print logo

Trekroner Kirke

Rørbæk og Møller Arkitekter har udformet Trekroner Kirke med et moderne udtryk af organiske former og et balanceret samspil mellem inde og ude. Indenfor er arkitekturen præget af et sivende ovenlys, der breder sig ud over kirkens mure og former rummet til en ekstraordinær, sanselig oplevelse af lys og ro.

Den utraditionelle arkitektur skal skabe en ideel ramme for både de store ceremonier som bryllup, konfirmation og dåb, de mere uformelle møder mellem mennesker samt for personlig refleksion.


Deltagerliste
Fotoreportage

Læs fuld beskrivelse


Kirken er indrettet med en række åbent forbundne rum, der tilgodeser forskellige funktioner og behov. I det højloftede kirkerum udfoldes gudstjenester, ceremonier og større begivenheder. Nicher langs kirkerummet giver plads til fortrolig samtale, og i ankomstrummet kan afholdes foredrag, konfirmandundervisning, og andre sociale aktiviteter, der gør kirken til et samlingspunkt i hverdagen. Den nye kirke opføres således som en rummelig invitation til en mere daglig og individuelt tilpasset brug af kirken og forskellige måder at være til stede med sin religion på.

Kirken har ingen vinduer men i stedet et markant ovenlys, hvor dagslyset spredes med glidende, graduerede overgange mellem kirkens rum og understreger en imødekommende, omfavnende og intim stemning.

Derudover har der - i samarbejde med akustikere fra Acoustica og orgelkonsulent Frederik Magle -  også været fokus på at skabe optimale akustiske forhold, som gør kirken særligt velegnet til afholdelse af koncerter med klassisk, jazz og rytmisk musik.

Konstruktion og opbygning
Trekroner Kirke opføres i en organisk form sammensat af svungne ydervægge. Terrændækket udføres som pladsstøbt armeret råbetondæk med indstøbte gulvvarmeslanger, hvorpå efterfølgende gulvbelægning udføres.
Ydervæggene udføres som pladsstøbt hulmur i armeret beton. Såvel ind- som udvendigt skal betonen være den færdige vægoverflade, hvorfor der udføres revneanvisere. Bærende indervægge udføres som pladsstøbt beton, hvor betonen mange steder også skal være den færdige vægoverflade.

Byggefakta
Bygherre: Himmelev Menighedsråd
Totalrådgivere: Rørbæk og Møller Arkitekter er totalrådgiver på opgaven og leverer alle arkitektydelser inkl. projekteringsledelsen og byggeledelsen.
Samarbejdspartnere: Arkitekt Espen Surnevik AS, EKJ Rådgivende Ingeniører, Schul Landskabsarkitekter og Acoustica Sweco.
Beliggenhed: Lysalleen 29, Roskilde.
Årstal: 2016 – 2018
Budget: 57 mio. kr.
Omfang: 850 m²

Vigtigt: Da det er et byggepladsbesøg, skal vi bære sikkerhedsudstyr. Medbring din egen hjelm samt sikkerhedssko.

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 09:00 Velkommen og morgenkaffe/croissanter
  • 09:30 Hvorfor en ny kirke? Fortælling om projektet v/ Rørbæk og Møller Arkitekter, Billedkunstner Henrik Plenge samt EKJ Rådgivende Ingeniører
  • 10:45 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

03/07 2018 09:00 - 10:45

Adresse

Lysalleen 29
4000 Roskilde

Deltagerantal

30

Mødested

Ved kirken

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

Praktisk information

Dato og tid

03/07 2018 09:00 - 10:45

Adresse

Lysalleen 29
4000 Roskilde

Deltagerantal

30

Mødested

Ved kirken

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

footer image byens netværk