Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


28. juni 2018

Mange af os kender måske De Gamles By som et sted, vi kører flygtigt forbi, og mange af os har måske besøgt et ældre familiemedlem derinde. I september kan du komme med på et fagligt besøg i De Gamles By og Klarahus i hjertet af Nørrebro - et historisk område med plejehjem, børneinstitutioner og sundhedstilbud. Kvarteret er en oase i København med grønne områder, dyrehold og legende børn i alle aldre. Hør bl.a. om skybrudssikringen af kvarterets grønne områder og om moderniseringen og udviklingen af nye haver til flere af plejecentrene. Vi slutter af ved Plejecenter Klarahus, som er blevet udbygget med et nyt produktionskøkken og fælleslokale med flotte grønne plantevægge.

Der er flere arrangementer på trapperne! Så snart de er helt klar til jer, lægger vi på dem websitet, så hold øje med nyhedsbrevet i de kommende uger.

Apropos website - har du lagt mærke til, at vores website ser lidt anderledes ud? Vi har ændret lidt på forsiden og tilføjet nogle nye funktioner. Blandt andet har vi fået tilføjet en filtrerings-funktion på medlemsoversigten. Så nu er det muligt at søge på enkelte kategorier af medlemmer, fx entreprenører, arkitekter, boligselskaber osv. Hvis din virksomhed er landet i en forkert kategori eller måske skal være med i flere kategorier, så send gerne en mail til info@byensnetvaerk.dk, så ændrer vi løbende.

Studieturen til Cape Town i efteråret har allerede - inden vi overhovedet er kommet afsted - skabt en masse netværk på tværs af vores kontinenter. Denne gang er der bud efter jer fra den danske ambassade i Pretoria og Væksthus Midtjylland, som gerne vil invitere danske virksomheder med på en erhvervsdelegation til Pretoria. Overvejer du at tage med på vores studietur til Cape Town, kan du stadig nå at tilmelde dig.

Byens Stafet er sendt videre til Rikke Sønder Larsen, partner og stifter i EcoVillage, som bl.a. udvikler økolandsbyer og konceptbofællesskaber. Læs Rikkes bidrag til stafetten og hendes svar på spørgsmålet om, hvilken inspiration til nytænkende boligformer branchen kan hente i de nuværende livsstilsstrømninger.

Også i denne uge kan vi byde velkommen til nye medlemmer i Byens bedste Netværk: Svendborg Architects og Bureauet Niels Bjørn. Vi glæder os til at se jer på mange af vores arrangementer.

Tillykke med at have læst helt herned til - vi er et netværk med meget på hjerte.

Med venlig hilsen,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

TagTomat startede i 2011 på Nørrebro, da arkitekt og bybonde, Mads Boserup Lauritsen, forsøgte sig med at dyrke tomater i hjemmelavede, selvvandende plantekasser på taget af et skraldeskur i baggården - derfor navnet TagTomat. Siden da har TagTomat i den grad haft vokseværk og har i dag produktion i Nordvest og showroom på Jagtvej 59 - Nørrebro.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Rikke Sønder Larsen, partner og stifter i EcoVillage, er ny stafetmodtager og svarer bl.a. på, hvilken inspiration til nytænkende boligformer, branchen kan hente i de nuværende livsstilsstrømninger. Klik ind og læs hendes svar.


Kommende arrangementer

Trekroner Kirke, 3. juli
Når Trekroner Kirke ved Roskilde efter planen står færdig næste år, vil den med sine organiske former være et markant brud på traditionel kirkearkitektur.


Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


De Gamles By og Klarahus, 4. september
Tag med til De Gamles By i hjertet af Nørrebro - et historisk område med plejehjem, børneinstitutioner og sundhedstilbud. Kvarteret er i rivende udvikling, og fremstår som en rolig oase midt i det ellers mangfoldige Nørrebro.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Den Gule By, 18. juni
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Erhvervsdelegation til Pretoria i Sydafrika, 1. - 3. oktober 2018
I forbindelse med at Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard besøger Pretoria i Sydafrika, inviteres danske virksomheder med fokus på bl.a. grøn energi og klimavenligt byggeri til at deltage i en erhvervsdelegation.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link