør i ZÜBLIN, Byggeri Danmark, er seneste stafetholder. Læs Pers bidrag, hør hvad der optager ham for øjeblikket og få hans bud på, hvordan bygherre bedst sikrer, at også udenlandske leverandører finder det attraktivt, at byde på danske opgaver.


Kommende arrangementer

Forpremiere på det nye AB-system, 3. april

Byggeriets Aftalevilkår (AB-systemet) er til revision, og der er lagt op til markante fornyelser. Vil du være på forkant med de nye regler, inden de træder i kraft, så tag med til vores ”forpremiere” i Cinemateket, hvor to af branchens dygtige advokater viser vej gennem nyskabelser og mulige konsekvenser ved det nye AB.


Byggepladsbesøg i Falkoner Centret, 4. april - få pladser
Lige nu er der gang i en omfattende renovering. Når byggeriet er færdigt i 2019, er det planen, at hotellet skal rumme 334 værelser, restaurant, cafe, konference samt entertainment og være en langt mere integreret del af det Frederiksbergske bybillede end tidligere.


BLOX Sneak Peek, 12. april - venteliste
Kom med bag facaden og se det færdige BLOX på den københavnske havnefront i et eksklusivt sneak peek, inden bygningen åbner til maj. 


Roskilde Festival Højskole, 17. april

I Roskilde-bydelen Musicon opføres for første gang i 48 år en ny almen højskole i Danmark fra grunden – en højskole hvis værdier bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Tag med på besøg og hør om det spændende projekt.


Arkitektur og Sakura i Nordvest, 19. april - venteliste
Tag med på forårets arkitektur-tur og se nogle af de fineste eksempler på 20’erne og 40’ernes by- og boligbyggeri, når vi besøger området omkring Bispebjerg.


Folkemøde 2018, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Denne gang krydrer vi turen med fællesspisning i BL's Dome.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Skyttehusene og det nye mangfoldige Bellakvarter, 7. marts
 Fotoreportage

 


 

MIPIM Festival Cannes 13. – 16. marts 2018
 Fotoreportage

 


Danmark, mit fædreland – i teatret med Byens Netværk, 14. marts
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Byens Podcast var med på forreste række ved årets MIPIM i Cannes, da Byernes Stafet ved et debatarrangement satte fokus på byernes udvikling rundt om i landet. Syv borgmestre og kommunale topfolk lod sig interviewe om urbaniseringen - og hvordan vi lige nu håndterer den hefitige vækst i byerne? 


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Har arkitektkonkurrencen en fremtid?
Hør seneste udsendelse, der fortsætter diskussionen fra Byens Saloner: Har arkitektkonkurrencen en fremtid? Hør blandt andre Uffe Bay-Smidt, Kant Arkitekter, Jan Christiansen, Freja Ejendomme, Mette Mogensen, Domea.dk, Rasmus Jessing, Bygningsstyrelsen og Preben Dahl, Danske Arkitektvirksomheder.  


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation til konference: Fremtidens arbejdskraft - det begynder med et fritidsjob, 10. april
Fritidsjob virker – det er en effektiv måde at bryde den negative sociale arv på. Derfor inviterer Den A.P. Møllerske Støttefond og Fritidsakademiet aktører på området til at bidrage til at styrke indsatsen for at få flere unge i fritidsjob.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link