Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


10. juni 2022

Hvordan kan vi udvikle fremtidens cirkulære landskaber og byggerier? På Nordre Fælled i Ørestad Syd er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt, som tager udgangspunkt i de tilstedeværende materialer og det eksisterende landskab. Vi tager på vidensvandring gennem landskabet for at blive klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud og få indblik i, hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 

Du kan også komme med, når vi besøger Kalvebod Brygge 32, hvor en kendt københavner-brutalisme har fået nyt liv. Bygningen, der tidligere har huset DSB’s gamle godsbanehotel fra 60’erne, har en unik og sjælden gennemført brutalistisk stil, der var elsket og hadet. Nu er den 180 meter lange bygning blevet transformeret til et fem-etagers åbent kontordomicil for Poul Schmith/Kammeradvokaten og Rigsarkivet og er præget af multifunktionel indretning, dagslys og kvalitetsmaterialer.

Husk også, at det i næste uge, at du kan finde os i både Aarhus og på Bornholm:

Onsdag deltager vi på Building Green Aarhus med en debat om social sammenhængskraft i Sydhavnen. Sammen med bydelens nøgleaktører skal vi diskutere de sociale aspekter af den igangværende udvikling for, hvordan vi sikrer et rigt og mangfoldigt bymiljø med plads til alle. Arrangementet kræver en (gratis) adgangsbillet til Building Green Aarhus.

Og fredag blænder vi op for byggeriets dilemmaer på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro vil bringe en række aktuelle dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. Vi har stadig et par ledige pladser på vores 1-dags besøg til Folkemødet, hvor vi sørger for transport t/r fra København til Allinge og godt netværksselskab.

Slutteligt skal vi byde stort velkommen til to nye medlemmer: advokatvirksomheden Kromann Reumert samt Hyllegaard Udvikling ApS, der udvikler rammerne for et bæredygtigt bofællesskab i Hyllegaard Høje. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.  

God weekend,
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CEBRA har i mere end 20 år designet og transformeret uddannelsesinstitutioner, kulturmiljøer, boliger og erhvervsbyggerier. For nyligt har arkitektvirksomheden udgivet publikationen The WISE Journal, der er skabt med udgangspunkt i deres mangeårige erfaring med at undersøge det dynamiske samspil mellem mennesker, rum og adfærd - for at blive klogere på, hvordan vi mennesker direkte påvirkes af vores fysiske omgivelser. Læs mere i Måndens profil, hvor du også kan få et gratis eksemplar af publikationen.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni - få pladser
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Kaktus Towers​, 21. juni - venteliste
Kaktus Towers har fået navn efter deres iøjnefaldende facade. Vi tager på byggepladsbesøg og ser ind bag facaden på de to nye boligtårne og hører om projektets arkitektur og koncept for 'Smart Living' i storbyen.


Kendt københavner-brutalisme har fået nyt liv, 28. juni
Berømt og berygtet lå DSB’s gamle godsbanehotel fra 60’erne i mange år næsten øde hen på Kalvebod Brygge 32. Nu er den 180 meter lange bygning, med kælenavnet KB32, blevet transformeret til et fem-etagers åbent kontordomicil. 


Værkstedsbesøg - nedslag i Nordvest, 30. juni
Tag med til Nordvest, hvor vi besøger og hører om tegnestuen LAARK. Bagefter går vi en tur i nærmiljøet, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i NV med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen.


Intromøde - velkommen i Byens Netværk​, 18. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Nordre Fælled i Ørestad Syd: Cirkulær naturpark, 23. august
På Nordre Fælled er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt. Vi tager på vidensvandring gennem landskabet for at blive klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud, og hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 


Afholdte arrangementer

Teatrene på Frederiksberg Allé
 Fotoreportage


Generalforsamling 2022
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Studietur til Færøerne
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Vejen ud af alment byggestop?
Stigende priser på træ, tegl, energi, cement og transport udfordrer byggeriet – og det har særligt ramt realiseringen af nye almene boliger og får store konsekvenser. Byens Podcast følger i sporet på, hvad det betyder, at så mange boligprojekter er sat i stå, og hvad der politisk kan gøres ved det. Lyt med her.


Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

Mød Danmarks nye arkitekter - Afgangsudstilling og rundvisning, 29. juni & 15. august
Er du interesseret i fremtidens nye talenter inden for dansk arkitektur, så har du muligheden for at få præsenteret udvalgte projekter fra de nye arkitekter på Det Kongelige Akademi, der inviterer til et eksklusivt arrangement i dette års afgangsudstilling. 


www.byens-netvaerk.dk

The WISE Journal - ny publikation fra CEBRA
Hvordan er samspillet mellem mennesker, rum og adfærd, og hvordan påvirkes vi af vores fysiske omgivelser? Den research er nu samlet i The WISE Journal, som belyser mulighederne for at anvende rum og bygninger til at understøtte menneskelig trivsel og egenskaber som innovation, trivsel, indlæring og produktivitet. Medlemmer af Byens Netværk kan få en gratis rabatkode til e-bogen. Læs mere her


www.byens-netvaerk.dk

Indstilling af projekter til Den Danske Lyspris 2022
Den Danske Lyspris sætter fokus på lys og mennesker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark. Du kan være med til at indtille et lysprojekt til Den Danske Lyspris 2022. Indstillingsfristen er den 1. juli.


www.byens-netvaerk.dk

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet - open call
Realdania og VILLUM FONDEN lancerer en ny indsats for at skubbe det danske boligbyggeri i en grønnere retning. Ansøg to åbne calls med radikalt nye tilgange, der fremmer innovation indenfor arkitektur, materialer og produktion. Ansøgningsfrist 20. juni.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Verdensmålsudstillingen 2030 Now, åbner 11. juli
2030 NOW er en udstilling, der fortæller om FN’s 17 Verdensmål – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid - formidlet gennem kunst, fotografi, grafik og ord. Udstillingen kan opleves i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022.


www.byens-netvaerk.dk

WORKSHOP: How might we drive the renewable energy transition in cities?​ 13. juni
On behalf on the _by Design community, you are invited to take a walk through a city like Copenhagen in 2040 an explore the energy sector's touchpoints with future needs.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link