Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. april 2018

Hvad er det ved husbåde, der fascinerer så meget - og hører der et særligt "husbåds-DNA" til de mennesker, der vælger at indrette deres bolig på vandet? Tag med Byens Netværk på Husbådssafari og se, hvordan fire forskellige husbådsbyggere har valgt at udleve drømmen om en husbåd i havnen. Arrangementet foregår som en fælles cykeltur på Holmen og Refshaleøen. Vi slutter af på udstillingsstedet DesignWerck, hvor vi hører om den nystiftede Husbådsfond og konsulentvirksomheden AFLOAT, der arbejder på at fremme livet i havnen og udviklingen af de københavnske husbådsmiljøer.

Apropos havneliv har vi i næste uge "fuldt hus" på vores sejlende netværksbar til Sydhavnen med over 100 nuværende og kommende medlemmer. Vi har måttet lukke for tilmeldinger, men du er velkommen til at skrive dig på venteliste. Vi krydser fingre for let brise og sol.

Glæd jer også til vores kommende morgenkaffe-arrangement på DTU om digitaliseringen i det moderne byggeri. Vi får et eksklusivt kig ind i maskinrummet og skal bl.a. høre, hvordan digitale værktøjer som VDC og BIM benyttes som fuldt integrerede dele i udformningen af DTU's kommende laboratoriebygning, bygning 310.

Vi nærmer os langsomt den årlige Generalforsamling, som vi i år skal holde hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter i Nordhavn. Dagen bliver krydret med en guidet rundtur i den nye bydel, hvor Rita Justesen fra By & Havn vil vise os eksempler på områdets udvikling.  

Byens Stafet er nu landet hos Poul Schülein fra Arkitema Architects. Klik ind og læs hvilke udfordringer og muligheder Paul ser i at transformere Københavns industrielle bygningsmasse til moderne anvendelse.

Har du lagt mærke til, at vores website ser lidt anderledes ud? Vi er i gang med at optimere siden og foretager løbende ændringer den næste uges tid. Blandt meget andet tilføjer vi en filtrerings-funktion på medlemsoversigten. Så nu bliver det snart muligt at søge på enkelte kategorier af medlemmer, fx entreprenører eller kommuner osv.

God St. Bededag til alle!
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

To af Danmarks ældste arkitektvirksomheder - KPF Arkitekter og Erik Møller Arkitekter - fusionerede tilbage i 2015. Siden da har virksomheden opkøbt flere tegnestuer og i februar i år kunne virksomheden præsentere deres nye, fælles navn: ERIK arkitekter. Navnet er nyt, men vi er de samme, så du har helt sikkert set os før i Byens bedste Netværk.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra maj 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Poul Schülein, seniorpartner i Arkitema Architects, har grebet stafetten og svarer på, hvilke udfordringer og muligheder han ser i udviklingen af Københavns industrielle bygningsmasse i transformationen til moderne anvendelse. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

Sejlende netværksbar - kursen er sat mod Sydhavnen, 2. maj - venteliste

Byens Netværk stævner ud på en sejlende netværksbar med kurs mod Sydhavnen. Nyd en hyggelig og uformel eftermiddag på vandet sammen med dit netværk - og få indblik i udviklingen af Sydhavnen og områdets mange nye byggeprojekter.


Digitalisering i det moderne byggeri, 15. maj
Virtual Design and Construction - i daglig tale VDC - er et af de nye værktøjer i byggeriet. Kom og drik din morgenkaffe på DTU og hør, hvordan nye digitale standarder bruges aktivt på byggepladsen.


Byens Netværks generalforsamling 2018 og besøg i Nordhavn, 22. maj

Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening! Bagefter tager vi på rundtur i Nordhavn, hvor By & Havn guider og fortæller om den seneste udvikling i den spændende bydel. 


Husbådssafari, 31. maj
Grib cyklen og tag med på husbådssafari i Københavns Havn. Vi besøger fire husbådsejere og hører om deres liv på båden. For hvad kræver tilværelsen som husbådsbygger og beboer egentlig?


Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed. Denne gang krydrer vi turen med et stop ved Hammershus Besøgscenter samt fællesspisning i BL's Dome.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Arkitektur og Sakura i Nordvest, 19. april
 Fotoreportage

 


 

Roskilde Festival Højskole, 17. april
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

Green Building Council afholder forårskonference 16. maj 2018

Green Building Council afholder forårskonference 16. maj 2018 i BLOX under overskriften: ”Danmark skal være bæredygtigere – perspektiver fra EU”.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link