Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


24. august

Transformation og renovering nævnes gang på gang som den mest bæredygtige måde at udvikle vores byer og byområder på. Og skal vi reducere CO2-udslippet, må vi reducere nybyggeriet. Men hvad gør vi ved de bygninger, der betragtes som mindre skønne?

Kom med til Byens Saloner i Aarhus og lad dig inspirere til hvordan du - næste gang du møder en uskøn bygning - ser et potentiale for omdannelse fremfor nedrivning. Sammen med Arkitektforeningen Østjylland og Arkitektskolen Aarhus inviterer vi til debat om Det skønne i det uskønne med et panel bestående af arkitekt Søren Pihlmann, grundlægger og bestyrelsesformand Olav de Linde, stadsarkitekt Anne Mette Boye og professor Mogens A. Morgen, der vil diskutere perspektiver og potentialer i omdannelsesæstetikken.

Byens Saloner deltager også på Building Green i Forum den 1. november. Her sætter vi fokus på Det regenerative lederskab og hvordan vi – med inspiration fra naturen – kan udvikle vores organisationer og samarbejdskulturer, så vi giver mere, end vi tager. Sammen med Nikolaj Sveistrup fra Copenhagen Institute for Future Studies undersøger vi det nye ledelsesparadigme og hører, hvordan omstillingen fra lineær til regenerativ ser ud for henholdsvis en arkitekt, en biolog og en byudvikler. Hvilke nødvendige forandringer og kompetencer kræver det? Og hvordan bygger vi et fælles fundament? 

Og husk, at der på mandag er online talk om Digital innovation i byggeriet, hvor du kan blive klogere på, hvordan digitale værktøjer og validerede data kan rykke byggeriet i en mere bæredygtig retning ved at optimere arbejdsmetoder og processer og bidrage til et mere kvalificeret beslutningsgrundlag i de tidlige designfaser. Spred gerne budskabet til kolleger og netværk – der er gratis gæstepladser til ikke-medlemmer. 

Sidst men ikke mindst skal vi byde velkommen til tre nye medlemmer: Plesner Advokatpartnerselskab, udviklingsselskabet Kildedal P/S og SQUARELY ApS, der tilbyder bæredygtige plantemøbler. Vi glæder os til at se jer alle på vores kommende arrangementer.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

Månedens profil

EjendomDanmark er ejendomsbranchens samlende organisation, og vores medlemmer tæller blandt andet ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Vi er landsdækkende og repræsenterer både storby og provins. Med vores stærke netværk på den politiske scene sørger vi for, at branchens synspunkter bliver hørt – ikke mindst i ministerierne og på Christiansborg. Læs mere i Månedens profil.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byen vågner: Digital innovation i byggeriet - online talk, 28. august
Kan digital innovation rykke byggeriet i en mere bæredygtig retning? Online talk med ABC Rådgivende Ingeniører og C.F. Møller Architects om, hvordan digital innovation og validerede data kan optimere arbejdsgange og kortlægge konsekvenserne af de valg vi træffer, når vi bygger.


Transformering af Den Røde By i Nordhavn​, 29. august - venteliste
Tre gamle fabriksbygninger i Nordhavn er under transformering fra industri til blandet erhverv. Vi besøger Den Røde By og hører om projektet, der både skal forny og bevare stedets identitet. Og hvor der samtidig arbejdes med afprøvning af nye materialer.


Byen vågner: HUBNORDIC med KLP Ejendomme, 4. september
Hvordan bygger, indretter og udvikler vi arbejdssteder til flerbrugere? HUBNORDIC i Ørestad er skabt ud fra, at både virksomheder og medarbejdere kan virke og trives i fællesskab. Vi oplever det liv, som fylder kontorejendommen og hører om de visioner, strategier og forudsætninger for tilblivelsen. 


Byen vågner: Når fortiden former fremtiden, 5. september
Der er mange potentialer, når vi renoverer vores eksisterende bygningsarv. Hør hvordan BARK Rådgivning arbejder strategisk med at kvalificere renoveringer, transformationer og udvikling af bl.a. kulturbyggerier, byer og landdistrikter.  


Videreudvikling af Refshaleøen​, 5. september
Hvordan holder man liv i et kreativt og kulturelt miljø, mens man bygger en ny tæt bydel rundt om det? Bliv klogere på det visions- og idéarbejde, som skal videreudvikle Refshaleøen og sikre, at kvaliteter og potentialer aktiveres i den kommende byudvikling.


Universitetsfirkanten, 7. september
Kom på rundvisning i de historiske bygninger i Universitetsfirkanten - fra munkekælderen til festsalen - og hør om udviklingen af Københavns Universitet, der er et af de ældste universiteter i Europa.


Karens Minde Aksen, 13. september - venteliste
I Sydhavnen er et område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret i et samlet projekt. Vi besøger Karens Minde Aksen, der er udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt.


TRÆ - Danmarks højeste træhus​, 21. september
Tag med, når vi tager på byggepladsbesøg i Aarhus og sammen med Lendager og Kilden & Hindby bliver klogere på det innovative byggeri TRÆ, hvor intentionen er at gentænke hele byggeprocessen og rykke grænserne for, hvordan vi bygger i dag.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Byens Saloner: Det skønne i det uskønne​, 10. oktober
Der er brug for nytænkning, hvis vi skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Byens Saloner i Aarhus om det skønne i det uskønne. 

 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Udstillingsåbning: 100 indspark til Refshaleøen og 1 samlet vision, 24. august
Deltag i åbningen af udstillingen af forårets mange ”indspark til Refshaleøen” og mød den bearbejdede vision for videreudviklingen af området, som de har bidraget til. Samtidig med præsentationen af de mange forslag og input fra københavnere, fageksperter og andre interesserede vil grundejerne give en kort introduktion til den kommende idékonkurrence for Refshaleøen, som står på skuldrene af idéprocessens første del. Læs mere her.

 


FRI Branchetopmøde 2023, 11. oktober
FRI inviterer til Branchetopmøde i Aarhus og sætter fokus på tre af de usikkerheder, der vil præge branchen og samfundet i de kommende år: den økonomiske situation; samfundssikkerhed og kritisk infrastruktur og kunstig intelligens. Hvad betyder det for rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link