Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


29. oktober 2020

Så er det i dag kl. 15:25, at du kan tune ind på Building Greens livestreaming og være med online, når Byens Saloner spørger: Hvordan skaber vi den socialt bæredygtige by? Svaret får vi fra et kyndigt panel bestående af:

Anette Krarup, Direktør, Generous // Niels Bjørn, Urbanist, Ph.D. // Lasse Kjeldsen, Ph.D. og Chief Advisor, CFBU // Morten Nielsen, Senior Researcher, Nationalmuseet // Charlotte Nørbak, Direktør for byggeri og byudvikling, Domea.

Sammen vil de debattere, hvordan vi udvikler vores byer og boligområder, så de bliver mere socialt robuste og bæredygtige. Fællesskaber og social interaktion har længe været buzzwords, men hvordan (gen-)finder vi balancen i vores by- og boligfællesskaber i en tid med større social distance – under og post corona? 

Fællesskaber er også på programmet, når Byens Saloner den 25. november sætter fokus på en af tidens store trends: Nye boformer og -fællesskaber. På arrangementet skal vi høre om - og diskutere - forskellige nye bud på kollektive boformer og sætte fokus på de både politiske, juridiske, finansielle aspekter for, hvordan griber man det an, hvis man gerne vil bygge selv. Skuespiller Peter Mygind vil indlede dagen med sin personlige historie om værdien ved at ’bo fælles’ i en historisk tour de force gennem de seneste 50 år. Og i panelet finder man:

Signe Thustrup Kreiner, Vicedirektør i Arbejdernes Landsbank // Henrik Møller, Boligordfører (S) // Line Barfod, Foldschack og Forchhammer // Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videnscenter // Lars Lundbye, Almenr // Silje Erøy Sollien, Vandkunsten/Aalborg Universitet.


Sidst men ikke mindst skal vi byde velkommen til et nyt medlem: Holmsgaard A/S Rådgivende Ingeniører. Vi glæder os til at lære jer at kende og se jer på kommende arrangementer.  


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CREE Denmark bygger og designer træbaserede konstruktioner til fleretagers byggeri, og for hver CREE-bygning udfordrer virksomhedeen sig selv til at minimere bygningens aftryk på klimaet og Jordens ressourcer. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos René Brandt, CEO i Ikano Bolig. Læs bl.a. hvordan de som projektudviklere arbejder med at bygge gode og sunde boliger og skabe et godt liv for mennesker. Og se også, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


Byvandring: Aarhus Ø, 4. november - aflyst
Kom med på byvandring på Aarhus Ø, når Bente Lykke Sørensen, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden giver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling, heriblandt de nye byggefelter på Indre Aarhus Ø.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Byvandring: Hemmelige steder i København, 12. november - venteliste
Tag med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo på byvandring for at se nærmere på en række særlige - og måske 'hemmelige' - bygningsværker i København.


25-års jubilæum / 60-års fødselsdag / bogreception​, 17. november - udsættes
2020 markerer Byens Netværks 25-års jubilæum. Samtidig fylder direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig og hyggelig reception i Fæstningens Materialgård.


Byens Saloner: Nye boformer -og fælleskaber​, 25. november 
Vi ser nærmere på en af tidens store trends: Bofælleskaber. Hvad bygges - og hvilke muligheder og barrierer er der, når der skal bygges nyt? Hvordan kan alternative finansieringsmodeller og en ændret lovgivning bidrage til udviklingen?


Ekstra tur: Hemmelige steder i København​, 26. november - venteliste
Pladserne på første tur blev revet væk. Vi gentager derfor byvandringen i København sammen med Marie-Louise Høstbo, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.


Jul på Slottet, 10. december
Ønsk dit netværk god jul og oplev ægte slotsstemning, når vi besøger Charlottenlund Slot og hører om stedets historie og restaurering frem mod i dag, hvor det bl.a. er et kontorfællesskab og vi besøger en af slottets "beboere"; Søe-Jensen & Co.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Ro- og Kajakklubben på Islands Brygge, 19. oktober
 Fotoreportage


KAJ HOTEL - flydende minihotel på Holmen, 7. oktober
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link