Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


24. november

Det er snart tid for juletravlhed, julefrokoster og på sigt juleferie, men inden vi helt når dertil, har du stadig mulighed for at få årets sidste dosis faglig viden og inspiration i dit netværk. Og samtidig bruge anledningen til at ønske dine netværkskolleger en god jul.

Den 6. december kan du komme med Vilhelm Lauritzen Arkitekter på en særomvisning i udstillingen Vores arkitektur i Dansk Arkitektur Center. I mere end 100 år har tegnestuen været forankret i visionen om, at god og bæredygtig arkitektur skal være tidløs, af høj kvalitet og for alle. Vi får historien om 100 år med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og deres fokus på velfærdsarkitektur. Og så runder vi af med varm gløgg og hyggeligt netværk i gårdhaven i Fæstningens Materialgård.

Den 7. december er vi i Aarhus, hvor vi sammen med Bricks og AART ser nærmere på det nye Nicolinehus på Aarhus Ø. Under sit forskudte taglandskab samler byggeriet en række bylivsfunktioner i ét - markedsplads, gårdhaver, butikker, boliger og erhverv. Vi ser på det spændende nybyggeri i sammenhæng med hele byudviklingen på Aarhus Ø, der i disse år udvikler sig til en tæt og moderne bydel med det 142 meter høje Lighthouse som vartegn. Bagefter byder vi på videre netværk og et glas i den lokale vinbar.   

Og så er vi ellers godt i gang med at planlægge næste års arrangementer, som vi glæder os til at dele med jer. Allerede nu har vi lagt lidt i kalenderen af det, som er i vente.  

Vi skal også byde varmt velkommen til tre nye medlemmer: Poul Hansen FurnitureWMH Entreprise og Asplund Search. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer, herunder Nytårskuren den 6. januar, hvor vi stadig har plads til flere.

Dermed er vi nu 349 medlemsvirksomheder i Byens Netværk. Så hvem bliver nr. 350? Bliver det din virksomhed, kvitterer vi med en gratis Månedens profil i januar. Og melder du dig ind nu, er medlemskabet gratis for resten af 2022.

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

AFRY designer bæredygtige løsninger til fremtidens generationer. Den internationale ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed er i Danmark omkring 750 kolleger, der arbejder med byggeri, transport, procesindustri, pharmaindustri, automation, energi, arkitektur, akustik og lysdesign. Vi har en fælles mission: at sætte skub i den grønne omstilling mod et bæredygtigt samfund. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Boliglaboratorium – branchens fælles fremtidsværksted

I Danmark er der i dag registreret 37 forskellige familieformer. Alligevel er størstedelen af de boliger, vi bygger, designet til den klassiske kernefamilie. Der er brug for at gentænke boligen med større fokus på fællesskaber og bæredygtighed. Det gør vi i det fælles fremtidsprojekt: Boliglaboratorium. Læs Byens Klumme af Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jes Transbøl, Adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Læs bl.a. hvad han ser som vigtigt i byens udvikling og om de tiltag, der skal bevare og videreudvikle Refshaleøen som del af Københavns nye bydele. Læs med i Byens Stafet.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Vores arkitektur: Udstilling, netværk & gløgg, 6. december
Kom med Vilhelm Lauritzen Arkitekter på en særomvisning i udstillingen ”Vores arkitektur” i DAC, og som sætter fokus på 100 år med tegnestuen og deres ikoniske eksempler på dansk velfærdsarkitektur, når det er bedst – og for alle. Vi runder af med gløgg og netværk i gårdhaven i Fæstningens Materialgård.  

 


Nicolinehus på Aarhus Ø, 7. december
Sammen med bygherre og arkitekt ser vi det spændende Nicolinehus i sammenhæng med hele byudviklingen på Aarhus Ø. Under sit forskudte taglandskab samler nybyggeriet en række bylivsfunktioner i ét med både boliger og erhverv m.m. Dagen runder vi af med netværk og et glas i den lokale vinbar.


Nytårskur i København​, 6. januar 2023
Kom til årets festligste begivenhed, når vi holder Nytårskur i Byens bedste Netværk. Denne gang i rammerne af det nye 25hours Hotel, hvor vi inviterer til en aften med middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk.


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Byens Podcast

Byens Podcast: Den bæredygtige studieby
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Er den bæredygtige studiebolig anno 2022 bæredygtig nok? Og hvordan ser fremtiden ud? Hør Byens Podcast fra debatten om den bæredygtige studieby, som blev holdt på Builing Green 2022. Lyt med her.


Nyheder fra Byens Netværk

Forstæder på forkant - optaget samtale mellem stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh
Hør stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh i en samtale om forudsætninger, præmisser, ønsker til og visioner for byudviklingen i deres respektive kommuner, Gladsaxe og Rødovre. Samtalen fandt sted i Byens Saloner: Forstæder på forkant afholdt i et samarbejde mellem Byens Netværk og Arkitektforeningen. Find link her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Konkurrence om nyfortolkning af Rådhustårnet - afleveringsfrist 1. december
Copenhagen in Common og Det Kongelige Akademi har udskrevet en konkurrence for arkitekt- og designstuderende, der får frie hænder til at udforme et bud på et nyt moderne Rådhustårn til København anno 2023. Vinderne modtager 15.000 kr. og får deres idé printet på Rådhustårnet.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link