Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

23. marts 2017


I sidste uge stod der MIPIM på de fleste af vores aktiviteter i Byens Netværk. Vi har lavet denne lille fotoreportage fra de aktive netværksdage i Cannes.
Næste år kommer vi til at gentage alle vores arrangementer på MIPIM, ligesom vi traditionen tro holder kick-off i København og hjælper jer med logi. Måske du skal med næste år?

Med kan du også komme til Helsinki. Studieturen går nordpå og i år fejrer den finske befolkning, at det er 100 år siden de erklærede sig uafhængige af Rusland. Det sætter sit præg på landet, der siden da har skullet genopfinde deres egen identitet. Et af midlerne var design, og derfor er finsk arkitektur, design og senest også smart technology i byudviklingen et kæmpe besøg værd.

Under mere hjemlige himmelstrøg gentager vi besøget i Amaliegaarden i Frederiksstaden, hvor tre palæer netop nu restaureres efter alle kunstens regler og omdannes til liebhaverlejligheder med privat rokokohave.

Fremtidssalonen om København 2040 er meget populær, og snart rammer vi 100 deltagere. Hvordan ændrer infrastrukturen sig? Hvilke udfordringer står byen overfor og hvilke greb er til rådighed for byggeriet og byplanlægningen i form af digitalisering, smart city technology og grønne løsninger? Det interesser naturligvis alle jer, der bygger by, og vi har heldigvis stadig plads til flere af jer. 

I det seneste bidrag til Byens Stafet er blikket også rettet mod Københavns fremtid. Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling i Københavns Kommune, svarer på spørgsmålet: Hvad tror du vil kendetegne initiativer de næste 5 år, som skal fremme et godt hverdagsliv for beboere i de nye store byområder, fx 2150?

Sidst men ikke mindst har vi fået følgeskab af to nye medlemmer: Real Capital og DN Construction København. Velkommen til og på gensyn på arrangementerne.


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

Troldtekt A/S betragter akustisk komfort og sundt indeklima som centrale elementer i god arkitektur. Virksomheden har siden 1935 produceret akustikplader af naturens egne materialer: Træ og cement. Troldtekt designer, udvikler og fabrikerer pladerne i Danmark – af lokale materialer og under moderne, miljøskånsomme forhold.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra marts 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen i Sydhavnen
"Grænsefladen mellem det nye og det gamle Sydhavn skurrer, men der kan opstå sød musik, hvis der bygges ovenpå den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen. Der er ikke behov for at opfinde nyt for at skabe innovation. Man skal blot lade sig inspirere af det, der har fungeret i generationer og tilføre ressourcer, der giver mulighed for skalering." Læs det nye klummeindlæg om udviklingen af Sydhavnen, skrevet af Jesper Koefoed-Melson, partner i GivRum.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Kenneth Horst Hansen, konstitueret planchef og teamleder i Center for Byudvikling, Københavns Kommune har modtaget stafetten af Hans Halvorsen, udviklings- og planchef, ved Københavns Universitet med spørgsmålet: "Hvad tror du vil kendetegne initiativer de næste 5 år, som skal fremme et godt hverdagsliv for beboere i de nye store byområder, fx 2150?"


Kommende arrangementer

Samuels Kirke - fra kirke til ungdomsboliger, 23. marts - venteliste

Tag med på besøg i den nedlagte Samuels Kirke på Nørrebro, som snart bliver til ungdomsboliger. Hør om transformationen fra kirke til boliger, som bidrager til at løfte behovet for gode og billige ungdomsboliger i hovedstaden.


By, bus og bæredygtighed, 5. april - få pladser
Hvor findes de gode eksempler på bæredygtigt byggeri? Hop på netværksbussen, når vi sammen med InnoBYG ruller ud og ser fire aktuelle bud i forskellig skala. 


Fremtidssalon København 2040, 19. april

Hvordan ser byen ud om 20 år? Hvad er det for en by, vi bygger til? Tag med, når vi rejser en tur ind i fremtidens København og ser, hvor byen bevæger sig hen på den lange bane.


www.byens-netvaerk.dk

Amaliegaarden - Restaurering af historiske københavnerpalæer, 20. april

Vi gentager besøget i Amaliegade i Frederiksstaden, hvor 3 palæer netop nu restaureres efter alle kunstens regler og omdannes til liebhaverlejligheder med privat rokokohave.

 


Grænseflader og fællesskaber i Sydhavnen, 26. april

Tag med til Sydhavnen og hør bl.a. Boligselskabet AKB, GivRum og Sydhavn Teaters bud på, hvordan butiksliv og sociale arrangementer kan være med til at skabe en positiv udvikling og samle ”det nye” og ”det gamle” Sydhavnen. Vi slutter vi af med at se teater i de gamle industribygninger i Sydhavnsgade.


Folkemøde 2017, 16. juni
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Arkitekturens værksteder på Louisiana: Wang Shu, 8. marts
 Fotoreportage

 


 

MIPIM Festival Cannes 14. – 17. marts 2017
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores korte introduktionsfilm om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Henriette Cajar, markedsdirektør i Orbicon, fylder 50
Henriette Cajar, markedsdirektør i Orbicon fylder 50 år. Orbicon holder reception for Henriette den 24. marts fra 14 – 16 på Orbicons kontor i Ballerup, hvor venner og bekendte fra branchen er meget velkomne.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation til Konference: Danmark skal være bæredygtigere
Hvordan ser fremtidsudsigterne for byggeriet ud? Tag med til Green Building Councils Forårskonference den 18. maj


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link