Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


24. september 2020

Vi oplever for tiden at blive spurgt, om vores arrangementer gennemføres som planlagt ift. de aktuelle coronarestriktioner. Og det gør de som udgangspunkt, da vi overholder forsamlingsgrænsen på 50 personer og søger for at holde afstand, medbringe håndsprit og evt. mundbind og generelt er opmærksomme på at sikre en tryg afvikling af arrangementerne. Vi er i dialog med oplægsholdere og besøgssteder, og der hvor situationen kræver det, har vi et par gange måttet aflyse og udskyde et arrangement, men ellers gør vi alt for fortsat at planlægge og afholde arrangementer efteråret igennem.

I første omgang kan du komme med ombord på KAJ HOTEL - et nyt flydende minihotel på Holmen. Vi tager på besøg på Københavns nye hotel, minihusbåden Kaj Hotel og hører selvbyggerne bag fortælle, hvordan ideen er opstået, og hvordan udformningen er sket med udgangspunkt i genbrugsmaterialer, minimalisme og knofedt.

Husk at det er alle virksomhedens medarbejdere, der kan deltage i arrangementerne via et medlemskab i Byens Netværk - både i København og Aarhus.

Er du usikker på, om din virksomhed er medlem af Byens Netværk, så kan du tjekke om I står på medlemsoversigten. Hvis ikke så kræver det kun et enkelt klik at blive medlem :-).

I denne uge kan vi byde endnu et nyt medlem velkommen, nemlig CFBO, der rådgiver myndigheder, private bygherrer, boligselskaber m.fl. om at udvikle gode byer, bydele og lokalområder. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Søe-Jensen & Co. har siden 1862 produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger og leverer i dag dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner med fokus på godt håndværk og høj kvalitet. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Vejlands Kvarteret, 1. oktober - venteliste
Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik. Der er mange holdninger til projektets placering, men projektet har også netop vundet en pris. Vi får en præsentation af projektet og går en tur i området med projektteamet. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - udsættes
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Bæredygtighed og Bygningskultur på KADK, 5. oktober 
Hvordan udvikler vi en mere bæredygtig bygningskultur? Tag med til KADK, som med afsæt i dette års afgangsudstilling, ”Solutions 2020”, inviterer til dialog på tværs af byggebranchen om fremtidens bæredygtige bygningskultur.


KAJ HOTEL - flydende minihotel på Holmen​, 7. oktober
København har fået et helt nyt hotel - denne gang i form af minihusbåden Kaj Hotel på Holmen. Hop med ombord og hør om det usædvanlige byggeri.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Afholdte arrangementer

Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september
 Fotoreportage

 


Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken, 2. september
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Anupama Kundoo talk & filmvisning
I samarbejde med Copenhagen Architecture Festival inviterer Louisiana til filmvisning med den indiske arkitekt Anupama Kundoo, der er aktuel med udstillingen Taking Time på Louisiana.


www.byens-netvaerk.dk

Få bæredygtighedsledelse på CV'et
Interessen for bæredygtigt byggeri bare stiger og stiger og dermed også vigtigheden af bæredygtighedsledelse. Lige nu har Green Building Council ledige pladser på en uddannelse, hvor du kan dygtiggøre dig i bæredygtighedsledelse. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link